Mersin'de Balık Vatandaşın Ayağına Geldi

Sosyal belediyeciliğin örnek ismi Mezitli Belediyesi’nin Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte hayata geçirdiği Mezitli Balık Pazarı büyük ilgi görüyor.

17 Ağustos 2019 Cumartesi, 13:32
Mersin'de Balık Vatandaşın Ayağına Geldi
-

Farklı alanlarda üreticiyle tüketiciyi aracısız buluşturan Mezitli Belediyesi, Mezitli Deresi’nde kurulan köprü üzerinde 2 yıl önce hayata geçirdiği Balık Pazarı'nda; hijyene, damağa ve göze hitap edilmesine özen gösteriliyor. Pazar, kısa sürede uygun fiyat anlayışının yanında pişirim ve evlere servis hizmetiyle Mezitlililerin vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.
BALIK VATANDAŞIN AYAĞINA GELDİ
Mezitli’ye güzel ve modern bir balık pazarı kazandırdığı için Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür eden balıkçı esnafı, “Vatandaşlarımız balığa daha kolay şekilde ulaşabilirken biz esnaflarda yeni bir kazanç kapısına ulaşmış olduk. Her geçen gün halkımızın talebi ve balık pazarına ilgi artıyor. Halkımız da son derece memnun. Çünkü buraya gelen vatandaşımız, balığını ucuza alıp pişirterek dilerse burada dilerse evine götürüp yiyebiliyor. Biz piyasa fiyatlarının çok altına vatandaşlarımıza balık veriyoruz. Başkanımızın bize sağladığı bu imkana karşı biz de daha iyi hizmet vererek teşekkür ediyoruz” dedi.
HALKIMIZIN BALIK YEME ALIŞKANLIĞI GELİŞTİ
Mezitli Balık Pazarı ile Mezitlililerin balığı sevdiğine vurgu yapan balıkçı esnafı tercih edilme nedenlerini şu sözlerle anlattı; “Mezitli Balık Pazarı halkımızın balık yeme alışkanlığını geliştirdi. Av sezonuna göre her tür balığı vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Vatandaşlarımız da gösterdikleri ilgi ile ne kadar isabetli bir hizmet olduğunu gösteriyorlar. Bugüne kadar hiçbir şikayet almamış olmamız bizi ayrıca gururlandırıyor. Özellikle burada pişirim yerinin olması pazarımızı diğer yerlere göre son derece cazip kılıyor. Mevsimsel olarak daha az balığın tüketildiği yaz aylarında da Mezitlililer balığa rağbet eder hale geldi”
MİSAFİRLERE DERE KENARINDA BALIK ZİYAFETİ
En sağlıklı besin olan balık için Mersin’in merkeze inmek zorunda kalmadıklarını anlatan vatandaşlar ise, “Sağlıklı ve ucuz beslenmenin en iyi yolu balık yemek. Başkanımız Neşet Tarhan’ın sayesinde balığa ulaşabiliyoruz. Evimize kızartma kokusu sinmeden pişirtebiliyoruz. Son derece memnunuz. Başka bir güzel tarafı da misafirlerimizi burada ağırlayabiliyoruz. Dere kenarında balık ziyafeti bize büyük avantaj sağlıyor” dediler.
HİZMETLERİMİZİ HALKIMIZIN TALEPLERİNE GÖRE ŞEKİLLENDİRİYORUZ
Vatandaşlara sundukları hizmetleri talepler doğrultusunda yönlendirmeye çalıştıkları bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Yaptığımız araştırmalarda Mezitli’de bir balık pazarının eksikliğini fark ettik. İki yılı aşkın bir süredir hizmet veren Balık Pazarımız büyük bir boşluğu doldurdu. Belediyemiz bünyesinde faaliyete geçirdiğimiz Mutlu Mezitli şirketi tarafından balık pişirimi ve evlere servisi de gerçekleştiriliyor. Lüks balık lokantalarına gidemeyen ama balık yemek isteyen vatandaşlarımızı da düşündük. Burada yemek isteyen vatandaşlarımız içinde masa ve sandalyeler koyarak uygun bir ortam hazırladık. İnsanımız dilediği her şeyi Mezitli’de bulsun. Kentinde yaşamaktan mutlu olsun istiyoruz. Talep olması halinde balık pazarımızı daha da büyütmeyi planlıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin