Mersin'de Arazi Toplulaştırmaları Devam Ediyor

Devlet Su İşleri tarafından arazi toplulaştırmaları devam ediyor.

23 Aralık 2019 Pazartesi, 11:18
Mersin'de Arazi Toplulaştırmaları Devam Ediyor
-

Sulama projeleri arazi toplulaştırmasına bağlı olarak uygulandığı takdirde parsel sınırlarına bağlı kalmadan en ekonomik şekilde, sulama, yol ve tahliye planlaması yapıldığından, yatırım maliyetlerinde tasarruf sağlanmaktadır. Diğer taraftan arazi toplulaştırma projeleri ile kamulaştırma maliyetleri % 90 oranında azalmaktadır.

Arazi Toplulaştırması Modern Sulama Metotlarının Uygulanmasını Kolaylaştırır

Arazi toplulaştırması ile parseller büyür, tarım teknikleri ve sulama metotlarının uygulanması kolaylaşır. Parsel sayısı azalır. Parsel büyüklüğü artar. Düzenli ve ideal parsel şekilleri oluşturulur. Her parsel yola ve kanala kavuşur. İşletme merkezi ile parseller arasındaki mesafeler azalır, ulaşımdan dolayı meydana gelen kayıplar azalır, yakıt tasarrufu sağlanır. Zirai mücadele ve gübreleme kolaylaşır. Sulama oranı ve randımanı artar.

Sağlanan katma değerden dolayı arazi değeri en az iki kat artmaktadır.

Türkiye genelinde tarla içi geliştirme ve toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘2019 yılında Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin illerinde yürütülen çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

2019 Yılında Adana’da 821 310 Dekar Arazi Toplulaştırıldı

Genel Müdür Aydın, ‘Adana ilimizde 2019 yılında 8 adet projede toplam 2 265 980 dekar alanda yürütülen toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında 821 310 dekar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlanarak tapu tescil işlemleri gerçekleştirilmiştir. Devam eden çalışmalarla 1 444 670 dekar alanın 2020 yılı sonuna kadar toplulaştırılmasının hedeflendiğini belitti.

Hatay’da Arazi Toplulaştırma Çalışmaları Devam Ediyor

Aydın, ‘Hatay ilimizde ise 2019 yılında 2 adet projede toplam 556 000 dekar alanda yürütülen toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında çalışmalar devam etmektedir. Devam eden bu çalışmalarla 2020 yılı sonuna kadar 556 000 dekar alanın toplulaştırılması hedeflenmektedir.

2019 Yılında Osmaniye’de 120 400 Dekar Arazi Toplulaştırıldı

Aydın, ‘Osmaniye ilimizde 2019 yılında 1 adet projede toplam 317 900 dekar alanda yürütülen toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında 120 400 dekar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlanarak tapu tescil işlemleri gerçekleştirilmiştir. Devam eden çalışmalarla 197 500 dekar alanın 2020 yılı sonuna kadar toplulaştırılmasının hedeflendiğini belitti.

2019 Yılında Mersin’de 279 090 Dekar Arazi Toplulaştırıldı

Aydın, ‘Mersin ilimizde 2019 yılında 1 adet projede toplam 378 710 dekar alanda yürütülen toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında 279 090 dekar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlanarak tapu tescil işlemleri gerçekleştirilmiştir. Devam eden çalışmalarla 99 620 dekar alanın 2020 yılı sonuna kadar toplulaştırılmasının hedeflenmektedir’ dedi.

Ayrıca çalışmalar kapsamında; sınırları düzeltilme, arazi tesviyesi, ağaç kök sökümü ve tarla içi yol yapımı gibi tarla içi geliştirme hizmetleri işlerinin yapıldığını da açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin illerimizde 1 Ocak 2019 tarihinden bugüne kadar 12 proje dâhilinde 1 220 800 dekar alanda tarla içi geliştirme çalışmaları tamamlanmıştır. Projelerin tamamının uygulanması sonucu 2020 yılı sonuna kadar 2 297 790 dekar alanda tarla içi geliştirme çalışmasının tamamlanmasının planlandığının belirtti.
DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin