Mersin’de Berber, Kuaför ve Güzellik Salonlarına İlişkin Önemli Karar, Pazar Günleri Hepsi Kapalı Olacak

Ticaret Bakanlığı karar almıştı, Mersin’de de uygulama hayat buldu…

07 Temmuz 2024 Pazar, 17:31
Mersin’de Berber, Kuaför ve Güzellik Salonlarına İlişkin Önemli Karar, Pazar Günleri Hepsi Kapalı Olacak
-

Bakanlıkça yapılan açıklamada; ‘’Berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin büyük çoğunluğunu barındıran sektör paydaşları tarafından Ticaret Bakanlığımıza iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde Ticaret Bakanlığımızca 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alınmıştır. Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütülmüş olup gelinen noktada bu çalışmalar tamamlanmıştır. Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır’’ denilmişti.
 
Ticaret Bakanlığı’nın genelgesi sonrası Mersin’de de berber, kuaför ve güzellik salonlarına yönelik karar alındı. Karara göre il genelinde Pazar günleri bu mekanlar açılamayacak, açanlara cezai işlem uygulanacak. Kararın 14 Temmuz itibariyle yürürlüğe gireceği kaydedildi.
 
Öte yandan Pazar günü için alınan tatil kararı sonrası o gün düğünü olanların ise kafası karıştı. İşletmelere idari ceza getiren uygulamadan dolayı düğün sahiplerini Pazar günü açık berber, kuaför ve güzellik salonu bulma telaşı sardı. Bu konuda resmi kurumlardan bir açıklama gelmezken, sosyal medyada gelin ve damatların çözüm beklediğine ilişkin yorumlar yapıldı.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Şahin
21:41
8 Temmuz 2024 Pazartesi
Dügun ve nişan olduğunda belirli saat cercevesinde izin veriliyo
162.158.251.229
Erkek
13:03
8 Temmuz 2024 Pazartesi
3 yıldan beri kapatamiziniz
172.69.250.151
SON DAKİKA
Çakır: "mersin’de Oluşan Güçlü Lobi Ankara’da da Sürmeli"
BAŞKAN YILDIRIM'DAN, TEDAVİ GÖREN DOKUCU'YA ZİYARET
DRİFT YAPAN 4 ARACA CEZA
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
BAŞKAN YILDIRIM'DAN, TÜM EMEKLİLER DERNEĞİNE "EMEKLİLER GÜNÜ" ZİYARETİ
KAYMAKAM AVCI'DAN YÖRÜKLERE ZİYARET
Bir Tarafı Yaparken, Bir Tarafı Tahrip Ediyorlar
MERSİN'DE 857 ŞAHIS YAKALANDI, 1521 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
Mersin, Çin’le Temaslarını Artırıyor
TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR, YARIN TARSUS'A GELİYOR

Mersin Haber ,Mersin