Mersin ve Adana Dahil Ülkenin Bir Çok Bölgesinde Çarşamba Gününden İtibaren Yer Yer Fırtına, Kuvvetli Sağanak Yağış, Soğuk Hava ve Kar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden çok sayıda bölge için Fırtına, Kuvvetli Sağanak Yağış, Soğuk Hava ve Kar yağışı uyarısı yapıldı.

05 Şubat 2020 Çarşamba, 20:12
G: 05.02.2020 - 20:25
Mersin ve Adana Dahil Ülkenin Bir Çok Bölgesinde Çarşamba Gününden İtibaren Yer Yer Fırtına, Kuvvetli Sağanak Yağış, Soğuk Hava ve Kar Geliyor
-

Haberimizin devamında bölgelere göre beklenen hadiseler ve başlama - bitme zamanları bulunurken ilk olarak MGM'nin Ülke Geneli değerlendirmesi ise şöyle;
Başlama-Bitiş Zamanı
03.02.2020 15:00 - 07.02.2020 18:00
Genel Durum
ÜLKEMİZE ÇARŞAMBA GÜNÜNDEN İTİBAREN FIRTINA, KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ, SOĞUK HAVA VE KAR GELİYOR
Yurdumuzun Çarşamba gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.
Çarşamba günü Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde görülecek yağışların genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Trakya’da karla karışık yağmur ve kar, Marmara, Ege ve Akdeniz’de kuvvetli sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor.
Perşembe günü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların Trakya, Marmara'nın yüksekleri, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyı kesiminde sağanak, yağış alan diğer yerlerde yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Yurdumuzun Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Ülkemiz genelinde beklenen yağışların, Ege, Akdeniz , Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
HAVA SICAKLIKLARINDA ANİ DÜŞÜŞLER BEKLENİYOR. SICAKLILAR 10-15 DERECE AZALACAK!
Hafta ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenilen hava sıcaklıklarının önce Balkanlardan sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerle birlikte, ülkemiz genelinde hissedilir derecede (10-15 C derece) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor.
Rüzgârın, Çarşamba günü Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde, Perşembe günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde (70-100 Km/saat) eseceği ancak rüzgârın Çarşamba günü öğle saatlerinden başlayarak Marmara’da, Perşembe günü ise kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlere döneceği tahmin ediliyor.
Kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri soba ve baca gazı zehirlenmeleri meydana gelebileceğinden vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur.
ANKARA
Ankara’da bu gece başlayacak yağmurun yarın öğle saatlerine kadar devam edeceği, Çarşamba günü genellikle çok bulutlu ve fırtınalı geçeceği bekleniyor. Gece yarısı yağmur şeklinde başlayacak yağışın Perşembe günü karla karışık yağmura döneceği, akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği ancak yeni gelecek soğuk ve yağışlı sistemle birlikte Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri aralıklarla hafif kar yağışlarının görüleceği tahmin ediliyor.
İSTANBUL’DA FIRTINA, KUVVETLİ SAĞANAK, SOĞUK HAVA VE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR
İstanbul’da bu gece hafif yağmur geçişi bekleniyor. Çarşamba günü Balkanlardan gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı sistem ile birlikte öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışın başlaması bekleniyor. Güney batı yönlerden fırtına şeklinde esen rüzgârın aynı gün akşam saatlerinden sonra kuzeybatı yönüne döneceği ve hava sıcaklığını hissedilir derece düşüreceği bekleniyor. Yağışın Perşembe sabah saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde hafif karla karışık yağmur ve kar şekline dönmesi, Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk hava ile birlikte kar yağışlarının aralıklarla Cumartesi akşam saatlerine devam etmesi bekleniyor.
İZMİR
İzmir’de Çarşamba günü lodos fırtınası ile birlikte kuvvetli sağanak şeklinde başlayacak yağışın Perşembe günü rüzgârın kuzey yönlere dönmesi ile birlikte hava sıcaklığının azalacağı, yağışın yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği ve akşam saatlerinde yağışın etkisini kaybedeceği bekleniyor.
DEPREM BÖLGESİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR
Deprem Bölgesinin yarın (Salı günü) sabah saatlerinden itibaren yağışlı bir havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yağışların Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri genellikle aralıklı yağmur, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı, Cumartesi günü ise bölge genelinde aralıklı kar şeklinde olması bekleniyor.
Yağışlı sistemin Pazar (09.02.2020) günü yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.
---
---
---
8 Şubat Gününe Kadar Devam Etmesi Beklenen Hadiselere İlişkin; Denizlere Ait Meteorolojik Uyarı
Tarih: 4 Şubat 2020 Salı Saat: 12:15 Uyarı No: 34
Denizlerde Fırtına Bekleniyor!
Beklenen Hadise
Fırtına
Beklendiği Yer
Ege Denizi’nde rüzgârın bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak güney ve güneybatı, Perşembe günü Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın perşembe günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.
Batı Karadeniz'de rüzgârın yarın (çarşamba) akşam saatlerinden sonra kuvvetini artırarak batı ve güneybatıdan, batı kesimlerinde kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın cuma günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.
Marmara Denizi’nde rüzgârın yarın (çarşamba) ilk saatlerden itibaren kuvvetini artırarak güney ve güneybatı, aynı gün akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın perşembe günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.
Batı ve Orta Akdeniz'de rüzgârın yarın (çarşamba) akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın perşembe günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.
Başlama-Bitiş Zamanı
04.02.2020 21:00-08.02.2020 01:00
Hadisenin Şiddeti
Fırtına
---
---
---
6 Şubat Gece Yarısına Kadar Geçerli Uyarı; Kuzey, İç ve Batı Bölgelerimizde Fırtına Bekleniyor!
Başlama-Bitiş Zamanı
05.02.2020 06:00 - 06.02.2020 23:59
Genel Durum
Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Marmara ve Kıyı Ege’de güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak başlayacak olan rüzgarın, zamanla iç ve kuzey kesimlerde etkisini artırarak kuvvetli ve tam fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, yarın (Çarşamba) akşam saatlerinden sonra batı bölgelerde etkisini kaybederek yerini kuzeybatılı (Karayel) rüzgara bırakacağı, ancak Perşembe (06.02.2020) akşam saatlerine kadar İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde etkili olmaya devam edeceği beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Oluşması Muhtemel Riskler
Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi - Ulaşımda Aksamalar
Alınabilir Önlemler
Fırtınadan Korunma Yöntemleri | Baca Gazı Zehirlenmesinden Korunma Yöntemleri
---
---
---
Aynı Şekilde 6 Şubat Gece Yarısında Kadar Geçerli Uyarı; Antalya'nın Doğu İlçelerinde Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat!
Beklenen Hadise
Gökgürültülü Sağanak Yağış
Beklendiği Yer
Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu gece saatlerinden itibaren Antalya’nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradi, Akseki, Gündoğmuş) görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Perşembe (06.02.2020) gece saatlerine kadar 48 saatlik periyotta metrekareye 100-200 kg/m2 kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olarak gerçekleşmesi beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Başlama-Bitiş Zamanı
05.02.2020 00:00-06.02.2020 23:59
Hadisenin Şiddeti
Çok Kuvvetli Yağış
Oluşması Muhtemel Riskler
Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar
Alınabilir Tedbirler
Sellerden Korunma Yöntemleri | Yıldırımdan Korunma Yöntemleri | Hortumdan Korunma Yöntemleri
---
---
---
Muğla ile Antalya'nın Batı İlçelerinde 6 Şubat Sabah Saat 06.00'ya Kadar Sürecek Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat!
Beklenen Hadise
Gökgürültülü Sağanak Yağış
Beklendiği Yer
Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu gece saatlerinden itibaren Muğla il geneli ile Antalya'nın batı kıyı ilçelerinde (Kaş, Finike, Demre, Kumluca) görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Perşembe (06.02.2020) günü sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (60-130 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Başlama-Bitiş Zamanı
05.02.2020 00:00-06.02.2020 06:00
Hadisenin Şiddeti
Çok Kuvvetli Yağış
Oluşması Muhtemel Riskler
Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar
Alınabilir Tedbirler
Sellerden Korunma Yöntemleri | Yıldırımdan Korunma Yöntemleri | Hortumdan Korunma Yöntemleri
---
---
---
3 ile 7 Şubat Arası, Deprem Bölgesi Hava Tahmin Raporu
Başlama-Bitiş Zamanı
03.02.2020 12:00 - 07.02.2020 23:59
Genel Durum
Deprem bölgesinde havanın bugün (Çarşamba) ve yarın çok bulutlu ve yağmurlu olacağı bekleniyor. Cuma günü soğuk havayla birlikte yağışın karla karışık yağmura, yüksek kesimlerde kar yağışına döneceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü deprem bölgesi genelinde yağışın kar yağışı şeklinde olacağı bekleniyor.
Hava sıcaklığının Cuma gününden itibaren hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri altına ineceği tahmin ediliyor.
---
---
---
5 Şubat Akşam Saatleri İtibari İle Etkili olacak ve 6 Şubat Gece Yarısına Kadar ki Zamanı İçeren Uyarı; Mersin, Adana’nın Kuzeyi ile Kayseri’nin Güneyinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!
Beklenen Hadise
Gökgürültülü Sağanak Yağış
Beklendiği Yer
Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra doğu Akdeniz’de etkisini artırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Perşembe) gece saatlerine kadar Mersin’in kıyı kesimleri ile Kayseri’nin güney ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Mersin’in iç ve yüksek kesimleri ile Adana’nın kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların 1400 m üzeri yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kıyı kesimlerde hortum riski, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Başlama-Bitiş Zamanı
05.02.2020 19:00-06.02.2020 23:59
Hadisenin Şiddeti
Şiddetli Yağış
Oluşması Muhtemel Riskler
Ulaşımda Aksamalar - Sel - Su Baskını - Yıldırım
Alınabilir Tedbirler
Sellerden Korunma Yöntemleri | Yıldırımdan Korunma Yöntemleri
---
---
---
Haberimizin yazıldığı saatler itibari ile Son olarak ise;
6 Şubat saat 00.10 ile 7 Şubat 23.30'a Kadar ki Zaman Dilimini Kapsayan Uyarı; Orta ve Doğu Karadeniz'de Fırtına Bekleniyor!
Beklenen Hadise
Fırtına
Beklendiği Yer
Orta ve Doğu Karadeniz'de rüzgârın yarın (Perşembe) kuvvetini artırarak batı ve güneybatıdan, batı kesimlerinde kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Perşembe günü gece saatlerinde Doğu Karadeniz’in doğusunda, Cuma gece saatlerinde Orta Karadeniz’de etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.
Başlama-Bitiş Zamanı
06.02.2020 00:10-07.02.2020 23:30
Hadisenin Şiddeti
Kuvvetli Fırtına
Oluşması Muhtemel Riskler
Ulaşımda Aksamalar
Alınabilir Tedbirler
Fırtınadan Korunma Yöntemleri | Bofor Iskalası

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin