Mersin'de 400 Çocuk Toprak ve Suyla Buluştu

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından her hafta sonu gerçekleştirilen “Çocuklar Toprak ve Su ile Buluşuyor” etkinliği, otistik çocukların sosyalleşmesine de büyük katkı sağlıyor.

31 Temmuz 2019 Çarşamba, 10:19
Mersin'de 400 Çocuk Toprak ve Suyla Buluştu
-

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan etkinliğe 20’si otizmli olmak üzere toplam 400’e yakın çocuk katıldı. Toprak ve suyla gönüllerince oynayıp, negatif enerjilerini atma fırsatı bulan otizmli çocuklar, hem sosyalleşti, hem de aşamayacakları engel olmadığının farkına varmış oldu.
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nun, çocukları kentin betonlaşmış yapısından çıkarıp, sportif ve zihinsel becerilerini doğayla iç içe geliştirmek amacıyla düzenlediği “Çocuklar Toprak ve Su ile Buluşuyor” etkinliği, otistik çocukların gelişimine de büyük katkı sağlıyor. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan etkinliğe 20’si otistik olmak üzere yaklaşık 400 çocuk katıldı. Tarsus Gençlik Kampı’ndaki etkinlikte toprak ve suyla gönüllerince oynayıp, negatif enerjilerini atan otistik çocuklar, yaşıtlarıyla hem sosyalleşti, hem de başarabildiklerini görmüş oldu.
Suda yürüyüp, köpük dansı yaptılar
Etkinlikte, şehir merkezi ve ilçelerden kalkan ücretsiz servislerle sağlanan katılımın yanı sıra sivil araçlarıyla da alana gelen çok sayıda aile yer aldı. Etkinlikte, masal anlatma, yüz boyama, resim çizme aktivitelerinin yanısıra yapay şelale, trekking, suda yürüyüş, köpük dansı, küçük Survivor parkuru, yapay kanalda kano ve komando yürüyüşü gibi eğlenceli aktiviteler gerçekleştirildi. Ayrıca, “doğayla dost olma” bilincinin oluşturulması amacıyla çocuklara çeşitli sürprizler de yapıldı.
Otistik çocuklar etkinlikle engelleri aşıyor
Mersin Otistik Çocukları Yaşatma ve Kazanma Derneği’nin öncülüğünde otizmli çocuklar da etkinliğe katıldı. Özel durumları nedeniyle bu tür etkinliklere çok fazla katılamayan otistik çocuklar, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde aileleriyle birlikte Tarsus Gençlik Kampı’ndaki etkinliğe katılma fırsatı buldu. Gün boyu yaşıtlarıyla bir araya gelen otistik çocuklar, su ve toprakla oynayıp, olumsuz enerjilerini attı. Etkinlikle otistik çocuklar kaynaşma ve dayanışmayı güçlendirerek, doyasıya vakit geçirdi.
“Otistik çocuklarımız etkinlikle başarabildiklerini görüyor”
Mersin Otistik Çocukları Yaşatma ve Kazanma Derneği Başkanı Nazmiye Yaman, etkinliğin otizmli çocukların gelişimi ve sosyalleşmesi için büyük önem taşıdığını belirterek, etkinlikle ilgili şunları söyledi:
“Otizmli çocuklar yaşıtlarıyla bir arada olunca daha çok sosyalleşiyorlar. Otizmli çocuklar aslında kendi iç dünyalarında yaşayan çocuklar. Hiçbir çocukla oyun kuramayan, parklarda dahi oyun oynayamayan çocuklar. Ama bu etkinliklerle hem sosyalleşiyorlar, hem kendi yaşıtlarıyla bir araya geliyorlar. Bu tarz etkinlikler düzenlenince kendilerine güvenleri, inançları geliyor. Başarabildiklerini görüyorlar. Hem kendileri hem de aileleri bu tarz etkinliklerin daha çok düzenlenmesini istiyor. Bu sayede çocuklar negatif enerjilerinden arınıp, tamamen pozitif enerji yükleniyor. Bu da çok olumlu bir biçimde kendilerine yansıyor. Etkinlik sonunda inanılmaz motive olmuşlardı, yüzleri gülüyordu. Büyükşehir Belediyemiz sayesinde bu tarz ortamlara katılamayan otizmli çocuklar ve aileleri kaynaşmış oldu, kendilerine çok teşekkür ediyoruz.”
“Çocuklarımız için çok güzel bir etkinlikti”
Çocukların bu tarz ortamlara duydukları ihtiyacı anlatan ve çocuklarıyla etkinliğe katılan Elife Karagöz, “Etkinliği duyduk, geldik ve beğendik. Gerçekten çok güzel yerler. Etkinlikler de güzel. Çocuklar evde sıkılıyorlardı. Onlar da çok güzel vakit geçirdiler. Teşekkür ediyoruz Başkanımız Vahap Bey’e, devamını diliyoruz” dedi.
Etkinliği çok beğendiğini ifade eden çocuklardan Musa Baş, “Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum” derken, Raziye Baş ise “Tekrarını ve devamını bekliyoruz. Çocuklarımız apartman çocuğu olduğu için sürekli sıkıldıklarını ve bir yere gitmek istediklerini söylüyorlardı. Ama hiçbir yere götüremiyorduk. Bugün burada çocuklarla birlikte biz de çok mutlu olduk. Çok teşekkür ediyoruz, devamını bekliyoruz” dedi.
“Eğlenceli bir yer ve halka açık”
Etkinliğe katılan Hatice Erden, duyduğu memnuniyeti “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikleri beğeniyoruz. Özellikle çocuklar için düzenlenenler hoşumuza gidiyor. Teşekkür ediyoruz Vahap Bey’e, devamını bekliyoruz” sözleriyle anlatırken; çocuklardan Betül Ceren de etkinlik için “Güzeldi. Eğlenceli bir yer ve halka açık” diye konuştu.
Etkinlik için her hafta servis kaldırılıyor
Etkinlik her hafta sonu Tarsus Gençlik Kampı’nda ücretsiz düzenleniyor. Profesyonel antrenörler eşliğinde aktivitelere katılan çocuklar için etkinlik boyunca ilkyardım ve sağlık ekipleri de hazır bulunuyor.
Tüm aktivitelerin ücretsiz sağlandığı etkinliğe şahsi araç olanağı olmayan aileler, şehir merkezinden ve ilçelerden sağlanan ücretsiz servislerle de katılım sağlayabiliyor. Servis saatleri ve kalkış yerleri Facebook, Instagram ve Twitter’da Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu sayfalarından paylaşılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin