Mersin Tarsus Alifakı Mahallesi’nde Başkan Can Sevgisi

Tarsus Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde yapılan ‘Hizmet Bilgilendirme Toplantısı’ aralıksız devam ediyor.

14 Kasım 2018 Çarşamba, 12:44
Mersin Tarsus Alifakı Mahallesi’nde Başkan Can Sevgisi
-

Tarsus Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde yapılan ‘Hizmet Bilgilendirme Toplantısı’ aralıksız devam ediyor.
Alifakı Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Belediye Başkanı Şevket Can, kurbanlar kesilerek karşılanırken, mahalle sakinleri sevgi gösterisinde bulundu.
Açılış konuşmasını yapan Alifakı Mahallesi Muhtarı Ramazan Öztürk, Başkan Can’la mahallelerinde önemli gelişmeler yaşandığını, verilen hizmetler için teşekkür etti.Belediye Başkanı Şevket Can, en uc kırsal mahalleye hizmet götürdüklerini, hizmette ayrım gayrım yapmadıklarını söyledi.
Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 47 açılışımızı hizmete sunmanın mutluluğunu ve heyecanını siz değerli hemşerilerimizle birlikte yaşadık. 2014 öncesi belediyemiz şehrimiz içindeki 45 mahalleden sorumluydu. Yeni büyükşehir yasasından sonra köylerimiz ve kapanan belde belediyelerimizle sorumluluk alanımıza giren mahalle sayısı 179 oldu. Gelir ve yetkimizin %60’ı Mersin Büyükşehir Belediyemize geçti. Ama bizim işimiz belediyecilik. Bizim mesleğimiz Belediyecilik. Şehrimizde yıllarca alın terimiz ve ayak izimiz vardır” dedi.
Başkan Can daha sonra Tarsus Belediyesi olarak yaptıkları ve yapacakları hizmetler konusunda bilgilendirmelerine devam etti.
Eşit hizmet anlayışlarına vurgu yapan Başkan Can, “Görevimiz sadece yol yapmak, park yapmak değil. Biz Tarsus’ta birliğin ve kardeşliğin adresi olduk. Hizmetin adresi olduk. Güvenin adresi Tarsus Belediyesidir. Huzurun adresi de Tarsus Belediyesidir. Bizler vatandaşımıza güzel bir şekilde yaşayacakları bir şehir bırakmak için çalışıyoruz. Gençlerimize daha güzel bir şehir bırakmak için çalışıyoruz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklar kazanmamaları için çalışıyoruz. Bizler Tarsus’ta Pazar yeri isteyen mahallelerimize Pazar yeri, park isteyen mahallelerimize park, cami isteyen mahallelerimize cami, taziye evi isteyen mahallelerimize taziye evi, halı saha isteyene halı saha, yaşam boyu spor merkezi isteyen mahallelerimize yaşam boyu spor merkezi yaptık. 3 camimizi açarak ibadete sunduk. 8 cami inşaatımız devam ediyor. Bir Pazar yeri bitti, 3 Pazar yeri inşaatımız devam ediyor. Mega projemiz Berdan projemizi bu hafta Cumartesi günü açacağız. Kırklarsırtı mahallemize 15 Bin kişilik gösteri merkezimizin açılışını yakında gerçekleştireceğiz. Pazar yeri çatılarına yerleştirdiğimiz güneş panelleriyle kendi elektriğini üretmeye başladı. Bu proje sayesinde 4 milyonluk para kazanacağız. Tarsus Belediyesi resmi kurumlarla uyumlu şekilde çalışmalarına devam ediyor. Buna örnek yapımı planlanan Organize Sanayi sitesinin ÇED raporu için 300 Bin TL parayı belediye meclisimizden aktardık. Çünkü 10-15 Bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Bizde buna vesile olabilirsek ne mutlu bize. Tarsus’ta 2 okul için örtü bedeli rakamını da Milli Eğitime aktardık ve Tarsus’umuza 2 okul yapımına vesile olduk. Bu rakam da 500 Bin TL. Göçmen sağlık merkezi için arsa verdik. Eski belediye binamızı Kredi Yurtlar Kurumuna ücretsiz tahsis ettik. Tecrübeli olmak için alın teri vermek lazım. Uzman olmak lazım. Belediyecilik tecrübe ister, uzmanlık ister. Uzun yıllar belediyede her birimde çalışarak bu görevi Allah bize nasip etti. Bundan dolayı gündüz yorulmadan gece uyumadan 7/24 ulaşılabilir olarak her mahallemizde ne yapabiliriz düşüncesiyle sizin güveninize layık olmak için çalışıyoruz. Tarsus’umuzu mahalle mahalle, cadde cadde sokak sokak biliyoruz. Biz Allah rızası için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Mersin Toroslar Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Başkan Can’ın hemen hemen hergün bir mahallede hizmetlerini anlatan bir toplantı yaparak, vatandaşlarla iç içe olduğunu söyledi.
Başkan Tuna, “Tarsus benim çok yabancı olduğum bir şehir değil. Dedemin bir tanesi Köselerli Yörüklerinden. Kız kardeşimin bir tanesi Mahmutağa köyünde gelin. Dolayısıyla dünden bu güne sosyal ilişkilerimiz hep devam etti, devam edecek Allah nasip ederse. Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır. Dünden bugüne Mersin siyasetinde Mersin insanını kucaklayan yönümüzle insanların partisi ne olursa olsun Hamit Tuna ismi çıktığı zaman adımızı Allah’a şükürler olsun ki hiçbir insan kötü demedi. 23-24 yıldır bunu söylettirdik çok şükür. Tek başına Mersin sokaklarında gezebilecek bir belediye başkanıyım. Makamlar mevkiler gelip geçicidir” dedi.
Program sonunda Başkan Can ve Başkan Tuna mahallenin çocuklarına hediyeler verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin