Mersin'de Bir Ağacın Kökünden Anne Köpek ve 7 Minik Yavrusu Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekiplerince Çıkarıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınının etkilerini sürdürdüğü bugünlerde sahipsiz canları da yalnız bırakmıyor. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Mezitli İlçesi Seymenli Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçti.

02 Mayıs 2020 Cumartesi, 08:57
Mersin'de Bir Ağacın Kökünden Anne Köpek ve 7 Minik Yavrusu Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekiplerince Çıkarıldı
-

Ekipler, bir ağacın köklerinin altındaki toprağı 6 metre kazıp tünel oluşturan ve burada 7 yavrusunu dünyaya getiren anne köpek ve yavrularını kurtardı. Büyükşehir ekiplerinin titiz çalışmasıyla tek tek ve yara almadan çıkarılan yavrular ile “Aykız” adı konulan anne köpek, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde kontrol altına alındı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınının etkilerini sürdürdüğü bugünlerde sosyal belediyecilik anlayışıyla yardıma muhtaç yurttaşlara ulaştığı gibi, sessiz can dostları da yalnız bırakmıyor. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Mezitli İlçesi Seymenli Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaşın akşam saatlerinde verdiği ihbar üzerine harekete geçti.
Ekipler, bir ağacın köklerinin altındaki toprağı 6 metre kazarak tünel oluşturan ve burada 7 yavrusunu dünyaya getiren anne köpek ve yavrularını, tünelin içine girerek kurtardı. Ekip üyelerinin özverili ve titiz çalışmasıyla yara almadan çıkarılan yavrular ve “Aykız” adı verilen anne köpek, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne getirildi.
Akşam karanlığında kurtarılan “Aykız” ve 7 yavrusu emin ellerde
Haftanın 7 günü sokak hayvanları için gerek birçok noktaya mama ve su bırakarak onlara sahip çıkan, gerekse de gelen ihbarlar üzerine canla başla harekete geçen ekipler, 30 Nisan akşamı Mezitli İlçesi Seymenli Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaşın ihbarı üzerine zorlu bir kurtarma görevi üstlendi.
Ekipler, bir okaliptüs ağacının kökleri arasından 6 metre kazarak, 7 yavrusunu dünyaya getiren anne köpek ve yavrularını tünelin içine girerek kurtardı. Ekip üyeleri, her yavruyu ve anne köpeği kurtarmak için 8 kez tünele girip, sürünerek anne ve yavrularını tek tek çıkardı. Yavrular ve anne köpek, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne getirildi. İlk muayenelerinin ardından sağlık durumlarının iyi olduğu anlaşılan yavrular ve anne, bakımevinde koruma altına alındı. Ekipler, akşam karanlığında kurtarılan anne köpeğe, “Aykız” ismini verdi.
Yavrular, sütten kesildikten sonra sahiplendirilecek, sahiplendirilemeyenler de bakımevinde ağırlanmaya devam edecek. Anne köpek “Aykız” da kısırlaştırılarak, bakımevinde misafir edilecek.
Mehmet Cücük: “Annemiz ve 7 yavrumuz bakımevimizde, mutlu yuvalarında yatıyor”
Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Mehmet Cücük, 30 Nisan akşamı gelen ihbar üzerine 2 saat içinde annenin ve 7 yavrusunun kurtarıldığını belirtti. Ekip üyelerinden birinin anne köpeğin kazdığı tünel içine girerek, sırayla yavruları çıkarttığını dile getiren Cücük, Anneyle 7 yavrusunu alarak bakımevimize getirdik. Annemiz ve 7 yavrumuz bakımevimizde mutlu yuvalarında yatıyor. İnşallah süt emme dönemini tamamladıktan sonra her birini sahiplendiririz. Mutlu yuvalarına kavuştururuz. Anneyi de kısırlaştırarak, onu da sahiplendirebiliriz. Muayeneleri yapıldı, herhangi bir sağlık sorunları yok” ifadelerine yer verdi.
Mersin'de Bir Ağacın Kökünden Anne Köpek ve 7 Minik Yavrusu Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekiplerince Çıkarıldı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Nil 76
15:07
3 Mayıs 2020 Pazar
Can dostlarima yardim eden kardeslerime ve haber veren kardesime bin kere allah razi olsun
78.180.6.75
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin