Mersin'de 150 Kilometrelik Otomatik Sulama Sistemi! Refüjlerdeki Eski Sulama Sistemi Yenileniyor

2024 yılına kadar 150 kilometrelik otomatik sulama sistemine ulaşmayı hedefleyen Büyükşehir, su ve enerji tasarrufu sağlayan sistemle arazözlerin trafikte oluşturduğu tehlikeleri de ortadan kaldırıyor.

01 Temmuz 2020 Çarşamba, 08:34
Mersin'de 150 Kilometrelik Otomatik Sulama Sistemi! Refüjlerdeki Eski Sulama Sistemi Yenileniyor
-

Büyükşehir ekipleri ayrıca İsmet İnönü Bulvarı Orduevi ile Hilton Kavşağı arasındaki 2 bin 200 metrelik refüjün tamamına 2 bin 200 gold taflan ve 2 bin bodur alev çalısı dikti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, refüjlerdeki yeterli verim sağlamayan eski sulama sistemini otomatik sulama sistemi ile değiştiriyor. 2024 yılına kadar 150 kilometrelik otomatik sulama sistemine ulaşmayı hedefleyen Büyükşehir, bu sistemi başta refüjler olmak üzere kentin farklı noktalarına uyguluyor.
Sulama kalitesini artıran otomatik sulama sistemi çalışmaları, Adnan Menderes Bulvarı Hilton Kavşağı’nda 1000 metre uzunluktaki refüjde devam ediyor. 6 vana ve vana başına 100 adet mp-rotatordan oluşan otomatik sulama sistemi, daha önce Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki refüjde Kipa ile Babil Kavşağı arasında uygulanmıştı.
Su ve enerji tasarrufu sağlanıyor
Suyun ekonomik kullanımı, enerji tasarrufu ve homojen bir yeşil alan sağlayan otomatik sulama sistemi, refüjün yanından geçen araçların yarattığı hava boşlukları ile rüzgarın neden olduğu güvenlik problemlerini ve en önemlisi arazözlerin trafikte oluşturduğu tehlikeleri ortadan kaldırıyor.
4 bin 200 bitki dikildi
Kentin farklı noktalarında mevsimlik bitki dikimine devam eden Büyükşehir ekipleri, İsmet İnönü Bulvarı Orduevi ile Hilton Kavşağı arasındaki 2 bin 200 metrelik refüjün tamamına 2 bin 200 adet gold taflan ve 2 bin adet bodur alev çalısı dikimini gerçekleştirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin