Mersin Tarsus Cezaevi Yolu Ölüm Yoluna Dönüşmesin

Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan Kapalı Ceza Evi Kampüsü’ne giden yolda sürekli trafik kazalarının yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar yetkililerin burada önlem almasını istediler.

02 Temmuz 2019 Salı, 13:24
G: 22.12.2019 - 22:28
Mersin Tarsus Cezaevi Yolu Ölüm Yoluna Dönüşmesin
-

(A. Hakim Kurt- Mersin Haber) - Tarsus’un Yaramış Mahallesinde bulunan Tarsus Kapalı Ceza İnfaz Kampüsüne giden Tarsus-Ali Fakı Mahallesi yolu olarak bilinen yolda sürekli trafik kazalarının yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar yetkililerin yolda daha fazla önlem almalarını istedi.
Sürekli maddi hasarlı trafik ve bazen de can kaybıyla sonuçlanan trafik kazalarının meydana geldiği Ali Fakı yolunun özellikle cezaevi ziyaretine gidilmesiyle birlikte kalabalıklaşmasıyla hemen her gün trafik kazaları meydana gelmeye başladı. Son olarak bu sabah saatlerin ağır tonajlı bir vincin devrilmesiyle meydana gelen kazada can kaybı yaşanmazken, kaza nedeniyle yol trafiğe kapatılıp ulaşım başka yollardan sağlanmaya çalışıldı.
Trafik kazalarının çoğunun aşırı hız ve dikkatsizlikten kaynaklandığın belirten vatandaşlar, “Bu yol, cezaevinin açılmasıyla birlikte daha çok işlev hale geldi. Cezaevinin yanı sıra çok sayıda mahalleye ve hata bu yoldan bir çok sürücü Adana’ya ulaşım sağlıyor. Dolayısıyla trafik yoğunluğu yolun kapasitesinin çok üzerinde oluyor. Bu nedenle sürekli kazalar yaşanıyor ve ne yazık ki bu kazaların bazıları ölümle sonuçlanabiliyor. Yetkililerden isteğimiz bu yolda gereken önlemi alsınlar. Cezaevi yolu ölüm yoluna dönüşmesin” ifadelerini kullandılar.
Öte yandan, verimli tarım arazilerinin bulunduğu bölgede özellikle Mart- Eylül ayları arasında son günlerde kazaya karışma oranlarında göz önüne alındığında tarım aleti takılı traktör, kamyon, uzun ve geniş araçların yoğun olarak kullanmasına bağlı kazaların meydana geldiği, bu dar yolun daha fazla can ve mal kaybına neden olmadan çözüme kavuşturulması gerektiği dile getirildi.
Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz aylarda bir motosiklet ve kamyonun çarpışması sonu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetmiş ve 1 kişi ağır yaralanmıştı. Yine, aynı güzergahta traktör şarampole uçmuş ve bu kazada da maalesef traktör sürücüsü hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin