Mersin’de Bisiklet Alternatif Ulaşım Aracı Olacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, rahat, konforlu, güvenli ve ücretsiz ulaşıma olanak sağlayan bisiklet kullanımının yaygınlaşması ve kentle entegre olması amacıyla yaptığı çalışmalara devam ediyor.

27 Kasım 2019 Çarşamba, 09:46
Mersin’de Bisiklet Alternatif Ulaşım Aracı Olacak
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte rahat, konforlu, güvenli ve ücretsiz ulaşıma imkan tanıyan bisiklet kullanımının daha da yaygınlaştırılması ve kentle entegre olabilmesi adına yürüttüğü çalışmalara devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde Mersin Üniversitesi ve Mersin Bisikletli Gezginler Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen ve Mersin’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Bisiklet Çalıştayı”nda, konunun profesyonelleri, Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir araya geldi.

Çalıştaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Olcay Tok, Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, İlçe Hizmetleri ve Muhtarlık İşler Dairesi Başkanı Ali Rıza Özdemir, Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Fikret Zorlu, Mersin Bisikletli Gezginler Dernek Başkanı Ahmet Salih Özenir ile ilgili birçok dernek üyesi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Çalıştayda, “Kent İçi Bisiklet Ulaşımı”, “Bisiklet Kullanım Güvenliği”, “Bisiklet Kullanımının Yaygınlaştırılması”, “Bisiklet Organizasyonları”, “Kadın Çocuk ve Bisiklet” konuları üzerinde uzmanlar tarafından fikir alışverişi yapılarak, değerlendirmelerde bulunuldu.

Bisikletin alternatif ulaşım aracı olması için çalışmalar hızlanacak

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, bisikletin bugün sadece eğlence aracı olmaktan öte iş, eğitim, sağlık, alışveriş amaçlı günlük yolculuklar ile kent içi erişimi sağlayan çağdaş bir ulaşım aracı olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, “Ülkemizde bisiklet çoğunlukla kullanılmasa da yavaş yavaş bu bilinci oluşturmak, kentimizde bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Bisiklet Çalıştayı oldukça önemlidir. Otomobili temel alan ulaşım sistemlerinin yarattığı küresel, kentsel ve yerel düzeydeki çeşitli olumsuzluklar karşısında, motorsuz ulaşım türlerinin desteklenmesi sürdürülebilir ulaşım politikaları kapsamında başlıca stratejiler arasına girmiştir” dedi.

“Mersin’de yaklaşık 7 kilometrelik bisiklet yolu var”

Bisikletin bir kentsel ulaşım türü olarak taşıdığı önemin ve potansiyelin tam olarak anlaşılmadığını ifade eden Topçuoğlu, “Mersin’de bisiklet kullanımının olmadığının farkındayız. İlimiz içinde sadece Adnan Menderes Bulvarı’nda 6 bin 300 metre, İçel Anadolu Lisesi civarında da 650 metre olmak üzere toplamda 6 bin 850 metre, yaklaşık 7 km civarında bir bisiklet yolumuz var. Bisiklet yolu güzergahının uzatılması, iyileştirilmesi ile ilgili Ulaşım Daire Başkanlığımız, Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü ve Park Bahçeler Daire Başkanlığımız ile birlikte yoğun bir şekilde çalışmamız devam ediyor” diye konuştu.

“Bisikleti diğer kent içi ulaşım araçlarına entegre etmek istiyoruz”

Topçuoğlu, bisikleti hayatın bir parçası haline getiren sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve derneklerin görüşlerinin yol gösterici olacağını belirterek, “Belediye olarak bisiklet yolları yapmak, bunların bakımını gerçekleştirmek ve diğer kent içi ulaşım araçlarına entegre etmek istiyoruz. Tüm bunları yaparken halkımızın bu projeyi sahiplenmesi, kent içi ulaşımında bisikletin öneminin kavranması bizler için büyük bir önem taşımaktadır. Buradan çıkacak fikirler, bizim çalışmalarımızla koordineli bir şekilde ilerlerse, eminiz ki kısa süre içinde çok güzel sonuçlar elde edeceğiz. Ben desteklerinden dolayı şimdiden üniversitemize, kamu kuruluşlarımıza, bisikletle ilgili derneklerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Bisiklet sevdalısı olarak bu topluluğu görmek beni mutlu etti”

Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı Ahmet Salih Özenir, düzenlenen çalıştaydan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bir bisiklet sevdalısı olarak bugün hakikaten bu topluluğu, bu camiayı ve kurumları burada görmekten dolayı çok mutluyum. 20 sene önce Mersin’de ‘Hello Turist’ denilen günlerden biz artık çalıştay düzenleyen bir şehir haline geldik. Sorunlarımızı konuşup, onları tespit edip, önerileri, beklentileri hayata geçirmek için el birliğiyle fikir jimnastiği yapmak, yardımlaşmak ve fikirlerimizi ortaya koymak için bir aradayız” dedi.

Çalıştay iki oturumda gerçekleşti

İki oturumda gerçekleşen çalıştayın ilk oturumunda, belirlenen konu başlıkları için düzenlenen masalarda birleşen uzmanlar, sorunları tartıştı. İkinci oturumda ise belirlenen sorunların çözüm önerileri konuşuldu. Her masa için görevlendirilen bir moderatör ile katılımcıların fikir beyanları eksiksiz dinlendi, görevlendirilen bir raportör ile de çözüm önerileri rapor haline getirildi. Çalıştayın sonunda her masanın raporu maddeler halinde sunum olarak dinlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin