Mersin Silifke’de Aralık Ayında Nergisler Çiçek Açtı

Türkiye soğukla boğuşurken Silifke’de nergisler çiçek açtı Türkiye’de ilk kez Silifke ‘de çıkan nergis kargoyla ülkenin dört bir yanına gönderiliyor.

14 Aralık 2018 Cuma, 15:15
Mersin Silifke’de Aralık Ayında Nergisler Çiçek Açtı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Nergis üreticisi Muhammet Çalışkan, boğumunu 20 liraya verdiği nergislerin fiyatından oldukça memnun olduğunu söyledi. Mersin’in Silifke İlçesine bağlı Atayurt Mahallesinde hobi olarak başlayıp daha sonra geçim haline getirdiği ve bugün 30 dönümlük alanda nergis yetiştiren Muhammet Çalışkan, Türkiye’nin ilk nergis hasadını yaptı.
Akdeniz Haberler İnternet sitesinde yer alan haberin devamında; Türkiye soğuk hava şartlarıyla boğuşurken, Silifke’de hava sıcaklıklarının iyi gitmesi nergis çiçeklerinin açmasına neden oldu. Yıllar önce hobi olarak evinin bahçesine dikimini yaptığı nergisleri bugün kendine gelir kaynağı haline getiren üretici Çalışkan, nergislerin boğumunu 18 -20 TL'den satışa sunuyor. Çalışkan, 25-30 yıl önce hobi olarak başladığı işinin 10 yıldır ticaretini yaptığını kaydetti. Genelde kış mevsiminin ortasında güneşi gördüğü andan itibaren açmaya başlayan nergisler, bu yıl geç gelen kışın da etkisiyle erken açmaya başladığının altını çizen üretici Çalışkan, “Nergislerimden yıllardır ekmek yiyorum. Evimi geçindiriyorum. Tamamen hobi olarak başladım, baktım gelir elde edebiliyorum, sonrasında daha çok dikimini yaptım ve şuanda 30 dönüm nergis bahçem var. Şuan için az miktarda çiçek açtı ve bu nedenle 50 adet nergis giren boğumunu 20 liradan satıyorum. İlerleyen günlerde verimi çoğalacaktır. O zaman inşallah fiyatının düşmemesini bekliyoruz” dedi. 4 baş soğanla başladığı işini büyüterek 30 dönüme yaydığını aktaran Çalışkan, önceleri pazar konusunda sıkıntı yaşadığını belirterek, artık böyle bir problemlerinin bulunmadığını ifade etti. Nergis toplayan kadınlar ise tarlanın çamur oluşuna aldırmadan soğukta çalışmaktan mutlu olduklarını dile getiriyor. Kargoyla hizmet veriyorum Türkiye’nin dört bir yanından oteller moteller lokantalar, lüks işletmelere kargo aracılığı ile nergis gönderdiğinin altını çizen üretici Çalışkan, “Yaklaşık 2 ay hasat dönemi var bu dönemde bizlere yıllık gelirimizi karşılamamız için yeterli oluyor. Allah sabredenlerle birliktedir. Bizde bu çiçeklerin açmasını sabırla bekliyoruz” dedi.
Nergis Çiçeği Hangi Mevsimde Açar?
Nergis baharın en tatlı habercisidir. Martın ortasından sonra çiçekler kendini göstermeye başlar. Bunun yanında sera üretimi nergisler martı beklemeden şubatın sonlarına doğru da çiçek açabilirler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin