Mersin Valiliği Kurban bayramında Tüm Tedbrilerin Alındığını Duyurdu

Mersin Valiliği, Kurban Bayramı tatili boyunce il genelin alınacak tedbirleri açıklarken, vatandaşlar huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için görevlilerin gerekli çalışmaları başlattığı ifade edildi.

08 Ağustos 2019 Perşembe, 09:53
Mersin Valiliği Kurban bayramında Tüm Tedbrilerin Alındığını Duyurdu
-

Mersin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatili tedbirleri konusnda gerekli çalışmaların başlattıldığı belirtildi.
Açıklamada,
10 Ağustos 2019 Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatilinin huzur, barış ve güvenlik içerisinde, milli birlik ve beraberlik duygularıyla kutlanması için aşağıdaki tedbirlerin alınması kararlaştırılmıştır.
1. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü bayram süresince sorumluluk bölgeleri itibarıyla, huzur planlarını uygulamaya koyacaklar ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini aksatmadan sürdürecekler, halkın alışveriş yaptığı yerlerde, eğlence mekânlarında ve trafik yoğunluğu artacağından yollarda en üst düzeyde tedbirler alacaklardır. Bankalarda, PTT Şubelerinde ve büyük mağazalarda yığılma olacağından bu gibi yerlerde güvenlik önlemleri arttırılarak, devriye ve nöbet hizmetleri uygulanacaktır.
2. Bayram ve hafta sonu tatili süresince otogar, istasyon, liman ve şehir içi otobüs duraklarında yolcuların herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları bakımından gerekli güvenlik önlemleri alınarak, bu gibi yerlerde nöbetçi personel bulundurulması sağlanacak, yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi yollar ve karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ekipleri veya timlerinin sayıları arttırılacak ve vatandaşlarımızın hizmetlerine hazır hale getirilecektir.
3. Gıda üreten iş yerleri ile satışını yapan ve toplu tüketim yerlerinde gıda güvenliğine ve tüketicinin aldatılmasının önlenmesine yönelik kontroller sıklaştırılacaktır.
4. Belediyelerce toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak, itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri hazır hale getirilecek ve nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır.
5. Bayram süresince halkın sağlıkla ilgili sorunlarının çözümlenmesi için hastane ve sağlık kuruluşlarında nöbetçi personel bulundurulması konusunda üst yöneticiler tarafından önceden planlama yapılacaktır.
6. Sosyal hizmet kurumlarında barınanların, aileleri veya vatandaşlarca yapılacak ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemeler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce alınacaktır.
7. Elektrik kesilmelerine karşı Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Mersin İl Müdürlüğü tarafından yeteri kadar ekip göreve hazır bulundurulacaktır.
8. Telefon arızalarına karşı İl Telekom Müdürlüğü arıza ekiplerini hazır bulunduracaktır.
9. Sıvılaştırılmış petrol gazı tüpleri İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile belediyeler tarafından kontrol edilecektir.
10. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından tespit edilen yoksul ailelere bayram öncesi gıda, giyecek vb. yardımlar yapılacak, müftülüklerimiz tarafından ise vaazlarda kurban kesen vatandaşlarımızın kesemeyen yoksul vatandaşlarımıza dini bir vecibe ve toplumsal bir yardımlaşma geleneği olarak kurban etlerinden pay vermeleri konusu işlenecektir.
11. Bayram süresince meydana gelebilecek sel, su baskını, fırtına vb. doğal afetlere anında müdahale için ilgili birimlerin üst yöneticileri tarafından önceden planlama yapılacak, yeterli ekip teçhizatları ile birlikte hizmete hazır halde bulundurulacaktır.
12. Kurban satış ve kesim yerlerinin tesisi ile kurban atık ve çöplerinin uzaklaştırılması için hazırlıklar ve denetimler, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Müftülüğü ile Kaymakamlıklar ve ilgili belediyelerce yapılacaktır.
13. Park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve çevre-hijyen şartları olmayan mahallerde kurban kesimine izin verilmeyecek, “Kurban Hizmetleri Komisyonu”nun belirlediği
veya izin verdiği kurban kesim yerleri dışında belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacağı hususu mahalli mutat vasıtalarla, hutbe ve vaazlar da dahil olmak üzere vatandaşlarımıza önceden duyurulacaktır.
14. Bayram süresince halkımızın her türlü şikâyetleri için gerekli telefonlar aşağıya çıkarılmıştır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

GEREKLİ TELEFONLAR:

Emniyet Müdürlüğü…………......... : 328 42 90
Bölge Trafik.................................... : 324 07 74
Polis İmdat..................................... : 155
Jandarma İmdat.............................. : 156
Belediye Zabıta.............................. : 238 16 50 – 238 16 51
Yangın İhbar................................... : 110
Trafik Şube Müdürlüğü.................. : 232 66 80
Alo Trafik....................................... : 154
Su Arıza.......................................... : 185
Elektrik Arıza................................. : 186
Alo Maliye...................................... : 189
Sıhhi İmdat..................................... : 112
Alo Gıda......................................... : 174
Mersin Şehir Hastanesi.................. : 225 10 00
Mersin Toros Devlet Hastanesi...... : 233 71 80 – 10 Hat

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin