Mersin Tarsus ve Çamlıyayla İlçelerindeki Morglu Cenaze Yıkama Araçlarının Bakımını Yapılıyor

Tarsus - Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Mezarlık İşleri’ne bağlı ekipler, Tarsus’a bağlı mahallelerin mezarlıklarında bulunan ve cenaze hizmetleri için kullanılan morglu cenaze yıkama araçlarının bakımlarını yapıyor.

20 Ocak 2020 Pazartesi, 09:28
Mersin Tarsus ve Çamlıyayla İlçelerindeki Morglu Cenaze Yıkama Araçlarının Bakımını Yapılıyor
-

Atıl vaziyette bulunan araçların iç ve dış temizliklerinin yapıldığı çalışmalar kapsamında, soğutma sistemleri, su tesisatları ve diğer elektrik hatlarında da bakım ve onarım gerçekleştiriliyor.

Çalışmalar kapsamında Tarsus’a bağlı Dedeler ve Sayköy mahalle mezarlıklarında bulunan ve eksiklikler nedeniyle kullanılamayan morglu cenaze yıkama araçlarının temizlik ve bakımları tamamlanarak işler hale getirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkez ve bağlı mahallelerde bulunan mezarlıklarda sürekli olarak bakım ve temizlik çalışmalarına devam ederken, bir taraftan da yine cenaze hizmetlerinde kullanılan ve kırsal mahallelerde yer alan morglu cenaze yıkama araçlarının da bakımlarını gerçekleştiriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Mezarlık İşleri ekipleri, Tarsus’a bağlı mahalle mezarlıklarında bulunan ve eksiklikleri nedeniyle kullanılmayan morglu cenaze yıkama araçlarının bakımlarını yapmaya başladı.

Çalışmalar kapsamında Dedeler ve Sayköy mahalle mezarlıklarında bulunan morglu cenaze yıkama araçlarının iç ve dış temizlikleri yapılıp, özel temizlik maddeleri kullanılarak hijyen hale getirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin teknik personelleri tarafından titiz şekilde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında araçların su tesisatları ve elektrik sistemleri kontrol edilip, eksik araç-gereçler takıldı ve işlevsel hale getirildi.

Çalışmalar kapsamında yine Tarsus’a bağlı olan Çakırlı, Çavdarlı, Gülek, Hacıhamzalı, Kaleburcu, Kurbanlı, Sağlıklı, Sarıveli ve Ulaş Mahalle mezarlıklarında bulunan morglu cenaze yıkama araçları da aynı şekilde bakımdan geçirilecek.

2019 yılında toplam 2101 defin işlemi gerçekleştirildi
Tarsus ve Çamlıyayla’da geride kalan 2019 yılı içerisinde toplam 2101 defin işlemi gerçekleştirildi. Tarsus merkez, Güney, Gülek, Yenice ve Çamlıyayla’da bulunan kabristanlara toplam 1308 defin işlemi gerçekleştirilirken, bağlı mahallelerde (köylerde) ise toplam 793 defin işlemi yapıldı.

Cami temizlikleri de devam ediyor
Bu arada Büyükşehir Belediyesi Mezarlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ibadethane temizlik ekibi, Tarsus’ta bulunan camilerde kapsamlı temizlik çalışmasını sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin