Mersin'de Asgari Ücretin Altında Geliri Olanlar, Kıyafet Evi’nden Faydalanacak

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini bir bir hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, asgari ücretin altında geliri olan aileler için Kıyafet Evi’ni hizmete açtı.

03 Ağustos 2020 Pazartesi, 09:08
Mersin'de Asgari Ücretin Altında Geliri Olanlar, Kıyafet Evi’nden Faydalanacak
-

Yoksul yurttaşlar Kıyafet Evi’nden yaz, kış ve okul sezonu olmak üzere yılda 3 kez, kişi başı 3 parça elbise ya da ayakkabı alabilecek şekilde faydalanacak. Kıyafet Evi’nde öncelik çocukların olacak. Kıyafet Evi’ne aileleriyle gelen çocuklar bir mağazadan alışveriş yapar gibi diledikleri kıyafetleri seçip alabilecek.

Yurttaşlar istedi, projeye hayata geçti
Gerek pandemi sürecinde, gerekse pandemi süreci öncesinde sosyal destek projelerine imza atan ve yoksul yurttaşların yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal projelerine bir yenisini daha ekledi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in “Yoksullara sosyal yardım yaparken çocukların da mutlu olmasını sağlayalım” sözünden hareketle çocukları önceleyen Kıyafet Evi projesi hayata geçirildi. Kıyafet Evi sayesinde başta çocuklar olmak üzere yoksul yurttaşlar, yılda 3 kez, 3’er parça kıyafeti, bir mağazadan alır gibi seçip, üzerinde deneyerek alabilecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca hayata geçirilen Kıyafet Evi, özellikle pandemi sürecinde belediyeden sosyal destek alan yoksul yurttaşların kıyafet yardımı talebinde bulunması üzerine gündeme geldi.

İlk şube Ulu Çarşı’da açıldı
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir’in sosyal desteklerinden faydalanan yurttaşların kıyafet taleplerini ilk başlarda bireysel düzeyde karşıladı ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nin atık kıyafetleri geri döndürme projesi kapsamında elde edilen kullanılmamış kıyafetler ihtiyaç sahiplerine verildi. Ancak taleplerin çok yoğun ve sürekli olması üzerine Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Kıyafet Evi kuruldu ve ilk şube Ulu Çarşı’da açıldı.

Kıyafet Evi’nden faydalanmak için dilekçe ile başvuru yeterli
Asgari ücretin altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan aileler, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bir dilekçe ile başvurarak Kıyafet Evi’nden faydalanabiliyor. Başvuran aileler yaz, kış ve okul sezonu öncesinde olmak üzere yılda 3 kez Kıyafet Evi’nden faydalanıyor. Ailedeki birey sayısı kaç olursa olsun her bireyin 3’er kıyafeti ücretsiz olarak temin etmesine olanak sağlanıyor.
Proje ile yoksul ailelerin kış sezonu, yaz sezonu ve okul sezonu öncesinde korkulu rüyası haline gelen kıyafet sorununun hafifletilmesi, özellikle çocukların kendi kıyafetlerini kendilerinin seçebilmesi hedefleniyor.

“En büyük amaçlarımızdan birisi çocuklarımızı sevindirmek”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlaşma Şube Müdürlüğü’nden Şeyda Esin Ekmen, hayata geçirdikleri projelerle dar gelirli yurttaşların hayatını kolaylaştırmaya çalıştıklarını belirterek, Halk Kart, gıda kolisi ve Aşhane’den yemek yardımı yaptıkları vatandaşlardan kıyafetle ilgili çok sayıda talep geldiğini söyledi. Bu taleplere karşılık vermek için Kıyafet Evi’ni açtıklarını, önceliklerinin çocuklar olduğunu vurgulayan Ekmen, şunları söyledi:

“Çocuklarımızı sevindirmek en büyük amaçlarımızdan birisi. Yılda 3 kez, yaz, kış ve okul dönemi olmak üzere kıyafet verme programı yaptık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızdan bir müracaat dilekçesi alıyoruz. Bu dilekçede de SGK dökümlerine baktığımızda, asgari ücretin altında gelirleri olan vatandaşlarımıza kıyafet anlamında da yardımcı olmak için burayı faaliyete geçirdik. Daha önce bireysel olarak yaptığımız bu işlemi şimdi daire başkanlığımız altında Kıyafet Evi olarak hayata geçirdik. Mersin halkına hayırlı olsun. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının atık kıyafetleri geri döndürme projesi kapsamında elde ettiği sıfır kıyafetleri bizimle paylaşmasıyla oluşturduk bir kısmını. Değişik sosyal projelerimizle buraya kaynak oluşturuyoruz. Ve bu kaynaklarımızla, önceliğimiz çocuklar olmak üzere yılda 3 kez kıyafet yardımı yapmayı amaç edindik. Çocuklar ayakkabıyı çok istiyorlar. Bu yönde bir çalışmamız oldu. Kız çocukları elbise istiyorlar bizden. Özellikle Halk Kart başvurularında bu çok ön plana çıktı. Okul zamanında okul kıyafetleriyle ilgili talepleri olmuştu.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin