MERSİN TURİZMCİSİNİN YENİ UMUDU İSRAİL PAZARI

DOPİNG ETKİSİ YAPACAK

22 Şubat 2017 Çarşamba, 13:28
MERSİN TURİZMCİSİNİN YENİ UMUDU İSRAİL PAZARI
-

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Türkiye ve İsrail ilişkilerinde başlayan normalleşmenin turizmcilerin bu pazarla ilgili beklentilerini artırdığını belirterek, bu yıl İsrail'den gelen turist sayısının 400 bine ulaşılmasının hedeflendiğini söyledi.
 
Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Türkiye ve İsrail ilişkilerinde başlayan normalleşmenin ardından Tel Aviv'de gerçekleştirilen Uluslararası Akdeniz Turizm Fuarı'nda (IMTM) alınan sonuçların, İsrail turizm pazarıyla ilgili beklentileri artırdığına dikkat çekti. Türkiye'nin 7 yıl aradan sonra ilk kez bakanlık düzeyinde katıldığı fuar sonrasında İsrail'den gelen turist sayısında hızlanma beklendiğine dikkat çeken Başkan Demir, “Bu yıl İsrail'den gelen turist sayısı 400 bine ulaşabilir. İsrail, geçen yıl turizmde artış gösteren nadir ülkeler arasında yer almıştı. 2016 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 30 düşerken, İsrail'den gelen turist sayısı ise yüzde 30 artarak 294 bin kişiye ulaşmıştı” dedi.
 
DOPİNG ETKİSİ YAPACAK
 
İsrail pazarının Türk Turizmine doping etkisi yaratacağını da söyleyen Başkan Demir, “İsrailli turistler, tatil amacıyla Akdeniz ve Ege bölgelerini tercih ediyorlar. Bu bağlamda bölgedeki yatırımcıların bunu göz ardı etmemeleri gerekmekte ve bu pazara odaklanmalı. iki ülkenin başta inanç turizmi alanında olmak üzere özellikle uzak destinasyonlarda ortak tanıtım kampanyaları yürütmesi de çok önemli. Bunun dışında ulaşım da önemli bir faktör. Havayolu dışında feribot seferleri var. İsrail-Türkiye arasında feribot seferlerinin Haifa-Antalya, Mersin, Alanya olmak üzere tekrar başlatılması turizm talebine olumlu katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TOROSLARDA KOVALAMACA AKARYAKIT İSTASYONUNDA SONA ERDİ
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının 43. yıl dönümü
TARSUS'TA ÖSYM SINAVI TOPLANTISI
MERSİN VALİSİ, NORVEÇ KRALLIĞI TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ANDREAS GAARDER'İ KONUK ETTİ
MERSİN'DE "İL HAYVANLARI KORUMA KURULU" TOPLANTISI
MERSİN VALİLİĞİ'NDEN BALIKÇI AĞLARINA TAKILAN KÖPEK BALIĞI AÇIKLAMASI
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI

Mersin Haber ,Mersin