Mersin'de Büyük Birlik Partisi Hedefini Mezitli İlçe Başkanı Erdal Şevgin Açıkladı

Büyük Birlik Partisi Mezitli İlçe Başkanı Erdal Şevgin verdiği röportajda hedeflerini anlatarak gündemi değerlendirdi

29 Kasım 2022 Salı, 20:36
G: 29.11.2022 - 21:08
Mersin'de Büyük Birlik Partisi Hedefini Mezitli İlçe Başkanı Erdal Şevgin Açıkladı
-

Erdal Şevgin Kimdir?

1976 Van'da doğdum. İlkokulu bitirdikten sonra okulu bırakıp sanayide çalıştım, rahmetli babam devlet dairesinde çalıştığı için 1991 yılında tayini çıktı Mersin'e taşındık. Mersin'de bir süre oto tamircilik yaptım daha sonra mesleğimi bırakıp özel bir mağazada çalıştım. Askerden geldikten sonra 1997'de bir şirkette şoförlük yaptım. 2000 yılında kendi işimi kurdum ve o günden bugüne kadar ticaretle uğraşıyorum, çeşitli ticaretlere girdim emlak, oto alım satım, İnşaat gibi sektörlerde yer aldım ve şu an Mersin'e en büyük olayı salonunu açtım, daha önce belli bir partide siyasete girmiştim 2016 ve 2020 arası. Geçtiğimiz seçimlerde o partiden Mersin'de milletvekili aday adayı oldum. Daha sonra işlerimizin başındayken çok sevdiğim arkadaşım Büyük Birlik partisi Mersin il başkanı oldu ben de tekrar neden girmiyorum dedim kendi kendime. Kendisiyle istişare de bulunup görev aldım şu anda Büyük Birlik Partisi Mezitli ilçe başkanlığını yürütüyorum.

Erdal Şevgin günlük hayatında neler yapar?

Genelde hep işimle uğraşırım, sabah 9'da işime gider akşam 12'de evimde olurum çocuklarımı bile zor görürüm, çünkü 6 çocuk babasıyım 5 kız bir erkek evladım var, bir kızım evli, bir kızım üniversite okuyor, diğer iki kızım ortaokulda ve lisede okuyor, kalan bir kızım ve oğlum daha küçük kreşe gidiyor o yüzden bu devirde çalışmak, çok çalışmak lazım. Yani anlayacağınız tek başıma mücadele ediyorum, çok şükür Allah'ıma yetiyor bize, Allah hiçbir insanı kimseye muhtaç etmesin tabii çocuklarımı ihmal ettiğim için senede bir defa tatile gidiyoruz beraber. Şimdi artık partide görev aldığım için sabah 9’dan akşam altıya kadar parti ofisindeyim. Mezitli için ve partim için çalışmalara başladım. Bu aralar mitinglerimiz olduğu için fazla duramadım parti ofisinde ama yavaş yavaş kısa zamanda esnaf ziyaretlerimiz başlayacak.

Neden BBP?

Büyük Birik Hareketi, dünyada ve Türkiye’de huzuru, barışı ve kardeşliği tesis etmenin, hukukun üstünlüğüne dayalı, temel insan hak ve hürriyetlerinin sağlanması ile mümkün olacağına inanan, bu anlayışı siyasetin merkezine almış, siyasette esas amacın milletin birlik ve beraberliği ile refah ve saadetini tesis etmek olduğuna inanan bir siyasi harekettir. İşte bu yüzden Büyük Birlik Partisi

Mersin’de BBP’nin bir hedefi var mı?

Elbette her parti gibi hedefimiz var ama gözlemlerime bakarak Mersin'de güçlü bir kongre yapıp arından güçlü bir şekilde ilerleme kat etmeye doğru gidiyoruz. Tabii ki öne çıkmamızın en büyük sebebi rahmetli şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun tüm kesim rahmetliyi çok seviyor Kürt’ü, Laz’ı, Arap’ı Türkiye'de yaşayan tüm Müslümanlar seviyor ve bu yılı çok ön planda görüyoruz inanın ben demeden gelip de kimliğini bırakıp bizi de partinize üye yapın diyenler var, bu durumun bizi Mersin'de ilk parti olarak çıkartacağına inanıyorum. Genel başkanımız ve şu an tüm il başkanlarımız çok inançlı, ben de inanıyorum ve partimi seviyorum. Bir işi severek yaparsanız başarıya ulaşırsınız.

Partinizin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu sizin için neyi ifade ediyor?

Zorlu, çileli geçen bir ömür. İslam’a ve Müslümanlara hizmet, ayağı tökezlemiş, dirilişini bekleyen Türkleri yeniden ayağa kaldırma hayaliyle geçen bir ömür. Anadolu’nun bağrından çıkan ve yine Anadolu’nun bağrında sonlanan ve içinde bulunmasına rağmen siyasetin sivri dilinden uzak, naif bir ömür. Soğuk hapishanelerde üşüyerek geçen ama ülküsünden vazgeçmeyen, ülküsü uğrunda nice zorluklara hiç tereddüt etmeksizin göğüs geren bir ömür. Muhsin Yazıcıoğlu benim için bunları ifade ediyor.

Muhsin Yazıcıoğlu şuan Türk Siyasetinde rol başında olsaydı sizce hangi mevkii de olurdu?

Mevkii belirtemem ama Muhsin Yazıcıoğlu şuan da yaşasaydı Türkiye siyasetine yön veren ve en iyi şekilde halkını uluslararası arenada temsil eden, halkın derdiyle dertlenen dünya siyasetinin imrendiği bir rol model olurdu. Çünkü Muhsin Yazıcıoğlu başlı başına bir halk adamıydı.

Partinizin geleceğini nerede görüyorsunuz?

Partimizin geleceğini yeni yüzyıl Türkiye’sinde çok önemli rolde görüyorum, biliyorsunuz ki Cumhur İttifakını desteklemekteyiz, 2023 seçimlerinde Türkiye’nin geleceğinde payı olacak oy potansiyelimiz mevcut Allah’ın izniyle Cumhur İttifakı olarak 2023 seçimlerinde başarılı olup Büyük Birlik Partisini mevcut konumunda daha ileri bir konumda rol alacağına inanıyorum.

Mezitli ilçesinde çalışmalarınız olacak mı? Burada hedefleriniz neler?

Çalışmalar elbette olacak, her pazar mitinglerimiz oluyor, Hafta içi inşallah esnaf ziyaretlerimiz de başlayacak.Partimizi ve ilkelerimizi yürüdüğümüz bu yolda tüm Mezitli halkına anlatıp onların görüşlerini dinleyerek bunun doğrultusunda elimizden gelen yardımları yapmayı çok istiyorum.Amacım Mezitli halkına yardımcı olmak ve sevilen biri olmaktır tabii ki bu da dürüstlük ve sözünde durmakla olur, bence siyaset budur.Hedefim buradaMezitli’de iyi çalışmak ve parti mi en iyi seviyeye çıkartmaktır, herkese gerçekten el uzatmaktır.

Mezitli de ki güncel üye sayınız nedir? Güncel durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biliyorsunuz ki Büyük Birlik Partisi Mezitli ilçe başkanlığını yeni kurduk, burada ben koltuğuma oturalı 20 gün oldu, daha öncesinde 200 üye sayımız var ama inşallah çalışmalarımla bunu binlere çıkartıp parti mi Mersin’de ilçe olarak en yüksek üye sayılı parti yapacağım. Tabii üyelerimizi de çalışarak ve partimizin yapacaklarını anlatarak kazanacağız. Bir hedef belirlersek, inanıyorum ki hedefimize ulaşırız.

Partinizin Genel Başkanı Mustafa Destici’nin izlediği siyaseti nasıl değerlendiriyorsunuz?

Genel Başkanımızın her zaman yanındayız, kendisinin izlediği siyaseti değerlendirmek haddimiz değil ama inancımız sonsuz. Çünkü Başkanımız her zaman Türkiye Cumhuriyetinin ileriye doğru yol almasında, birlik ve beraberliği dile getirmesinde,bu ülkenin faydasına olabilecek tüm konularda sessiz kalmamış hep ön planda olmuştur. O yüzden ben genel başkanımızın izlediği siyaseti çok doğru buluyorum.

BBP’nin genel güncel gidişatı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Partimiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor, daha da ileriye gideceğini söylemiştim zaten. Gerek kadın kollarımız, gerek gençlik kollarımız, gerekse proje üreten tüm yöneticilerimiz ve üyelerimiz Türkiye Cumhuriyeti için elinden geleni yapıyorlar. İnşallah bu emekler boşa çıkmaz ve 2023’den sonra Cumhur İttifakının da kazanması ile projelerimiz hayata geçer. Partimiz emin ve istikrarlı adımlarla ilerliyor gözle de görülüyor zaten.

Ülkenin güncel durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hepimiz biliyoruz ki dünyada bir ekonomik kriz var ama ben inanıyorum bunlar gelip geçicidir, zamanla her şey çok güzel olacak.Rahmetli Sayın Ecevit zamanında biliyorsunuz Türkiye'ye çok zor günler geçirdi ama gördük ki her şey düzeldi.Bu dünyada olan, bir ekonomik savaştır Türkiye emin olun güçlüdür, kısa zamanda da her şey düzelecek buna canı gönülden inanıyorum.

Sizce 2023 seçimlerin de nasıl bir sonuç ile karşılaşırız? Sizlerin düşünceleri nelerdir?

Ben Cumhur İttifakının bir kez daha sandıkta galip geleceğine inanıyorum. Çünkü bu sistem buraya kadar kolay gelmedi şuan da mevcut iktidar görevini en iyi şekilde yapmak için elinden gelenin daha fazlasını yapıyor. Tabi ki ülkemizde halkımızı tedirgin eden ve zora sokan bazı sorunlar var, ben bu konuda halkımızı sabıra davet ediyorum. Biliyorsunuz 2016’ye kadar ülkemiz neredeyse kusursuz bir şekilde geldi ondan sonra dışarıdan müdahale ile kınadığımız terör olayları, darbe girişimi gibi durumlar oldu ardından pandemi patladı ve her ülke gibi bizde bazı sıkıntılar çektik ama ben bunun yeni yüzyıl Türkiye’sinin bir doğum sancısı olarak yorumluyorum. İnşallah çok daha iyi yerlere gideceğiz, her alanda dünyaya örnek olacak devrimler yapmaya devam edeceğiz.

Şuan Mersin’de bir şeyi değiştirmek elinizde olsaydı neyi değiştirirdiniz?

İlk başta Mersin'de güçlü bir turizm sektörü yaratırdım.Güçlü bir Mersin anca böyle olur ve bununla beraber işsizliği sıfıra indirirdim. Mersin gerçekten yaşanması çok güzel bir şehir mevsimiyle, doğasıyla, her yönüyle ve ikinci bir göç dalgası durumu yaşanıyor şuan da, ciddi manada göç alıyor ben izin vermezdim buna.Ardından Tarımı güçlendirirdim ve güzel doğamızı yeşilliklerimizi korurdum,görüyorsunuz her tarafımız bina doldu,Belediyeler önüne gelen yere imar açıyor bunu engellerdimkesinlikle.

Peki aynı soruyu Mezitli için yönlendirsek şeyi değiştirmek elinizde olsaydı neyi değiştirirdiniz?

Mezitli'de de aşırı binalar yapılıyor, ilk önce bunun önüne geçerdim burda da yeşilliği korumak isterdim, daha sonra Mezitli’de ki sahil kesimini turizme kazandırmak isterim o zaman iş olasılığı yükselir.Yukarı köylerimizin tarım ve bağ bahçe Ekim işini güçlendiririm Mezitli’yi Mersin'in göz bebeği, halkımıza rahat ve huzurlu bir ilçe haline getirirdim

Son olarak Erdal Şevgin siyasi hayatını nasıl ilerletmeyi düşünüyor?

Tabii ki ilk önce Partimi en iyi bir şekilde birinci parti yapıp, ileride partim adını yüksek mevkilerde başkanımız da uygun görürse görev almak isterim.Bu da iyi çalışmak bile olur.Ticari hayatımıelbette devam ettireceğim, ticareti seviyorum, çalışmayı seviyorum, ben bir işe girdiysem kesinlikle işimin en iyisini yapan birisiyim, titiz ve dikkatli olmak,işini sevmek.Severek yaparsak her şeyi başarısızlık imkansızdır, kendime inanıyorum Allah'ıma şükürler olsun.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin