Mersin'de Bayram Trafik Denetimleri

Ramazan Bayramı tatili süresince (01-10 Haziran 2019 tarihleri arasında (09 gün)) vatandaşların güvenli bir trafik ortamı içerisinde seyahat etmelerinin sağlanması amacıyla tedbirler alınıyor.

29 Mayıs 2019 Çarşamba, 14:32
G: 29.05.2019 - 14:49
Mersin'de Bayram Trafik Denetimleri
-

Emniyet Müdürlüğünce paylaşılan, İl genelinde alınacak trafik tedbirler şöyle aktarıldı;
D-400 Karayolu Çeşmeli- Silifke arasında bulunan trafik ışıklarının süresi, doğu-batı yönüne Ramazan Bayramı tatili süresince yeşil ışığın en yüksek (90 sn) saniyeye çıkarılması ve ODTÜ, Zirve Tesisleri ışıklı kavşaklarının flaşöre aldırılması (trafiğin akışına göre gerek görülmesi halinde tüm kavşakların flaşöre aldırılması) planlanmıştır.
D-400 Karayolu Çeşmeli 2 (Çeşmeli BP Petrol İstasyonu) ve Arpaçbahşiş 2 kavşaklarının, trafik yoğunluğunun yaşanmaması, trafik akışının hızlı ve güvenli bir şekilde sağlanması amacıyla Ramazan Bayramı tatil süresince kapattırılması planlanmıştır.
Sivil personelimiz tarafından 9 farklı İl’e (Ankara, Aksaray, Gaziantep, Hatay, Karaman, Kayseri, Konya, Nevşehir, Niğde)gidiş-dönüş olmak üzere en az 40 farklı otobüs denetlenmesi planlanmıştır.
Dahaönceki Ramazan ve KurbanBayramlarında kazaların yoğun olduğu bölgeler tespit edilerek (Mut Silifke yol ayrımı ile Merkez Çeşmeli arasındaki D-400 güzergâhı arasında kalan Çeşmeli, Kargıpınarı, Tömük, Ayaş, Kız Kalesi, Altınorfoz ve Atayurt mevkilerine) her 10 km’ de bir resmi polis ekibi planlanmasıyapılmıştır.
Otobüs kazalarının yoğun olarak yaşandığı 05.00-07.00 saatleri arasında şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler durdurularak denetlenmekte ayrıca araç sürücülerini otobüsten indirmek suretiyle kısa bir mola vermesi sağlanacaktır.
Ramazan Bayramı tatili süresince Adana İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren helikopter ve İl Emniyet Müdürlüğümüz İHA Büro Amirliği hizmetlerinde kullanılmakta olandrone ile havadan trafik denetimleri yapılması planlanmıştır.
Ramazan Bayramı süresince Tömük ve Kızkalesi girişi, Tarsus Bölge Trf. İstasyon Önü, Silifke Mersin arası Atınorfoz, Silifke Aydıncık Arası Taşucu Kız Yurdu önü, Silifke Mut arası Çamdüzü, Bozyazı Aydıncık Arası Tekeli, Aydıncık Silifke arasıSipahili, AnamurGazipaşaarasıÖren, MutKaramanYolu Burunköy, Mut Silifke arası Alahan mevkiinde gidiş ve geliş istikametlerine trafik denetimleri yapılması planlanmıştır.
İlimiz Şehirlerarası Otobüs Terminaline bayan personelimiz ile birlikte takviye ekip görevlendirilmesi yapılarak araç ve sürücülerin evrakları kontrol edilecek, şoför ve yolcuların bilgilendirilmelerine yönelik broşür dağıtımı yapılacak, kontrole tabi tutulan
tüm otobüslerin takografları, şoförün alkol durumu, taşımacılık yetki belgesi, korsan taşımacılık yapıp yapmadıkları, zorunlu mali mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza koltuk sigortaları, şoförlerin sürücü belgeleri, aracın fenni muayenesi, araçlarda bulundurulması zorunlu malzeme ve gereçlerin bulunup bulunmadığı kontrol edilecek, arıza ve eksiklikleri tespit edilen araç ve şoförleri hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır. Ayrıca otobüslerin yakıt depolarına bakılarakMARKER cihazı ile 10 numara yağ denetiminin yerinde yapılması planlanmıştır.
Arefe ve Ramazan Bayramının 1. Günü; Şehitliğe - Şehir Mezarlığına- Cezaevi ve Bayram Namazı için Muğdat ve Ulu Camiye ekip planlaması yapılmıştır.
İlimiz Merkezinde bulunan Forum- Kipa-Palm City- Marina- SoliAVM’lerde gerekli trafik tedbirleri alınarak ayrıca Çarşı Merkezi- Hastane Caddesi -Silifke Caddesi –Pozcu Bölgesinde yeteri kadar ekip ve personel planlaması yapılmıştır.
Büro personeli alana çıkartılarak trafik denetimlerine takviye edilecektir. Ayrıca trafik branşı dışında diğer personelden de destek alınması planlanmıştır.
Şehir Merkezi genelinde trafik denetimleri yapmakla beraber son (3) yılda kazaların yoğunlukta olduğu GMK Bulvarı D-400 Karayolu Akbelen Bulvarı Adnan Menderes Bulvarı sahil yolunda denetimlerin artırılması planlanmıştır.
İl Merkezinde toplu taşıma faaliyetleri yürüten araçlar üzerinde sivil ve ihbarlı denetimlere ağırlık verilecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi

Mersin Haber ,Mersin