Mersin Valiliği Sahillerde Ücret Skandallarına El Attı

Mersin’de son zamanlarda denize girmek için plajlara giden vatandaşlardan giriş ücreti alındığı iddialarına Mersin Valisi Ali İhsan Su söz konusu mağduriyetlerin giderilmesi için tebligat yayımladı.

06 Ağustos 2019 Salı, 09:51
G: 06.08.2019 - 09:55
Mersin Valiliği Sahillerde Ücret Skandallarına El Attı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
(MersinHaber.com ) - Mersin’de son günlerde, plajlara giden vatandaşlardan giriş ücreti adı altında ücret alındığı ve plajda sunulan şezlong, yiyecek ve şemsiye gibi hizmetlerinde çok yüksek fiyata verilmesinden dolayı vatandaşlar adeta isyan etmişti.
Konu ile ilgili şikayetlerin artması ve konun sosyal medyada gündem olmasıyla birlikte Mersin Valisi Ali İhsan Su, olaya el atarak çözüme kavuşturdu.
Vatandaşların, denize giriş, duşu kullanma, soyunma giyinme kabinlerinin kullanılmasının ücretsiz olduğu sadece plajda ekstra hizmete giren yiyecek/içecek, şemsiye-şezlong- çadır gibi kullanılan alana ücret verilecek.
Vali Ali İhsan Su İmzalı Tebligatta, “Sahil Şeritlerine şezlong/şemsiye kira bedellerinde ve halka açık alanlarda sunulan yiyecek/içecek vb. mal ve hizmetlerde fahiş fiyat uygulamalarının önlenmesi, aynı bölgede turizm hizmeti sunan kişi/işletmeciler arasında fiyat tarifelerinde belirli standardın sağlanması İlimize turizm maksadıyla gelen kişilerin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla;
Sahillerin vatandaşlar tarafından kullanılmasını engelleyecek uygulamalara müsaade edilmemesini, turizm bölgelerinde şezlong/şemsiye kiralama ve halka sunulan yiyecek,içecek gibi mal ve hizmetlerde standart fiyat tarifeleri ile görev verilen ilgili kurum/kuruluşlarca kontrol/denetimlerin denetim konularına göre turizm sezonu süresince yapılmasını, yapılan denetimlerin sıkılaştırılmasını, yapılan çalışmalar ve denetim sonuçlarından ivedilikle Valiliğimize bilgi verilmesini önemle rica ederim” ifadeleri kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, BOZYAZI SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ
MERSİN ATATÜRK PARKI SAHİLİNDE CANSIN BEDEN DENİZDEN ÇIKARILDI
ÇAMLIYAYLA BELEDİYE BAŞKANI SOFU, SEBİL'DE ESNAFLARA BAYRAM ZİYARETİNDE BULUNDU
BAŞKAN BOLTAÇ, KUVAYİ MİLLİYECİ GAZİLERİNDEN MEHMET TURGUT ARKAN'I EVİNDE ZİYARET ETTİ
KAYMAKAM V. ŞENER'DEN KURBAN SATIŞ YERLERİNİ ZİYARET ETTİ
İTFAİYE ERİ ADAYLARI PARKUR SINAVINA HAZIRLANIYOR
MERSİN SİNEMA OFİSİ, SEKTÖR BULUŞMALARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
TARSUS PAMUKLUK BARAJI TAMAMLANDIĞINDA ÇİFTÇİLER VERİMLİ ÜRÜN YETİŞTİREBİLECEK
AREFE GÜNÜ TRAFİK KAZALARINDA 10 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ
Mersin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ekici'den Şehit Annesine Bayram Ziyareti

Mersin Haber ,Mersin