Mersin'de Artık Aydınlatma Direklerinde Reklam Afişleri Asılmayacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Mobilya, Halı ve Ev Eşyası Komite temsilcileri ile bir araya gelerek, kentte var olan sıkıntıları ve bunların çözüm önerilerini konuştu.

30 Ekim 2019 Çarşamba, 09:25
Mersin'de Artık Aydınlatma Direklerinde Reklam Afişleri Asılmayacak
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Amaçlarının işbirliği içerisinde, el ele vererek, kenti daha temiz ve düzenli bir hale getirmek olduğunu vurgulayan Seçer, aydınlatma direklerine asılan reklamlarla ilgili mahkemeden çıkan kararın lehlerine sonuçlandığını ifade ederek, artık kimsenin direklerde reklam panosu görmeyeceğinin müjdesini verdi. Para ve gelir uğruna kent estetiğine zarar vermeyeceklerini dile getiren Seçer, “Aydınlatma direklerindeki reklamlara kadar kent tertemiz olacak. Mahkeme bizim lehimize karar verdi. Şimdi yasal tebliğ süresini bekliyor. Kentte artık kimse, aydınlatma direklerinde bir tane reklam panosu göremeyecek” dedi.

Tabela kirliliği konusuna da değinen ve bu problemi kısa süre içerisinde çözüme kavuşturarak, belirli bir standarda oturtacaklarını dile getiren Seçer, “Bizim için kent estetiği önemli. Ortak kullanım ve kamu alanlarında kafana estiği gibi bir tavır ve davranış içinde olamazsın. Yasalar var, belirli nizam var. Bu ölçüde hareket etmemiz gerekiyor. Herkes kendi yargı ve değerlendirmelerine göre kamu alanlarını kullanacak olsa bu kentte keşmekeş bir durum söz konusu olur” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Mobilya, Halı ve Ev Eşyası Komitesi temsilcileri ile bir araya gelerek, kentte var olan sıkıntıları ve bunların çözüm önerilerini konuştu. Seçer, amaçlarının iş birliği içerisinde, el ele vererek, kenti daha temiz ve düzenli bir hale getirmek olduğunu vurguladı.

Komite temsilcilerinin sorunlarını, özellikle esnafın düzen konusunda yaşamış olduğu sıkıntıları dinleyen Seçer, sorunlara hep birlikte çözüm üretmeleri gerektiğini ifade etti. Ziyarette, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile MTSO 12 Nolu Komite - Mobilya, Halı ve Ev Eşyası Komitesi temsilcileri yer aldı.

“Biz gerekli önlemleri almak ve müdahaleleri yapmak zorundayız”

Başkan Seçer, gerekli önlemleri almak ve müdahaleleri yapmak zorunda olduklarını ifade ederek, “Ceza ile bu işi yapmaktan ziyade, bu konuyu esnaflara aktararak, onların da anlayışını bekleyerek, bir işbirliği halinde yapalım. Yoksa yasa neyi gerektiriyorsa gider arkadaşlarımız gereğini yapar, yapıyor. Tabela temizliği yaptık. Şikayetler geliyor, direnenler oluyor. Her tarafı temizlemeye çalışıyoruz” dedi.

“Artık kimse, aydınlatma direklerinde bir tane reklam panosu göremeyecek”

Aydınlatma direklerine asılan reklamlarla ilgili mahkemeden karar çıktığını ve kararın lehlerine sonuçlandığını ifade eden Seçer, artık kimsenin direklerde reklam panosu görmeyeceğinin müjdesini verdi. Para ve gelir uğruna kent estetiğine zarar vermeyeceklerini dile getiren Seçer, “Aydınlatma direklerindeki reklamlara kadar kent tertemiz olacak. Biz o konuda da ‘uygulama yasalara aykırı olmuştur’ dedik ve mahkemeye müracaat ettik. Reklamları topladık. Yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Ben Meclis’te de söyledim. Bunun takipçisiyim. Mahkeme bir an önce esastan karar versin. Dün mahkeme bizim lehimize karar verdi. Şimdi yasal tebliğ süresini bekliyor. Kentte artık kimse, aydınlatma direklerinde bir tane reklam panosu göremeyecek” diye konuştu.

“Kamu alanlarında kafana estiği gibi bir tavır ve davranış içinde olamazsın”

Seçer, tabela kirliliği problemini kısa süre içerisinde çözeceklerini ve belirli bir standarda oturtacaklarını dile getirerek, “Önüne gelen her yere tabela koyuyor. Refüjlere koyuyor, trafik kurallarını çiğniyor, trafiği tehlikeye sokuyor. Kaldırımın üzerine koyuyor, yaya geçidini engelliyor, yayalara engel teşkil ediyor. Bütün bunları belirli bir süre içerisinde çözeceğiz. Belirli bir standarda oturtacağız. Bizim için kent estetiği önemli. Kent estetiğini bozan en önemli unsurların başında da esnaflarımızın kaldırım işgali geliyor. Lokantacı, tatlıcı, mobilyacı veya bir başka sektörde çalışıyor, başım üstüne, Allah işini, gücünü rast getirsin ama ortak kullanım, kamu alanlarında kafana estiği gibi bir tavır ve davranış içinde olamazsın. Yasalar var, belirli nizam var. Bu ölçüde hareket etmemiz gerekiyor. Herkes kendi yargı ve değerlendirmelerine göre kamu alanlarını kullanacak olsa, bu kentte keşmekeş bir durum söz konusu olur” diye belirtti.

“Çağdaş bir Mersin yaratmak için çabalıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tedbirleri aldıklarını ve almaya da devam edeceklerini vurgulayan Seçer, amaçlarının çağdaş bir Mersin yaratmak olduğunu ifade etti. Seçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Bunu zamana yayıyoruz. Belirli bir düzen içerisinde yapmak istiyoruz. Geriden gelen bazı geleneksel anlayışları da kırmak, bu teamülleri ortadan kaldırmak kolay olmuyor. Dolayısıyla belirli bir süre zarfında, insanları da kırmadan dökmeden, onların da yardımına ihtiyacımız var. Esnafımız bizi anlayışla karşılasın. Esnaf Odaları Birliğimiz, Ticaret ve Sanayi Odamız, yani esnaflarımızın bağlı olduğu odalar, STK’lar bize katkı yapsın, yardımcı olsun. Benim bir başına bunu çözmem mümkün değil. Çözerim ama komplikasyonlar olur. Farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Ben de istiyorum kentimde hakikaten Mersin’e yaraşır bir görüntü olsun. Tiril tiril, düzenli olsun. Biz çağdaş bir Mersin yaratmak için çabalıyoruz. İnşallah zaman içerisinde çözeceğiz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi

Mersin Haber ,Mersin