Mersin Yenişehir Belediyesi, Yavru Vatan Kıbrıs’la İlişkilerde Öncü Olacak

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar’ı ziyaret edecek, Yenişehir Belediyesi ile İskele Belediyesi’nin kardeş şehir olması için ilk adımları atacak.

20 Ağustos 2019 Salı, 12:53
G: 20.08.2019 - 12:55
Mersin Yenişehir Belediyesi, Yavru Vatan Kıbrıs’la İlişkilerde Öncü Olacak
-

Yenişehir Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üzerindeki ekonomik, sosyal ve kültürel ambargoların kaldırılmasına destek sunmak, ada ile Mersin arasında sosyal, ekonomik, kültürel ve sportif ilişkileri güçlendirmek amacıyla İskele Belediyesi ile kardeş şehir olacak. Yenişehir Belediyesi, alışılagelmiş kardeş şehir ilişkisiyle sınırlı kalmayacak ve KKTC ile Mersin’in ilişkilerini en üst düzeye çıkarmak için de çalışmalar yapacak.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında heyet, bu kapsamda 18 Ağustos 20 Ağustos tarihleri arasında KKTC’de temaslarda bulunacak. İskele Belediyesi ile kardeş şehir olmak için ilk adımı atacak olan Yenişehir Belediyesi heyeti, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar’ı da ziyaret ederek Mersinlilerin selamlarını ve birlikte çalışma arzularını iletecek.
Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kuracak olan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Lefkoşa Belediye Başkanı Mustafa Harmancı’yı da ziyaret edecek.

-MERSİN İLE KKTC İLİŞKİLERİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARILMALI-

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, KKTC’nin sadece Türkiye tarafından tanındığını, adanın Türk kesiminin birçok alanda ambargoya maruz bırakıldığını kaydetti.
Özyiğit, “Biz Mersin olarak KKTC’nin komşusuyuz. Suyun karşı tarafındayız. KKTC ile Mersin’in 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na kadar uzanan bir bağı var. Çıkarma Mersin’den yapıldı. Mersin hali hazırda da KKTC’nin dünyaya açılan kapısı. İlişkilerimiz bununla sınırlı kalmamalı. İlişkilerimizi en üst seviyeye çıkarmalıyız. Mersin’de 2 üniversite var. 55 bin civarında üniversite öğrencimiz var. Kıbrıs’ta da aynı şekilde 2 üniversite var. Uluslararası camiadan öğrenci kabul eden yapısı var. Dolayısıyla eğitim, sosyal, sportif alanlarda faaliyetleri geliştirme konusunda çalışmalarımız var” dedi.

- ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ-

Futbol alanında masterlar turnuvasının ilk adımlarını attıklarını, KKTC ile Mersin’den takımların katıldığı turnuvayı geliştireceklerini ifade eden Abdullah Özyiğit, yelken sporu, yüzme gibi alanlarda da KKTC ile işbirliği içinde olacaklarını söyledi.
Başkan Özyiğit, Hacettepe Spor Kulübü'nden bir grup yüzme sporcusunun, 1 Eylül Dünya Barış Günü'de Mersin'den Kıbrıs'a kadar yüzeceğini, Yenişehir Belediyesi'nin de bu organizasyona destek vereceğini kaydetti.
Başkan Özyiğit, “İletişimi en üst seviyeye taşımamız gerekiyor. Üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. KKTC’nin uluslararası camiada tanınması konusu, devletin işi. Ama o diplomatik kazanımları beklemeden bizim fiili adımlar atmamız lazım. KKTC üzerindeki izolasyonu kendi olanaklarımızla, gücümüzün yettiği yere kadar kırmamız lazım” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin