Mersin Toroslar Belediyesi, Kandil Simidi Geleneğini Devam Ettiriyor

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, cumayı cumartesiye bağlayan gece idrak edilecek Mevlid Kandili’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, kandillerin geleneksel lezzeti olan kandil simidi ikramında bulunacak.

08 Kasım 2019 Cuma, 11:45
Mersin Toroslar Belediyesi, Kandil Simidi Geleneğini Devam Ettiriyor
-

Kandil simitleri; Zeki Ayan Mahallesi 3 Ocak Zafer Cami, Güneykent Mahallesi Merkez Cami, Sağlık Mahallesi Şakire Hatun Cami ve Akbelen Mahallesi’nde bulunan Hz. Hamza Cami’inde yatsı namazının ardından vatandaşlara dağıtılacak.

“Kandiller, Birliğin ve Beraberliğin Simgesidir”

Kandillerin; kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın hat safhaya çıktığı müstesna zaman dilimleri olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandili’ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili Peygamberimizin (SAV) doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Hayatıyla, davranışıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamberimizin güzel ahlakını kendi hayatlarımızda örnek alma gayreti içerisinde olmalıyız.” diye konuştu.
Başkan Yılmaz; “Ülkemizin ve milletimizin her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde mübarek geceleri birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Yüce Rabbimizin rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede duaların, kılınacak namazların kabul olmasını diliyorum. Sevgili Peygamberimizin (SAV) dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz eder, tüm İslam Alemi’nin kandilini tebrik ederim.” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
58 Günlük Yaşam Savaşı Sona Erdi
MERSİN VALİ YARDIMCISI OKATAN, EMEKLİYE AYRILDI
İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ'UN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ve MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ MESAJI
Ataş ve Bayraktar’dan Yoğunduvar Yangın Ekibine Ziyaret
İÇ VE DIŞ HATLARDA 1 MİLYON 356 BİN 272 YOLCUYA ULAŞTI.
Başkan V. Şener: “15 Temmuz, Milletimizin Direnişinin Tarihi Bir Destanıdır”
Vali Toros ‘15 Temmuz; Vatanımıza, İstiklalimize ve İrademize Yönelen Hain Bir İşgal Girişimidir"
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN TEMMUZ AYI 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
MERSİN'DE YÜRÜTÜLEN PROJE VE YATIRIMLAR DEĞERLENDİRİLDİ
Mersin’de 15 Temmuz Şehitleri ve Gaziler Onuruna Anma Programı Düzenlendi

Mersin Haber ,Mersin