Mersin Valiliği Kayyum Atamalarına Karşı Eylem Yasağını Uzattı

Mersin Valiliği Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atamalarına karşı eylemlere ilişkin yasağı uzattı.

18 Eylül 2019 Çarşamba, 09:45
Mersin Valiliği Kayyum Atamalarına Karşı Eylem Yasağını Uzattı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Valilikten yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından, 19 Ağustos 2019 tarihinde, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları haklarında PKK/KCK terör örgütü ile ilgili yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar nedeniyle görevden alındığı, yerlerine Diyarbakır, Mardin ve Van Valileri Belediye Başkan Vekilleri olarak görevlendirildiği hatırlatıldı.

Bu çerçevede, Mersin sınırları içerisinde, farklı kesimler arasında çatışma çıkmasının önlenmesi, milli birlik ve beraberliği zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilmesi, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliği korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması, genel trafik ve yolcu güvenliğinin sağlanması, şiddet olaylarının meydana gelmemesi, yaygınlaşmasının önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuz bir durumun önüne geçilebilmesi amacıyla; 17 Eylül 2019 tarihinden itibaren 15 gün süreyle, “Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınması sebebiyle” gerçekleşmesi muhtemel eylem/etkinlikler ile belirtilen konuların devamı niteliğindeki tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık veya kapalı yer toplantısı ile protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, konferans, panel, seminer vb. her türlü eylem/etkinliklerin yasaklandığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
KEŞLİ MAHALLESİ’NDE “KÖYDE ŞENLİK, TARSUS’TA GELECEK VAR” HEYECANI
Mersin'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirdi
Büyükşehir’den Erdemli’nin Kırsalına Sulama Borusu Desteği
Özbek Mahallesi’nde Temizlik ve Bakım Çalışması Tamamlandı
Mersin’de Yelken Tutkunlarının Denizle Buluştuğu Nokta: Babil Su Sporları Merkezi
Jandarmadan Uyuşturucu Madde Operasyonu
Sulama Kanalına Düşen İnek Mersin Büyükşehir İtfaiyesi Tarafından Kurtarıldı
Vali Toros, Osmaniye Valisi Yılmaz İle Görüştü
Karısı Tarafından Bıçaklandı, Yaşam Savaşını Kaybetti!
Mersin'de Yangında Evleri Zarar Gören Köylülere Yaşam Konteynerleri Kuruluyor

Mersin Haber ,Mersin