Mersin ve Tüm Şehirlere Maske Takma Zorunluğu Mu Gelecek? Bilim Kurulu Bugün Saat 17.00'de Toplanıyor!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 17.00’de video konferans yöntemiyle yapılacak kritik toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 19.00’da basın açıklaması yapacak.

17 Haziran 2020 Çarşamba, 12:47
Mersin ve Tüm Şehirlere Maske Takma Zorunluğu Mu Gelecek? Bilim Kurulu Bugün Saat 17.00'de Toplanıyor!
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bu sabah Mersin Haber'e ait sosyal medya hesaplarında "Mersin'de Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasaklanmalı Mı?" sorusu ile başlattığımız anket kısa sürede binlerce binlerce Mersinliye ulaştı. Yaklaşık 3 saat önce paylaşılan ankette yüzde 87 oranında "maskesiz sokağa çıkmanın yasak olması" istendi.
Öte yandan ülke genelinde maske zorunluluğu ile sokağa çıkma yasağı ve seyahat kısıtlamasının yeniden gündeme gelmesi bekleniyor.
Türkiye'de 1 Haziran'da başlayan yeni normalleşme süreciyle birlikte vakalar da artışa geçti. Vatandaşların sosyal mesafe ve maske kuralına uymaması ve rahat davranmasıyla birlikte son günlerde 1500'lerde seyreden vakalar tedirgin ederken, kısıtlamaların yeniden gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Tüm bu gelişmelerle birlikte bugün 17.00'de Bilim Kurulu toplanacak ve ardından saat 19.00'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulunacak.
Vatandaşların tedbirsizliği ve vakalardaki artış, önümüzdeki günler için korkuturken, Bilim Kurulu üyelerinin tüm Türkiye'de maske takmanın zorunlu hale getirilmesini önerdiği iddia edildi. Öte yandan hafta sonları sokağa çıkma yasağı ve seyahat kısıtlamasının da toplantıda gündeme geleceği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Rektör Yaşar “Kısa Sürede Yaklaşık 11 Milyon TL’lik Tasarruf Sağladık”
KAYMAKAM AKYÜZ'DEN, BAŞSAVCI VEKİLİ KÜÇÜK'E "HAYIRLI OLSUN " ZİYARETİ
ALMANYA’DAN GELEN ÖĞRENCİLER MERSİNLİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ GÜLNAR’A EN GÜZEL YOLLARI ULAŞTIRIYOR
Mersin Ticaret İl Müdürlüğü'nden Denetim
KAYMAKAM AKYÜZ'DEN ADALET KOMİSYONU BAŞKANI AKBUCAK'A "HAYIRLI OLSUN" ZİYARETİ
"Akdeniz, YKS Tercih Döneminde Öğrencilerin Yanında"
ŞİMŞEK İLE CAN'DAN BAŞKAN IŞILAR'A ZİYARET
Balkondan Girilen Evde Şüpheli Ölüm
LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

Mersin Haber ,Mersin