Mersin Silifke Taşucu’nun Altyapı Sorunu Çözüme Kavuşuyor: Bölgenin Kanalizasyon Sorunu Tarihe Karışacak

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün yapımına başladığı Silifke İlçesi Taşucu Mahallesi Terfi Merkezi ve Terfi Hattı Projesi ile Türkiye’nin ve Mersin’in sayılı turizm merkezlerinden birisi olan Taşucu’nun kanalizasyon sorunu çözüme kavuşuyor.

11 Haziran 2020 Perşembe, 11:21
Mersin Silifke Taşucu’nun Altyapı Sorunu Çözüme Kavuşuyor: Bölgenin Kanalizasyon Sorunu Tarihe Karışacak
-

Yapılacak terfi merkezi ile Taşucu, Kum, Bolacalıkoyuncu, Gülümpaşalı Mahallelerinin atıksuları, Silifke Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilerek arıtılacak ve bölgenin kanalizasyon sorunu tarihe karışacak.
MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, tüm ilçelerin eksikliklerini gidermek için çalıştıklarını belirterek, “Şehrimizin önemli noktalarından olan Silifke, hem kültürel hem de doğal güzelliklerimizin yayılması açısından çok stratejik bir ilçemiz olmasının yanı sıra turizm dünyasına açılan kapılarımızdan birisidir. Taşucu bölgesinde imalatı devam eden kanalizasyon çalışmaları, uzun yıllardır hizmet bekleyen bölgenin büyük bir kısmını rahatlatması açısından bir ilk aşama niteliğindedir” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke İlçesi’nde bulunan ve eskiden Taşucu Beldesi olarak bilinen bölgede yer alan Taşucu, Kum, Bolacalıkoyuncu, Gülümpaşalı Mahallelerinin uzun yıllardır süre gelen kanalizasyon sorununun çözümü için çalışma başlattı.
Yeni yapılacak terfi merkezi ile Taşucu’nun atıksu sorunu ortadan kalkıyor
MESKİ’nin sözleşme bedeli 9 milyon 138 bin TL olan kanalizasyon imalatları kapsamında, Ø1000 milimetre çapında 8 bin 355 metre terfi hattı, Ø400 milimetre çapında 168 metre cazibeli hat, 2 adet paket atıksu terfi merkezi, 5 adet kanalizasyon bacası, 7 adet tahliye vana odası ve 7 adet vana odası yapılacak. Taşucu bölgesinin atıksuları Terfi Merkezi aracılığıyla Silifke Atıksu Arıtma Tesisi'ne iletilerek, arıtma işlemi gerçekleştirilecek. MESKİ’nin yapacağı çalışmalar sayesinde, mahalle sakinleri yıllardır bekledikleri kanalizasyon altyapısına kavuşacak.
Alkaç: “Çalışmalar bölgenin büyük bir kısmını rahatlatması açısından bir ilk aşama niteliğinde”
MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, yapılan çalışma ile vidanjör hizmetine ihtiyaç duyulmayacağını, böylece işletme giderlerinin de azalmış olacağını vurgulayarak, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Şehrimizin önemli noktalarından olan Silifke, hem kültürel hem de doğal güzelliklerimizin yayılması açısından çok stratejik bir ilçemiz olmasının yanı sıra turizm dünyasına açılan kapılarımızdan birisidir. 2020 yılı sonunda tamamlanarak işletmeye alınması planlanan kanalizasyon tesisleriyle bugüne kadar atıksuların vidanjörler vasıtası ile bertaraf edildiği bölgedeki koku problemi giderilecek. Taşucu bölgesinde imalatı devam eden kanalizasyon çalışmaları, uzun yıllardır hizmet bekleyen bölgenin büyük bir kısmını rahatlatması açısından bir ilk aşama niteliğindedir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin