Mersin Yenişehir'de Çocuklar Hayallerini Gökyüzüne Yazdılar

Yenişehir Belediyesi’nin Haçova Kültür Derneği ile birlikte düzenlediği uçurtma şenliğinde hem çocuklar, hem yetişkinler keyifli saatler geçirdi.

23 Eylül 2019 Pazartesi, 12:38
Mersin Yenişehir'de Çocuklar Hayallerini Gökyüzüne Yazdılar
-

‘Hayalini gökyüzüne yaz’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte çocuklar, uçurtmalarını almadan önce kendilerine verilen kâğıtlara dileklerini yazdı ve Yenişehir Belediyesi’ne ulaştırılmak üzere dilek kutusuna attı.

Yenişehir Belediyesi ile Haçova Kültür Derneği’nin Özgecan Aslan Meydanı’nda düzenlediği uçurtma şenliğinde uçurtmalar çocukların dilekleri eşliğinde gökyüzüne salındı.
500 adet uçurtmanın dağıtıldığı etkinlikte çocuklara uçurtmalarını almadan önce birer kâğıt kalem verildi ve hayallerini yazmaları istendi. Çocuklar, büyüklerinden ve belediyelerden neler istediklerini bu kâğıtlara yazdı ve Yenişehir Belediyesi’ne ulaştırılmak üzere dilek kutusuna attı.

Ilık ve rüzgârlı havadan faydalanarak uçurtmalarını gökyüzüne salan çocuklar eğlenceli dakikalar geçirdi. Anne babalar da uçurtma uçurarak çocuklarının heyecanına ortak oldu.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de uçurtma şenliğinin yapıldığı alana gelerek çocuklarla ve aileleriyle sohbet etti. Başkan Abdullah Özyiğit, bazı çocuklarla birlikte uçurtma da uçurdu.

Başkan Abdullah Özyiğit, “Belediyemizin 6 temel ilkesinden biri hareket. Hareket derken 7’den 70’e herkesin evlerinden çıktığı, dışarıda bir araya gelip kaynaştığı etkinlikleri ifade ediyoruz. Her şey çok güzel olacak demiştik. Her şey çok güzel oluyor. Adım adım oluyor. Bu daha başlangıç. Daha da büyüyeceğiz. Yenişehir halkının 7’den 70’e, sahilden en yüksek kesime kadar herkesi buluşturacağız. Bu tür sosyal etkinlikler olduğu sürece Yenişehir Belediyesi de sonuna kadar destek verecek” dedi.


‘ÇOCUĞUZ AMA ŞUNU BİLİYORUZ Kİ…’

Etkinlikte çocuklar adına söz alan 8 yaşındaki Bulut Erkut, “Çocuğuz ama şunu biliyoruz ki her çocuğun aklı ve hayal gücü gökyüzü kadar geniştir. Çocukların, kadınların erkenden ölmediği bir dünyada yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘EKRAN VE İNTERNET BASKISINDAN UZAK TUTMAK İSTİYORUZ’

Uçurtma şenliğini koordine eden sosyolog Ayten Yılmaz Yaprak da, “Bu projeyi çocukların nasıl bir yaşam, nasıl bir kent hayal ettiğini görmek için yaptık. Günümüzde kimse çocuklarının oyun oynamasına izin vermiyor. Kentlerimiz çocukların sokaklarda oyun oynamasına uygun şekilde tasarlanmıyor. Çocuklarımız sokaklarda oyun oynayamıyor. Bu nedenle çocukların fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimleri eksik kalıyor. Çocukların sokaklarda oyun oynamasını sağlayarak onları ekran ve internet baskısından uzak tutmak istiyoruz” diye konuştu.
Haçova Kültür Derneği Başkanı Aziz Durdu ise, “Yenişehir Belediyesi’nin desteğiyle yaptığımız bu etkinlik, çocuklarımızın hayaliyle toplumun niteliğini daha da yukarıya taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin