Mersin Üniversitesinden Önemli Duyuru! 2020-2021 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Eğitim - Öğretim Süreçlerine İlişkin Uygulama Yöntemi

Mersin Üniversitesi, bahar döneminde teorik derslerin tamamının uzaktan eğitim yoluyla işleneceğini, uygulamalı derslerin ise uzaktan eğitim ile başlayıp son 4 hafta yüz yüze eğitimle devam edeceğini açıkladı.

27 Ocak 2021 Çarşamba, 02:40
G: 27.01.2021 - 02:44
Mersin Üniversitesinden Önemli Duyuru! 2020-2021 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Eğitim - Öğretim Süreçlerine İlişkin Uygulama Yöntemi
-

Yapılan açıklamada;
Sevgili öğrenciler;
COVİD-19 salgınının seyrine ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yeni bir uygulama yöntemi belirlemesi durumuna göre yeniden değerlendirilmek kaydıyla şimdilik 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında derslerin işlenme yöntemleri, sınavların uygulanması ile akademik ve idari süreçlerin yürütülmesi amacıyla hazırlanan sınavların uygulanması ile akademik ve idari süreçlerin yürütülmesi hususları aşağıda belirtildiği şekliyle yürütülecektir.

Buna göre 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında;

1. Teorik derslerin tamamı (Örnek: T:2 U:0 K:2) Uzaktan Eğitim Platformu üzerinden uzaktan eğitim yoluyla işlenecektir
2. Uygulamalı derslerin (Örnek: T:2 U:2 K:3) teorik kısımları uzaktan eğitim platformu üzerinden yapılacak olup, uygulamalı kısımları ise uzaktan eğitim yoluyla veya 19 Nisan 2021 tarihinde başlamak üzere Akademik Takvimde belirtilen Bahar Eğitim-Öğretim Döneminin son dört haftasında yüz yüze işlenebilecektir.
3. Uygulama derslerin uygulama kısımları yüz yüze işlenmesi durumunda dört haftalık sürede Bahar dönemine ait on dört haftalık uygulama ders yükü işlenecektir. (Örnek: Uygulama 2 saat ise 14 x 2 = 28 saat 4 hafta içerisinde işlenecektir.)
4. Uygulama derslerinin hangi yöntemle işleneceği Birim Yönetim Kurullarının Kararı ile belirlenecektir.
5. Uzaktan eğitim yöntemiyle verilecek derslerin süresinin 1/3 ile 1/2 si (Örnek: 40 dakikalık ders için 15 – 20 dakika) Uzaktan Eğitim Platformu üzerinden görüntülü (canlı anlatım) olarak, kalan süresi ise kayıt altına almak suretiyle Uzaktan Eğitim Platformu üzerinde BigBlueButton, Google Meeting, Zoom vb. canlı toplantı uygulamaları kullanılarak işlenebilecektir.
6. Uygulamalı derslerden yüz yüze işlenecek olan dersler 40 dakika olarak işlenecektir.
7. Birinci Öğretim Programlarının ders saati 08:10 ve İkinci Öğretim Programlarının ders saati 15:30 itibariyle başlatılacaktır. Uzaktan Eğitim Platformunun yoğunluğunu azaltmak üzere gerekiyorsa Cumartesi gününde de ders işlenebilecektir.
8. Öğrenciler derslere görüntülü (canlı anlatım), senkron veya asenkron olarak katılabileceklerdir.
9. Derse ait sınavların (vize, yarıyıl sonu, bütünleme, mazeret) online, ödev, proje vb. yöntemlerden hangisiyle yapılacağı konusu ilgili Birim Yönetim Kurulları tarafından belirlenecektir.
10. Haftalık ders programında tanımlı olduğu saatte işlenemeyen derslerin telafisinin dersi veren öğretim elemanı tarafından öğrencilere duyurulacaktır.
11. Öğrenciler Akademik Takvimde belirlenmiş olan tarihlerde Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi üzerinden ders seçimlerini gerçekleştireceklerdir. Ders seçimi ile ilgili kılavuz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilan edilecektir.
12. Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürlüğü gerekli görmesi durumunda uzaktan eğitim platformundaki yoğunluğu planlamak amacıyla ders programlarında ilgili birim ile mutabık olması koşuluyla değişiklik yapabilecektir.
13. Bahar Yarıyılı içerisinde yapılacak olan staj uygulamalarıyla ilgili uygulama yöntemleri Birim Yönetim Kurulları tarafından belirlenecektir.
14. Hazırlık Sınıfı öğrencileri için yapılacak olan Bahar Yarıyılı sınavlarının uygulama yöntemleri Yabancı Diller Yüksekokulu Yönetim Kurulu tarafından belirlenecektir.
15. Ek Sınavlar yüz yüze yapılacaktır. Sınavın uygulanmasında ilgili birimler sınav planlamasını yaparak öğrencilere duyuracak ve gerekli tedbirleri alacaktır.
16. Üç Ders Sınavları yüz yüze yapılacaktır. Sınavın uygulanmasında ilgili birimler sınav planlamasını yaparak öğrencilere duyuracak ve gerekli tedbirleri alacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin