Mersin Silifke Taşucu’nun Altyapı Sorunu Çözüme Kavuşuyor: Bölgenin Kanalizasyon Sorunu Tarihe Karışacak

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün yapımına başladığı Silifke İlçesi Taşucu Mahallesi Terfi Merkezi ve Terfi Hattı Projesi ile Türkiye’nin ve Mersin’in sayılı turizm merkezlerinden birisi olan Taşucu’nun kanalizasyon sorunu çözüme kavuşuyor.

11 Haziran 2020 Perşembe, 11:21
Mersin Silifke Taşucu’nun Altyapı Sorunu Çözüme Kavuşuyor: Bölgenin Kanalizasyon Sorunu Tarihe Karışacak
-

Yapılacak terfi merkezi ile Taşucu, Kum, Bolacalıkoyuncu, Gülümpaşalı Mahallelerinin atıksuları, Silifke Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilerek arıtılacak ve bölgenin kanalizasyon sorunu tarihe karışacak.
MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, tüm ilçelerin eksikliklerini gidermek için çalıştıklarını belirterek, “Şehrimizin önemli noktalarından olan Silifke, hem kültürel hem de doğal güzelliklerimizin yayılması açısından çok stratejik bir ilçemiz olmasının yanı sıra turizm dünyasına açılan kapılarımızdan birisidir. Taşucu bölgesinde imalatı devam eden kanalizasyon çalışmaları, uzun yıllardır hizmet bekleyen bölgenin büyük bir kısmını rahatlatması açısından bir ilk aşama niteliğindedir” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke İlçesi’nde bulunan ve eskiden Taşucu Beldesi olarak bilinen bölgede yer alan Taşucu, Kum, Bolacalıkoyuncu, Gülümpaşalı Mahallelerinin uzun yıllardır süre gelen kanalizasyon sorununun çözümü için çalışma başlattı.
Yeni yapılacak terfi merkezi ile Taşucu’nun atıksu sorunu ortadan kalkıyor
MESKİ’nin sözleşme bedeli 9 milyon 138 bin TL olan kanalizasyon imalatları kapsamında, Ø1000 milimetre çapında 8 bin 355 metre terfi hattı, Ø400 milimetre çapında 168 metre cazibeli hat, 2 adet paket atıksu terfi merkezi, 5 adet kanalizasyon bacası, 7 adet tahliye vana odası ve 7 adet vana odası yapılacak. Taşucu bölgesinin atıksuları Terfi Merkezi aracılığıyla Silifke Atıksu Arıtma Tesisi'ne iletilerek, arıtma işlemi gerçekleştirilecek. MESKİ’nin yapacağı çalışmalar sayesinde, mahalle sakinleri yıllardır bekledikleri kanalizasyon altyapısına kavuşacak.
Alkaç: “Çalışmalar bölgenin büyük bir kısmını rahatlatması açısından bir ilk aşama niteliğinde”
MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, yapılan çalışma ile vidanjör hizmetine ihtiyaç duyulmayacağını, böylece işletme giderlerinin de azalmış olacağını vurgulayarak, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Şehrimizin önemli noktalarından olan Silifke, hem kültürel hem de doğal güzelliklerimizin yayılması açısından çok stratejik bir ilçemiz olmasının yanı sıra turizm dünyasına açılan kapılarımızdan birisidir. 2020 yılı sonunda tamamlanarak işletmeye alınması planlanan kanalizasyon tesisleriyle bugüne kadar atıksuların vidanjörler vasıtası ile bertaraf edildiği bölgedeki koku problemi giderilecek. Taşucu bölgesinde imalatı devam eden kanalizasyon çalışmaları, uzun yıllardır hizmet bekleyen bölgenin büyük bir kısmını rahatlatması açısından bir ilk aşama niteliğindedir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
YERLİKAYA :"175 BİN 512 SURİYELİ KARDEŞİMİZ ÜLKESİNE GERİ DÖNDÜ"
VALİ TOROS'TAN, GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI’NA ZİYARET
TARSUS'TA UÇURTMA ŞENLİĞİ
Gece Yarısı Motosiklet Hırsızlığı
MESKİ, TARSUS'TA AVADAN MAHALLESİ’NİN İÇME SUYU ALTYAPISINI YENİLİYOR
GÜLNAR OKUMA SALONU, ÖĞRENCİLERİN YENİ UĞRAK NOKTASI
TARSUS GELECEK SPOR KULÜBÜ'NDEN BÜYÜK BAŞARI
ÇAMLIYAYLA'DA ŞAP HASTALIĞIYLA MÜCADELE
MERSİN’DE GİZLİ KENEVİR TARLASINA OPERASYON: SERA İÇİNDE 201 KÖK YETİŞMİŞ HİNT KENEVİRİ YAKALANDI!
ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANLARI BEBEK VE IŞILAR'DAN KAYMAKAM AKYÜZ'E ZİYARET

Mersin Haber ,Mersin