Mersin Yenişehir’de Artık Banklar da Sosyal Mesafeli! Yenişehir Belediyesinden Sosyal Mesafeli Banklar

Yenişehir Belediyesi, vatandaşları temas ve solunum yoluyla kolayca bulaşabilen korona virüsünden korumak amacıyla sosyal mesafeli oturma bankları üretti.

09 Mayıs 2020 Cumartesi, 14:24
G: 10.05.2020 - 02:15
Mersin Yenişehir’de Artık Banklar da Sosyal Mesafeli! Yenişehir Belediyesinden Sosyal Mesafeli Banklar
-

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “En büyük temennimiz vatandaşlarımızın sağlık için ev kalmalarıdır. Ama sokağa çıkma kısıtlamalarının esnetildiği günlerde hemşehrilerimiz sevdikleriyle oturup dinlenirken, aralarına korona virüs girmesin diye rengârenk çiçekler koyduk. Vatandaşlarımız sosyal mesafeli banklarımızda güneşin ve temiz havanın tadını çıkarabilecek.” dedi.
Yenişehir Belediyesi korona virüs tedbirleri kapsamında oturma banklarında sosyal mesafe düzenlemesi yaptı. Sosyal mesafeli oturma bankları Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı marangozhanede tasarlandı. Yeni tasarım banklarda iki kişi birer metre mesafeyle oturabilecek. Bankların arasına ise rengarenk çiçekler yerleştirildi. Korona virüs salgınının yayılmasını önlemek için yoğun olarak çalışan Yenişehir Belediyesinin bu uygulaması vatandaşları da memnun etti. Sokağa çıkma kısıtlamalarının esnetilmesinin ardından 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşlar oturma banklarında sosyal mesafelerini koruyarak sevdikleriyle vakit geçirecek.
“Sosyal mesafeli bankların sayısını arttıracağız”
Ürettikleri sosyal mesafeli oturma banklarını kentin çeşitli noktalara yerleştirdiklerini söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit, “Vatandaşlarımızın sağlığı için parklarımızdaki bazı oturma banklarını sökmek zorunda kalmıştık. Şimdi bunların yerine sosyal mesafeyi koruyacak oturma bankları ürettik ve bu bankları kentimizin çeşitli noktalarına yerleştirdik. Üretime devam ediyoruz, sosyal mesafeli oturma banklarımızın sayısını arttıracağız. En büyük temennimiz vatandaşlarımızın sağlık için ev kalmalarıdır. Ama sokağa çıkma kısıtlamalarının esnetildiği günlerde hemşehrilerimiz sevdikleriyle oturup dinlenirken, aralarına korona virüs girmesin diye rengârenk çiçekler koyduk. Uzun zamandır sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde kalan 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı hemşehrilerimiz kısıtlamanın kaldırıldığı vakitlerde sosyal mesafeli banklarımızda oturarak, güneşin ve temiz havanın tadını çıkarabilecek.” ifadelerini kullandı.
“Başkanımız Abdullah Özyiğit’e duyarlılığı için teşekkür ediyoruz”
Sosyal mesafeyi koruyan bankların Türkiye’de yaygın olarak kullanılması gerektiğini aktaran İlhan Aydın, “Sosyal mesafeli banklar oldukça yararlı bir şey. Türkiye’de yaygın olarak kullanılması gerekiyor. Çünkü banklarda insanlar hep yan yana oturuyor. Bu şekilde aramızda mesafe olması sağlığımız açısından çok yerinde ve güzel bir uygulama. Yenişehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.” dedi. Adem Parlak ise “Başkanımız Abdullah Özyiğit çok güzel düşünmüş ellerine sağlık. Normalde dışarı çıkmamaya özen gösteriyoruz ama bazen kısa yürüyüşler yapıyoruz, biraz da dışarıda nefes almak istiyoruz. Bu banklarda arkadaşlarımızla oturup dinleniyoruz, temiz hava alıyoruz. Banklar sosyal mesafemizi sağlıyor ve sağlığımızı da korumuş oluyoruz.” şeklinde konuştu. Vatandaşlar olarak sosyal mesafelerini korumak zorunda olduklarını söyleyen Nail Korkmaz da “Banklarda sosyal mesafe çok güzel olmuş. Vatandaşlar olarak sosyal mesafeyi korumak zorundayız. Başkanımız Abdullah Özyiğit’e duyarlılığı için teşekkür ediyoruz. “dedi.
Örnek fotoğrafı “ Türkiye’nin pratik zekâsı, salgın şartlarında, sosyal hayata ilginç görüntüler kazandırmaya başladı. Göze sürpriz yapanından bir soruna çözüm olanına dek, her fikir güzel.” ifadeleriyle gece 01.00’de Sağlık Bakanı Koca takdir ederek örnek olması için sosyal medya hesabında paylaştı.
Mersin Yenişehir’de Artık Banklar da Sosyal Mesafeli! Yenişehir Belediyesinden Sosyal Mesafeli Banklar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin