Mersin Şehit Altuğ Verdi POMEM'de Mezuniyet Coşkusu

Mersin Şehit Altuğ Verdi Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 462 polis adayı için düzenlenen mezuniyet ve yemin töreni Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleşti.

09 Ağustos 2019 Cuma, 10:28
Mersin Şehit Altuğ Verdi POMEM'de Mezuniyet Coşkusu
-

Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Güngör, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve il protokolü ile polis adaylarının aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, dönem birincisi Çağatay Özsoy ve POMEM Müdür Vekili Zafer Ağırkaya’nın yaptığı konuşmalar ile devam etti.
Programda bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Polis Teşkilatı’nın kuruluşundan bu güne kadar yürüttüğü çalışmalar, suç ve suçlularla yaptığı mücadeleyle her zaman suçluların korkulu rüyası, masum ve mağdurların da sığınağı olduğunu ve olmaya da devam edeceğini kaydetti.
Polis Teşkilatı’nın kuruluşundan bugüne kadar yaptığı eğitimler ve çalışmalarla kendini sürekli yenileyerek çağımıza ayak uydurduğunu belirten Vali Su, emniyet teşkilatının bugün her türlü modern ekip ile teçhizatı kullanabildiğini ifade ederek, diğer tüm güvenlik kuvvetleri ile olduğu gibi Polis Teşkilatı ile de gurur duyduklarını söyledi.
Polis Teşkilatı’nın gece gündüz demeden görevini yerine getirmeye ve çalışmalarını bu kararlılıkla yürütmeye devam edeceğini belirterek konuşmasını sürdüren Vali Ali İhsan Su; “Değerli genç polis arkadaşlarım, bugün yemin ederek görevinize başlıyorsunuz. İnanıyorum ki siz de bu teşkilata yeni bir güç ve heyecan katacaksınız. Sizlerle beraber güvenlik ve asayiş konusunda daha da iyi çalışmalara imza atacağız. Sizler de görev yaptığınız yerlerde her zaman tarafsızlık ilkesi içinde kanunlardan aldığınız güçle vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmeti sunmaya gayret edeceksiniz.” dedi.
Konuşmasının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi de şükranla yad eden Vali Su, polis adaylarını tebrik ederek, onların yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından dönem birincisi Çağatay Özsoy, yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı. Okulunu dereceyle bitiren polis adaylarına ödül ve diplomaları Vali Su ve protokol üyeleri tarafından verilirken, mezuniyet töreni polis adaylarının hep birlikte yemin etmesiyle sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin