Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi ile birlikte, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Mersin Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans” temasıyla düzenlenen farkındalık yürüyüşüne katıldı.
Vali Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan, Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Ulu Cami önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden yürüyüş programın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda katılımcılar turuncu balonlar uçurdu ve ellerini turuncu renge boyayarak kumaş platform üzerine el izlerini bıraktı, “Kadına yönelik şiddete hayır!” Mesajları verildi.
Vali Pehlivan yaptığı açıklamada; ”Kadına yönelik şiddete karşı devlet ve millet olarak ‘sıfır tolerans’ anlayışıyla mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir,devam edecektir. Kadına şiddet bir insanlık suçudur, asla kabul edilemez. Kadına saygı,sevgi,hürmet esastır. Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların güçlü iş birliğinde uygulanması ve izlenmesini sağlamak üzere 2024 yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Faaliyet Planı uygulamaya konulmuştur. 2024 Yılı Faaliyet Planında IV. Ulusal Eylem Planında 5 Ana Hedefi kapsamında 66 Alt Hedef ve 218 faaliyet adımı belirlenmiştir. Son olarak 25 Kasım 2023 tarihli ve 32380 sayılı Resmi Gazetede “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konulu ve 2023/16 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlanmıştır. Genelgede, kadına yönelik şiddetin önlenmesinin çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımı ve toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesini gerektirdiği belirtilmiştir. Bu süreçte yapılacak çalışmalara kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, özel sektör ve vatandaşların katkı ve katılımlarının büyük önem arz ettiği vurgulanan genelgede, kadına yönelik şiddetle mücadelede öncelikli politikaların belirlendiği üç ulusal eylem planının hayata geçirildiği belirtilmiştir. Genelgede, şiddetle mücadelede aktif rol alan kurumlar başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından kamu personelinin şiddetle mücadeleye ilişkin bilgi ve farkındalığının artırılmasına yönelik çalışmaların yürütülmesine devam edileceği belirtilmiştir.
Kadına yönelik şiddetle mücadele kurumsal hizmet birimleri olan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) ve kadın konukevlerinin kapasitesinin güçlendirileceği bildirilen genelgede, kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarında sadece kriz odaklı değil aynı zamanda risk analizi ve yönetimi odaklı yaklaşımla şiddet mağduruna erken müdahale edilmesi sağlanarak etkin hizmet sunulacağı ifade edilmiştir.
Biz de Mersin Valiliği olarak belirlenen bu ilke ve hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonumuzu aktif olarak çalıştırmakta, bu Kurula dahil kamu kurumlarımız ve sivil toplum teşkilatlarımızın işbirliği ve koordinasyonunda kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdürmekteyiz,sürdüreceğiz. Bu konuda toplumumuzun bütün kesimlerinin katkı sunması, mücadeleye ortak olması büyük önem taşımaktadır.” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.