Mersin'de 9 yıllık öğretmen engelinden dolayı görevinden alındı

9 Yıllık öğretmen, Mersin'de öğretmenlik görevinden alınarak, engelli memur kadrosuna verildi.

17 Eylül 2018 Pazartesi, 15:59
G: 17.09.2018 - 16:15
Mersin'de 9 yıllık öğretmen engelinden dolayı görevinden alındı
-

Doğuştan serebrpalsi (SP) hastası olan Filiz Begiş Naz, Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi okul öncesi öğretmenliği bölümünü birincilikle kazandı. Bir yıl Konya Selçuk Üniversitesinde eğitimini tamamladıktan sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi okul öncesi öğretmenliğine yatay geçiş yaptı. 2004 yılında mezun olduktan sonra Tokat'ta ücretli öğretmen olarak göreve başladı. 2010 yılında engelli kadrosu kontenjanından sınava girerek kadro alan Naz, eş durumundan dolayı 2015 yılında Mersin'in Tarsus ilçesine atandı.
Tarsusta Doktor Mehmet Şanlı Anaokulunda göreve başlayan Naz, 1 yıl burada görev yaptıktan sonra hamile olduğu için izne ayrıldı. İzin dönüşü velilerin şikayeti üzerine Tarsus Anaokuluna görevlendirilen Naz, okulun ilk günü müfettiş raporu ile görevinden alınarak2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Musa Bengi İlkokulu'na engelli memur statüsüne çekilerek görevlendirildi.
“ÖĞRETMENLİK BENİM HAYALİMDİ”
Okulların açılmasıyla öğretmenlik mesleğini yapamayacağı için büyük üzüntü duyan Filiz Begiş Naz ise “Öğretmenlik görevinin yeninden verilmesini istiyorum. Düz memur olarak çalışmak istemiyorum. Çünkü öğretmenlik benim çocukluk hayalimdi. Bütün ömrümü o hayale göre şekillendirdim ve o hayale göre kendimi eğittim” diye konuştu.
'Öğretmenlik görevimin yeninden verilmesini istiyorum'
Naz, velilerin ön yargıları nedeni ile çok sevdiği mesleğinden alındığını ileri sürerek, 'Velilerin şikayeti ile beni en sevdiğim öğretmenlikten alıp sadece düz memurluğa verdiler. Oysaki kanunlar, öğretmenlikten alırsanız idareciliğe vermeniz gerekiyor diyor. Ama beni düz bir memur yaptılar. Şundaki okulumda bir odam bile yok. Her gün bir yerdeyim, aşağılayıcı bir haldeyim' dedi.
Okulların açılacak olması nedeni ile öğretmenlik mesleğini yapamayacağı için duygusal anlar yaşayan Naz, 'Öğretmenlik görevinin yeninden verilmesini istiyorum. Düz memur olarak çalışmak istemiyorum. Çünkü öğretmenlik benim çocukluk hayalimdi. Bütün ömrümü o hayale göre şekillendirdim ve o hayale göre kendimi eğittim' diye konuştu.
CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ NAZ'I ZİYARET ETTİ.
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, okul öncesi öğretmen olan engelli Filiz Begiş Naz'ın haksız bir şekilde öğretmenlik kadrosundan alınarak bir alt görev olan düz memurluk kadrosuna verilmesini meclis gündemine de taşıdı.
Başarır Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemi ile vermiş olduğu soru önergesinde, “Devlet olarak daha çok destek verilmesi gereken Filiz Begiş Naz'ın statüsü değiştirilerek daha alt bir görev olan düz memurluğa çekilmesi ne derece hukuki, ahlaki ve vicdanidir?
Yapılan bu yanlışı düzeltmek adına, Filiz Begiş Naz'ı, hak ettiği öğretmenlik görevine döndürmeyi ya da okul idarecisi olarak göreve başlatmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin