Mersin'de Belediye Başkanlarının Zafer Bayramı Mesajları

Mersin'in Belediye Başkanları 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajları

29 Ağustos 2018 Çarşamba, 16:13
Mersin'de Belediye Başkanlarının Zafer Bayramı Mesajları
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
“30 AĞUSTOS DÜNYAYA TÜRK’ÜN ZAFER ÇIĞLIĞIDIR”
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajda,“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz. Bizi esaret altına almaya çalışanlar her zaman bu iradeyi karşılarında dimdik görmüşlerdir.’ Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümünü de idrak ettiğimiz bu günlerde geldiğimiz noktada alev alev yanan bir coğrafyada hala dimdik durabiliyorsan, bu bağımsızlık ruhunun sayesindedir. Bu ruhu diri tutmamız, hayati derece de önemlidir. Çünkü içerden ve dışarıdan gelecek olan saldırılarda, hain planlarda bu ruh bizi sürekli diri tutacaktır. Yine Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlandığı Ağustos ayında gururla kutlayacağız. Malazgirt’ten 30 Ağustos Büyük Taarruza kadar bu uğurda kanlarıyla, canlarıyla mücadele eden başta Sultan Alparslan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Zafer Haftasını ve 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” ifadesini kullandı.
BAĞIMSIZLIK DESTANI
30 Ağustos'un Türk Milleti'ndeki özgürlük ve bağımsızlık ruhunun ispatı olduğunu belirten Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, "30 Ağustos Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ilelebet bağımsız yaşayacağımızı tüm dünyaya ilan eden bir destandır. Aziz şehitlerimizin bizlere emanet ettiği vatanımızın geleceği ve milletimizin bekası için her türlü fedakarlığı göze alacağız" dedi.
CUMHURİYETİMİZİ MUHAFAZA ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise Türk Milleti'nin tarih boyunca bağımsızlığından taviz vermediğine dikkat çekerek, "Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nden zaferle çıkılarak topraklarımız kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza etmeyi sürdürecek, daha çok çalışarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
RAHMETLE YAD EDİYORUZ
Türk Milleti'nin 30 Ağustos zaferinin ardından aydınlık bir döneme girdiğini dile getiren Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut da şunları kaydetti:
"Tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmeyen, bunu da tüm dünyaya gösteren kahraman şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve ve şükranla yad ediyoruz."
İLHAM KAYNAĞI
Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ise zaferin dünyaya ilham kaynağı olduğunun altını çizerek, duygularını şu cümleler ile ifade etti:
"Anadolu halkının varını yoğunu feda ettiği savaş sonucunda Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. Tüm dünyaya ilham kaynağı olan bu şanlı direniş karşısında diz çökmek zorunda kalan emperyalist güçler, bu topraklardaki emellerinden vazgeçmek zorunda kalmışlardır. Bağımsız bir ülkede yaşamanın değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyüktür."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin