Mersin Tüm Değerleriyle EMITT’e Taşındı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan ve bu yıl 22. kez kapılarını açan EMITT- Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda yerini aldı.

26 Ocak 2018 Cuma, 14:03
Mersin Tüm Değerleriyle EMITT’e Taşındı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standında kentin tarihi-kültürel tüm değerleri ve lezzetleri misafirleri karşıladı.
Mersin, bu yıl da Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı stantla İstanbul EMITT Fuarı’nda yerini aldı. Mersin’i tüm değerleriyle dünyaya tanıtmak amacıyla EMITT 2018’de yerini alan Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in bütün değerlerini fuara taşıdı.
Gözde stantlardan bir tanesi de Mersin
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standı, EMITT 2018 Fuarı'nın ilk gününde ziyaretçilerin uğrak adresi oldu. Mersin'in tanıtılması noktasında ulusal ve uluslararası birçok fuarda kentin tarihi, turistik ve kültürel değerlerini dünyanın pek çok noktasına taşıyan Büyükşehir Belediyesi, binlerce kişinin ziyareti ile EMITT 2018 Fuarı'nın gözde stantlarından biri olmayı başardı.
İlçe belediyelerinin, derneklerin ve tanıtım birliklerinin Mersin'in değerlerini tanıtma fırsatı buldukları stantlarda Mersin'e özgü lezzetler de stantta yerini aldı.  Stantları gezen misafirler, Tarsus cezeryesi, şalgamı, tahin helvası, Çamlıyayla’nın el emeği göz nuru iğne oyaları, Gülnar’ın kişnişi, bademi, üzümü, menengiçi, adaçayı, Erdemli’nin limonu ve portakalı gibi Mersin'in birçok farklı lezzetini tatma fırsatı bulurken, Aydıncık ilçesinde bulunan Aynalıgöl (Gilindere) Mağarası ve Silifke de bulunan Kızkalesi, Adamkayalar,  Cennet-Cehennem Mağarası da misafirlere tanıtıldı.
Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın kitapları da ziyaretçilere hediye edildi.
VR Mersin yine göz doldurdu
Mersin'i birçok değeriyle EMITT 2018 Fuarı'na taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) işbirliği ile hayata geçirdiği ve dünya çapında 4 ödüle layık görülen, ayrıca EMITT 2017 Fuarı'nda da 'Destinasyonlar' dalında 'En İyi Teknolojik Stant Ödülü'nü kazanan VR Mersin standı ile de katılımcılardan bu yıl da büyük ilgi gördü.
Mersin'in tarihi ve doğal güzelliklerinin sanal tur yöntemi ile 360 derece tanıtımının yapıldığı 'VR Mersin' ziyaretçileri kentin doğal güzellikleri ve tarihi yerlerinde bir ziyarete çıkararak, farklı bir deneyim yaşattı.
Ziyaretçiler proje kapsamında il genelinde 272 noktada hava-kara, gece-gündüz çekimlerinin yer aldığı ve toplam 2130 adet panoramik fotoğrafın bulunduğu VR Mersin ile Mersin’in sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel değerlere göz atma fırsatı buldu.
85 ülkeden 4800 katılımcı
Bu yıl rekor seviyede yabancı profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan EMITT- Doğu Akdeniz 0Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren EMITT, bu yıl 60 bin metrekarelik 10 salonda 85 ülkeden 4800 katılımcıyı ağırlıyor.
Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan EMIT 2018 Fuarı katılımcılar tarafından hazırlanan çeşitli sahne gösterileri ve stant etkinliklere sahip olacak ve 28 Ocak 2018 Pazar akşamı sona erecek.
Büyükşehir belediyesinin standında yer alan kurumlar
Görkemli bir törenle açılışı gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan EMITT’te bu yıl da renkli standıyla göz dolduran Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Aydıncık Belediyesi, Erdemli Belediyesi, Çamlıyayla Belediyesi, Gülnar Belediyesi, Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Birliği (METAB), Çukurova Turistik İşletmeciler ve Otelciler Birliği (ÇUKTOB), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD), Kızkalesi Turizm İşletmecileri Derneği, Silifke Turizmi Geliştirme, Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği ve Dokuma ve Kültür Ürünleri Geliştirme Derneği (DOKÜDER) stantları ile katıldı.
Mersin Tüm Değerleriyle EMITT’e Taşındı
Mersin Tüm Değerleriyle EMITT’e Taşındı
Mersin Tüm Değerleriyle EMITT’e Taşındı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin