Mersin Tarsus'ta Mahalle Muhtarı Öncü Oldu, Engelli Lise Öğrencisi Kıza Yeni Akülü Tekerlekli Sandalye Alındı

Mersin'in Tarsus İlçesi 82 Evler Mahallesinde yaşayan doğuştan Engelli Lise Öğrencisi genç kıza, sıkça arıza veren eski akülü aracı yerine,Mahalle sakinleri Muhtar öncülüğünde birlik olup kısa sürede yeni akülü tekerlekli sandalye aldı.

15 Aralık 2018 Cumartesi, 14:43
G: 15.12.2018 - 18:14
Mersin Tarsus'ta Mahalle Muhtarı Öncü Oldu, Engelli Lise Öğrencisi Kıza Yeni Akülü Tekerlekli Sandalye Alındı
-

Doğuştan iki bacağı bulunmayan bedensel engelli, Tarsus Adile Onbaşı Kız Meslek Teknik Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrenicisi Kübra Girçek(17)'e, yaşadığı 82 Evler Mahallesi sakinleri, Muhtar İsmet Altunkanat öncülüğünde yeni akülü tekerlekli sandalye alındı.
Yaklaşık 2 yıl önce mahallelerine taşınan ailenin doğuştan bedensel engelli kızları Kübra'nın, eskiyen akülü aracıyla okula gitmekte zorlandığını görmesi üzerine, harekete geçen Tarsus 82 Evler Mahalle Muhtarı İsmet Altunkanat, "Mahallemizde yaşayan ve doğuştan bedensel engeli bulunan Lise Öğrencisi kızımızı birkaç defa, eski ve sıkça bozulan akülü tekerlekli sandalyesiyle okula gitmekte zorluk çektiğini gördüm. Son olarak geçen gün yine aracının arızalanmasıyla yolda kalan kızımızın, yanına giderek durumu hakkında bilgi alıp, arızalanan aracın onarıma ihtiyacı olduğunu fark ettim. Durum üzerine hayırsever mahallelilerimizle yaptığımız araştırmada, eksi aracın onarımının hemen hemen yenisi kadar maliyetli olacağını gördük ve yenisini alamaya karar verdik."
Her şeyi Devletimizden Beklememek Gerek
Çok kısa sürede duyarlı mahalleli ve Esnaf Odalarımızın desteğiyle kızımız Kübra'ya yeni akülü aracını alarak teslim ettikleri ifade eden 82 Evler Mahalle Muhtarı Altunkanat, "Bizler, başvurmamız durumunda Devletimizin ve Kaymakamlığımızın ilgili kurumları bu konuda yardım edebileceğini biliyoruz. Ancak, her şeyi Devletten beklememek gerek. Mahalleli bilinci ile "bugün bana yarın sana" diyerek kısa sürede, ihtiyaç sahibi öğrencimiz Kübra'ya yeni aracını alarak hediye ettik. Yüzündeki mutlu gülümsemeyle de, mahalleli olarak hepimiz daha da mutlu olduk." dedi.
Eskisini Atmıyoruz, Onarıp Başka İhtiyaç Sahibine Vereceğiz
Şükürler olsun ki bizler el birliği ve gönül birliğiyle bu güzel işi başardık diyen hayır sever vatandaşlar "Eski aracın onarılması için gerekli işlemleri yaparak, Kübra kızımızın da isteğiyle, başka bir ihtiyaç sahibine vereceğiz. Herkesin, böylesine mutlu eden hayırlı işlerde, karınca kararınca destek olmasını isteriz. Mahallemizdeki birlik ve beraberliğin, diğer tüm vatandaşlarımıza örnek olmasını diliyoruz." şeklinde ifade ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin