Mersin'de 110 Yaşındaki Fatma Teyze’nin Yüzü Artık Gülüyor

Mersin'de 110 yaşındaki Fatma teyzenin yüzü artık gülüyor

03 Temmuz 2019 Çarşamba, 13:40
G: 03.07.2019 - 13:46
Mersin'de 110 Yaşındaki Fatma Teyze’nin Yüzü Artık Gülüyor
-

110 yaşındaki Fatma Teyze, Mersin Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri ekibinin en yaşlı hastası. 15 günde bir bakımı yapılan Fatma Durmaz ile sağlık personeli arasındaki sevgi ve dostluk görülmeye değer.
Yeğeninden başka kimsesi olmayan Fatma Teyze, sağlık personelinin yolunu gözlüyor. Her bakımda gözyaşlarına hakim olamayan Fatma Teyze, sağlık personeline derdini anlatıyor, onlara torunları gibi davranıyor.Fatma Durmaz, Mersin’in en yaşlılarından biri. 110 yaşındaki Fatma Teyze, Mersin Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri ekibinin en yaşlı hastası. 15 günde bir bakımı yapılan Fatma Durmaz ile sağlık personeli arasında tam bir aile ilişkisi kurulmuş durumda. Yeğeninden başka kimsesi olmayan Fatma Teyze’nin yüzü bakımını yapıp, derdini dinleyen, kendisine şakalar yapan bakım ekibiyle hep gülüyor.
Ekibin yolunu gözlüyor
Tarsus İlçesi, Eski Ömerli Mahallesi’nde 65 yaşındaki yeğeni Fatma Kurnaz ile birlikte yaşayan 110 yaşındaki Fatma Durmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin evde sağlık ve bakım hizmetinden faydalanıyor. Kendisine 15 günde bir bakım hizmeti vermeye gelen yaşlı bakım teknikerleri ile büyükanne-torun ilişkisi kuran Fatma Teyze, her gün personellerin yolunu gözlüyor. Güler yüzleri, özverili çalışmaları ve verdikleri güvenle sevgisini kazanan teknikerleri artık aileden biri olarak gören Fatma Teyze, yaklaşık 1.5 yıldır bakım hizmeti alıyor. Fatma Durmaz, bakım ekibini her seferinde sarılıp öperek ve dualarla uğurluyor.
Yeğeni de bakım hizmeti alıyor
Yaşından dolayı sadece volkır desteği ile yürüyebilen Fatma Teyze’nin yeğeni Fatma Kurnaz da Büyükşehir Belediyesi’nin evde sağlık ve bakım hizmetlerinden faydalanıyor. Kişisel bakımı yapılan Durmaz’a ekipler banyo yaptırıyor, tırnaklarını ve saçlarını kesiyor. Her ziyaretin ardından personellerin bir sonraki gelecekleri günü hesaplamaya başlayan Fatma Teyze, adeta onların yolunu gözlüyor. Fatma Teyze’nin evi iki ayda bir de belediye temizlik ekipleri tarafından temizleniyor.
Bakım hizmetlerinden memnunlar
Aldıkları bakım hizmetlerinden oldukça memnun olduklarını dile getiren 65 yaşındaki yeğen Fatma Kurnaz, “Geliyorlar, yıkıyorlar, tırnaklarını kesip, kıyafetlerine kadar giydiriyorlar. Fatma Halamın ağrıyan bir yeri yok, yaşlılıktan dolayı böyle. Akşamdan yatıyor, sabaha kadar uyuyor. Bir yeri ağrısa yatamaz. Bir gün ayağı ağrımış. Ayağını eline alıp sabaha kadar sallamış. Başka da bir sorunu yok. Benim de ayaklarım sakat. Bakıcıya başvurduk, rapor da yüksekti. Kabul etmediler. Ben de bu halimle ancak bakıyorum. Fatma Halam 110’u yaşını geçik. Daha da ne kadar yaşar Allah bilir” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bakım ekiplerine dua eden yeğen Kurnaz, “Allah razı olsun. Bugün de geldiler. Sabah temizlik ekibi evi süpürdü, sildi, camları silip gittiler. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sizi gönderdi. Her şeyden memnunum. Sağ olsunlar, Allah razı olsun. Geldiniz, hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Halam da çok memnun. Sabah temizlik ekipleri gelince onları sağlık ekibi sandı. Diyor ki ‘Siz beni yıkamaya mı geldiniz?’ Temizlik ekiplerini sağlıkçılar zannetti” diye konuştu.
Yaşlı bakım teknikeri Temur: “Mut’tan Yenice’ye kadar her bölgeye hizmet veriyoruz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Bakım Elemanı Salim Temur, Fatma Teyze’nin bugüne kadar gördüğü en yaşlı hasta olduğundan söz etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne başvuran ve kendi ihtiyaçlarını göremeyen kişilere evde sağlık ve bakım hizmeti verdiklerinden bahseden Temur, “Fatma Teyzemize de 1.5 yıla yakın süredir hizmet veriyoruz. Yaşlılarımızın kişisel bakımlarını yapıyoruz. Banyo, tırnak kesimi, saç tıraşı gibi. Belediyemize müracaatta bulunduklarında tüm hizmetleri veriyoruz. Bu hizmetlerimiz 15 günde bir rutin olarak dönmekte. Bazı talebin yoğun olduğu veya kişinin daha çok ihtiyacının olduğu yerlerde haftada bir yapmaya çalışıyoruz. Belediyemiz Mut’tan Yenice’ye kadar her bölgeye hizmet verdiği için personel olarak gidebildiğimiz yere kadar 15 günde bir rutin olarak gidiyoruz” dedi.
“Fatma Teyzemiz bizi kapıda bekliyor”
Fatma Teyze ile aralarının çok iyi olduğundan söz eden Temur, “Fatma Teyzemiz bizim bugüne kadar gördüğümüz en yaşlı hastamız. Fatma Teyzemiz ile sürekli geçmiş hakkında sohbet ediyoruz. Bundan 40 yıl öncesi hakkında konuşuyoruz. Yaşlandıkça çocuklaşıyorlar ve bizler de çocuk gibi konuşmak zorunda kalıyoruz. Bir hafta geçirdikten sonra bizi beklemeye başlıyor. Kim gelse ‘yıkayıcılar mı geldi, banyocular mı geldi, bize bakmaya mı geldiler’ diye kapıda bekliyor. Çünkü ‘gelenim gidenim yok’ diyor. ‘Kimsem olmadığı için sizi görünce mutlu oluyorum’ diyor ve biz de rutin olarak geliyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin