Mersin Tarsus’ta Aşırı Yağıştan Etkilenen Çadırda Kalan Tarım İşçileri Tahliye Edildi

Bölge genelinde etkili olan sağanak yağış, Tarsus’ta ova mahallelerde çadırda kalan tarım işçilerini yine olumsuz etkiledi.

21 Şubat 2020 Cuma, 17:13
Mersin Tarsus’ta Aşırı Yağıştan Etkilenen Çadırda Kalan Tarım İşçileri Tahliye Edildi
-

Egemen Mahallesi’nde çadırların bulunduğu alanın yağmur sularından dolayı olumsuz etkilenmesinden dolayı Kaymakamlık bünyesinde kurulan Kriz Masası’nın koordinesinde, çoğunluğunu Suriyeli mültecilerin oluşturduğu tarım işçileri, kent merkezindeki spor salonuna taşındı.
Kısa sürede tahsis edilen otobüslerle yaklaşık 300 kişi, Bağlar Mahallesi’nde bulunan ve spor okulu olarak kullanılan spor salonuna taşındı. Kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu gruba, sıcak çorba, su ve çay dağıtıldı.
Doğu Akdeniz genelinde etkili olan sağanak yağış, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde ova bölgede bulunan mahallelerde çadırlarda yaşayan tarım işçilerini yine olumsuz etkiledi.
Sağanak yağış nedeniyle kaldıkları çadırlar sudan etkilenen ve çoğunluğunu Suriyeli mültecilerin oluşturduğu yaklaşık 300 kişi, Tarsus Kaymakamlığı’nda oluşturulan Kriz Masası’nın aldığı kararla, kent merkezine taşındı.
Otobüslerle Bağlar Mahallesi’nde bulunan ve spor okulu olarak kullanılan spor salonuna taşınan ve çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu gruba, sıcak çorba, su ve çay dağıtılıyor.
Gece saatlerinden itibaren başlayan ve özellikle öğle saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağıştan dolayı olumsuz etkilenen çadırda yaşayan tarım işçileri, yanlarına aldıkları birkaç eşya ile birlikte otobüslere binerek kent merkezine taşındı.
Tarım işçileri, sağlık hizmetleri de verilecek olan salonda, ekiplerin kontrolünde yağış etkisini yitirene kadar misafir edilecek.
Geride kalan Ocak ayı içerisinde de yine bölge genelinde etkili olan sağanak yağıştan dolayı ovada birçok noktada bulunan çadırlar sular altında kalmış, yine otobüslerle mağdur tarım işçileri merkeze taşınarak ihtiyaçları karşılanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin