Mersin'de Arapça Tabelada Değişim İçin Düğmeye Basıldı! Arapça Tabelalar Türkçeleşiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatı üzerine, Mersin’de Suriyeliler’in açtığı işyerlerine asılan Arapça tabelaların Türkçeleştirilmesi için çalışmalar başladı.

18 Temmuz 2019 Perşembe, 14:11
Mersin'de Arapça Tabelada Değişim İçin Düğmeye Basıldı! Arapça Tabelalar Türkçeleşiyor
-

Zabıta ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda tabelaların değiştirilmesi için esnafa ihtar tutanağıyla süre verildi. Ekiplerin verdiği süre içinde kaldırılmayan tabelalar için cezai işlem uygulanacak.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kent geneline yayılan ve sayıları giderek artan Arapça tabelaların Türkçe’ye dönüştürülmesine yönelik açıklamalarının ardından değişim için çalışmalar başlatıldı. Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, Arapça işyeri tabelalarının, mevzuat doğrultusunda Türkçe tabela standartlarına uyumunun sağlanması ve Türkçe tabelalarla değiştirilmesi için esnafa ihtar tutanağı ile süre verildi.
Değiştirmeyenlere ceza uygulanacak
Kurulan 3 ayrı ekiple sürdürülen denetimler, Akdeniz İlçesi Fasih Kayabalı Caddesi’nde başladı. Viranşehir, Zeytinli, Limon, Babil Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Adnan Menderes Bulvarı’nda devam eden denetimlerde 25 işyerine ihtar tutanağı verildi.
Tabela değişimi için tebligat bildirimlerinin başladığını ifade eden ekipler, tabela içeriğinin Türkçeleştirilmesi konusunda esnafa ihtar tutanağı ile birlikte süre verildiğini vurguladı. Verilen süre sonunda ihtara uymayan işyerlerine cezai işlem uygulanacağı bilgisini veren ekipler, cezai işlem sonrası da kaldırılmayan tabelalar için gerekli işlemlerin yapılacağını ifade etti.
Başkan Seçer meclis toplantısında sinyalini vermişti
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ülkelerindeki iç savaştan kaçıp, Mersin’e yerleşen Suriyeli sığınmacıların işyerlerine astığı Arapça tabelaların kaldırılacağının sinyalini Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında vermişti. Başkan Seçer, “Her taraf Arapça tabelalar. Kardeşim Türkçem var, Türkçe’yi kullan. Herkes her yere tabela asmayacak. Büyükşehir’in bir standardı olacak. Rengi, ebadı, boyutu, nereye asılacağı, sokak tabelaları, her şey bu kent kimliğine uygun olacak. Onun dışına kimse çıkmayacak” ifadelerini kullanmıştı.
Mersin'de Arapça Tabelada Değişim İçin Düğmeye Basıldı! Arapça Tabelalar Türkçeleşiyor
Mersin'de Arapça Tabelada Değişim İçin Düğmeye Basıldı! Arapça Tabelalar Türkçeleşiyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin