Mersin'de Çocuklar Eşit İmkanlarda Eğleniyor, Farklı Olanak ve Özelliklere Sahip Çocuklar Buluşuyor

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından Tarsus Gençlik Kampı’nda her hafta sonu düzenlenen “Çocuklar Toprak ve Su ile Buluşuyor” etkinliğine, sağlanan fırsat eşitliği sayesinde her kesimden çocuk katılırken, kaynaşma ortamı da pekiştiriliyor.

09 Ağustos 2019 Cuma, 09:58
Mersin'de Çocuklar Eşit İmkanlarda Eğleniyor, Farklı Olanak ve Özelliklere Sahip Çocuklar Buluşuyor
-

Bu haftaki etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer de katıldı.
Çocuklar hafta sonlarını iple çektiklerini ifade ederken, ekonomik açıdan avantajlı ve dezavantajlı çocukların bir araya geldiği etkinlikte, her çocuğa eşit imkanlar sunuluyor. Gönüllülük esasıyla her geçen gün renklenen etkinlikte, kadınlar da ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından her hafta sonu Tarsus Gençlik Kampı’nda gerçekleştirilen “Çocuklar Toprak ve Su ile Buluşuyor” etkinliği, hafta sonu ekonomik açıdan avantajlı ve dezavantajlı çocuklarla özel çocukların bir araya geldiği, kaynaştığı aktivitelerle çok renkli anlara sahne oldu. Her hafta gönüllülük esasıyla aktiviteleri çeşitlendirilen etkinlikte, bu hafta da bardakla ritim tutma oyunu çocukların ilgisini çekti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer’in de katıldığı etkinliğin ücretsiz ulaşım imkanı ve sağladığı fırsat eşitliği, aileler tarafından büyük beğeni topladı. Meral Seçer, “Bu etkinliklere ilk başladığımız sırada bu kadar çeşitli bir etkinlik organizasyonu yoktu. Her hafta üzerine eklenerek çoğalan bir etkinlik organizasyonumuz var. Çocukların toprak ve su ile buluşması her hafta düzenli olarak yapılıyor. Çocukların çok mutlu olduğunu görüyorum, onların mutluluğu da bizi gerçekten daha mutlu ediyor, daha çok çalışmamız gerektiğini düşündürüyor” dedi.
30 Ağustos’ta yapılacak bir sürprizin müjdesini veren Meral Seçer; “30 Ağustos olması nedeniyle bir gençlik kampı yapılacak. 2 gün süren büyük bir kamp olacak. Detayları oluşturulduğunda Büyükşehir Belediyesi tarafından duyurulacak” diye konuştu.
“Çocuklarımızın özel çocuklarla ilgili olan düşüncelerini değiştirmiş oluyoruz”
Farklı özelliklere ve olanaklara sahip tüm çocukların aynı ortamda kaynaşmasını, sportif ve zihinsel aktivitelerle kendilerini geliştirmelerini, doğayla iç içe zaman geçirmelerini amaçladıklarını ifade eden Meral Seçer; “Aslında biz bu kampta şunları oluşturmak istiyoruz; özel çocuklarımıza bir ayrım yapmak istemiyoruz. Hepsini ortak bir paydada buluşturuyoruz. Dolayısıyla çocuklarımızın özel çocuklarımızla ilgili bilgi edinmesi yerine, daha çocuk yaşta bu eğitimi almaları gerektiğini düşünüyoruz. Çocuklar birlikte oynuyorlar, birbirleriyle kaynaşıyorlar ve dolayısıyla geleceğe dönük çocuklarımızın özel çocuklarla ilgili olan düşüncelerini de değiştirmiş oluyoruz” dedi.
Etkinliği güçlendiren en önemli şey: Gönüllük!
Etkinliğin gönüllülük esasıyla güçlendiğine vurgu yapan Meral Seçer, “Bu kampın oluşumu ve bu hale gelmesi gönüllü kişiler tarafından gerçekleşti. Hatta antrenör olarak gönüllü genç kızlarımız, genç erkeklerimiz, anne-babalarımız, meslek sahibi kişiler destek veriyorlar” diye konuştu.
Meral Seçer, etkinlikle ev ekonomilerine katkı sağlayan kadınlarla ilgili olarak da, “Kadınlarımızın kendi ürettikleri ürünleri getirerek satışını sağlamaları, ev ekonomilerine katkıları olması gerektiğini düşündüm. Kadınlarımız tarafından da bu çok olumlu karşılandı. Her geçen gün daha da çok talep oluyor ve onlar da bu durumdan memnun. Çünkü yaptıkları bir şey karşılığını buluyor” dedi.
“Böyle bir çalışma gerçekten çok önemli ve çok anlamlı”
Akdeniz İlçesi’ne bağlı İhsaniye Mahallesi’nden, Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan ücretsiz servislerle etkinliğe gelen aileler adına konuşan Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz “Bugün burada harikulade bir etkinliğin olduğunu biliyordum, katılmak için talep ettik. Bugün 70 kişi buradayız. Mahalleden çocuklar çok memnun oldu. Ebeveynler de çok mutlu oldu. Ben muhtar olarak da çok mutluyum. Gerçekten çok değişik bir ortam ve şu an şehir ortamında çocuklarımız, gençlerimiz heba oluyorlar. Kocaman tehlikelerin, kocaman sorunların, kötü ortamların çocukları yuttuğu bir zamanda böyle bir etkinliğin yapılması Büyükşehir Belediyemiz’in, Sayın Vahap Seçer başta olmak üzere ekibinin böyle bir çalışma yapması gerçekten çok önemli ve çok anlamlı” dedi.
Öte yandan etkinliğin ücretsiz olmasının da büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Zehra Yılmaz, “Aileler her bir çocuğa otobüs parası verse kişi başı çok ciddi miktar eder. Ücretsiz otobüs tahsis edilmesi, bu değişik ortamda çocukların televizyonda izlediği Survivor ortamında kendilerini bulması, eğlenmeleri çok önemli. Panayır gibi, festival gibi, canlı, heyecanlı bir yer” diye konuştu.
“Kadınlara, çocuklara her zaman değer veriyordu”
Kadınlar alanda Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen stantlarda ürettikleri yiyecek ve içecekleri satarak, ev ekonomilerine katkı sağladı. Muhtar Zehra Yılmaz, Başkan Vahap Seçer’in göreve başlamadan önce de kadınları ve çocukları önemsediğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Ben zaten Vahap Seçer Başkanımı önceden tanıyorum. Belediye Başkanı olmadan önce bile mahallemizde yapmış olduğumuz, kadınlarımızın ürettiği şeylerden satın alırdı. Kadınlara, çocuklara her zaman değer veriyordu. Etkinliklerimize her zaman katılırdı. Şimdi o duyarlılığını kat kat artırarak, şu an yönetici olma sıfatıyla daha güçlü bir konumda olduğu için güçlendirerek yapıyor. Bu hizmetleri bizlere sunması gerçekten çok güzel.”
“Hiç yapmadıklarımı ve hayalindeki şeyleri yaptım”
Çocuklardan Eylül Ada Akyüz, etkinliğe daha önce geldiğini belirterek, etkinlikle ilgili duygularını, “Survivor oynadık, kaygan zeminde oynadık. Çok eğlendim. Aslında yorulmam lazım ama yorulmuyorum, eğleniyorum. Öğretmenlerimiz çok iyiydi. Bir daha gelmeyi düşünüyorum. Arkadaşlarla hep birbirimize yardım ediyoruz, çok iyiler. Ben arkadaşlarımı çok sevdim. Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz, iyi ki bize bu etkinliği yaptırdı. Çok seviyorum, inşallah bir gün onu görürüm” sözleriyle ifade etti.
Mert Hakan ise etkinliğe ilk kez geldiğini belirterek, “Geldiğimden beri çok eğlendik. Mahallede böyle fazla etkinlikler yok ama buraya gelince daha farklı oluyor. Arkadaşlarımla eğlendik” diye konuştu.
Etkinliğe ilk kez katılan çocuklardan Yaren Erol ise “Burada kendimi iyi hissettim. Daha önce hiç yapmadıklarımı ve hayalindeki şeyleri yaptım. Kendimi geliştirdim. Bir de görevli ablamız vardı, bize bardak oyununu öğretti. Bence buraya gelsinler. Kendinizi daha da geliştirmeniz için gelebilirsiniz. Vahap Seçer’i çok seviyorum, sevgilerimi gönderiyorum” diye konuştu.
Etkinliğe servis kaldırılıyor
Masal anlatma, yüz boyama, resim çizme aktivitelerinin yanı sıra yapay şelale, trekking, suda yürüyüş, köpük dansı, küçük Survivor parkuru, yapay kanalda kano, komando yürüyüşü ve bardakla ritim tutma gibi etkinlikler her hafta sonu Tarsus Gençlik Kampı’nda ücretsiz düzenleniyor. Profesyonel antrenörler eşliğinde aktivitelere katılan çocuklar için etkinlik boyunca ilkyardım ve sağlık ekipleri de hazır bulunuyor.
Tüm aktivitelerin ücretsiz sağlandığı etkinliğe şahsi araç olanağı olmayan aileler, şehir merkezinden ve ilçelerden sağlanan ücretsiz servislerle de katılım sağlayabiliyor. Servis saatleri ve kalkış yerleri Facebook, Instagram ve Twitter’da Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu sayfalarından paylaşılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin