Mersin Tarsuslu Uzman Çavuş Faruk Yılmaz, Barış Pınarı Harekatında Yaralandı

Son Dakika

15 Ekim 2019 Salı, 17:58
Mersin Tarsuslu Uzman Çavuş Faruk Yılmaz, Barış Pınarı Harekatında Yaralandı
-

Tarsuslu uzman çavuş, Suriye’de devam eden Barış Pınarı Harekatı operasyonunda yaralandı.

Suriye’nin Münbiç bölgesinden teröristler tarafından yapılan havan ve topçu ateşi sonucu bir asker şehit düştü, 8 asker yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekatı bölgesinde teröristler tarafından Münbiç’ten yapılan havan ve topçu ateşi sonucunda bir askerin şehit düştüğü, 8 askerin de yaralandığı bildirildi.

Yaralı askerlerimizden Uzman Çavuş Faruk Yılmaz’ın Tarsus Sayköy nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Kolundan yaralanan askerin şu an Gaziantep Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı öğrenildi.
SON DAKİKA GELİŞMELERİ

Barış Pınarı Hareketı tüm hızıyla son dakika haberleri de hızla geliyor. İşte son haberler

Acı haberler peş peşe geldi: 4 şehit

Suriye'nin Derbesiye bölgesinden YPG'li teröristler tarafından Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Taşlıca mahallesine yapılan havan saldırısında 2 vatandaşımız şehit olurken 12 vatandaşımız da yaralandı. Öte yandan Millî Savunma Bakanlığı, Menbiç'te 1 askerin şehit olduğunu, 8 askerin yaralandığını duyurdu.

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.Suriye’de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bir bölgeden Kızıltepe ilçesinin kırsal Taşlıca Mahallesi’nde sivillerin olduğu noktaya havanlı saldırılar gerçekleştirildi. Saldırılarda, 2 vatandaşımız şehit olurken 12 vatandaşımız da yaralandı.Yaralılar bölgeye sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Mardin’deki hastanelere kaldırıldı.

MENBİÇ’TE 2 ASKERİMİZ ŞEHİT

Barış Pınarı Harekâtı'nın 7. gününde bir acı haber daha geldi. Menbiç bölgesinden teröristler tarafından yapılan havan ve topçu ateşi neticesinde iki askerimiz şehit olurken 7 askerimiz de yaralandı. Acı haberi paylaşan Milli Savunma Bakanlığı, ateş açılan bölgedeki hedeflerin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tespit edilerek anında karşılık verildiğini ve en az 15 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

BUGÜNE KADAR 18 SİVİL ŞEHİT OLDU

Harekat sırasında teröristler sınır hattındaki Şanlıurfa'nın Suruç, Akçakale ve Ceylanpınar ilçeleriyle Mardin’in Nusaybin ilçesi ve Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı ile terörden arındırılan Suriye'nin Cerablus, El Bab ve Azez kentlerine roket ve havanla saldırı düzenledi. 700’ün üzerinde roket ve havan mermisinin atıldığı saldırılarda, aralarında çocukların da olduğu 18 sivil şehit oldu, 200’e yakın kişi ise yaralandı. Kızıltepe’ye yönelik saldırı ile beraber şehit sayısı 20’ye yükseldi.
Milli Savunma Bakanlığı paylaştı... İbretlik görüntüler

TESLİM olan PKK/PYD-YPG'li terörist, pişmanlığını anlatırken, diğer teröristlere de Türk askerine teslim olmaları çağrısında bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı, teslim olan teröristin sorgusunda çekilen videoyu, 'Terör örgütü PKK/PYD-YPG’nin zorla savaştırdığı gençler, örgütün acımasız yüzünü ve pişmanlıklarını anlatmaya devam ediyor' notuyla Twitter'da paylaştı.

Köyde otururken PKK terör örgütü mensuplarınca kaçırıldığını söyleyen terörist, "Beni zorla götürüp, Türkiye devletine karşı savaşmaya zorladılar. Türkiye devleti sınırdan girdiği vakit kendimi onlara teslim ettim. Oradaki gençlerden de rica ediyorum ve umuyorum ki onlar da gelsinler Türk askerine teslim etsinler kendilerini, Türk askeri bize kötü muamele uygulamadı. Ben Türkiye devletinde de özür diliyorum. Ben Türkiye devletine karşı pişmanım, oradaki gençlerden de rica ediyorum onlar da gelsinler teslim olsunlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Tarsus Akdeniz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin