Mersin Şehir Hastanesinde Taşeron İşçiler Eylem Yaptı

Mersin Şehir Hastanesinde taşeron firma çalışanları 2 aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek hastane bahçesinde eylem yaptılar.

31 Temmuz 2019 Çarşamba, 10:04
G: 31.07.2019 - 12:42
Mersin Şehir Hastanesinde Taşeron İşçiler Eylem Yaptı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Şehir Hastanesinde, mevcut temizlik, güvenlik, atık, oda destek ve yemekhane gibi genel destek hizmetleri sunan Tepe Servis ve Yönetim AŞ’ye bağlı çalışan işçiler yaklaşık 2 aydır maaş alamadıkları için bu sabah hastane başhekimliği önünde iş bırakma eylemi yaptılar.
Hastane bahçesinde toplanan işçiler yaklaşık 2 aydan bu yana maaş alamadıklarını belirterek başhekimlik önünde toplanarak seslerinin duyulmasını istediler. Bazı işçiler de daha önce söz konusu firmanın İŞKUR üzerinde sürekli işçi alıp bir süre sonra çıkardığı için İŞKUR ile sorun yaşadığını belirtti.
Yaşanan sıkıntılarla ilgili bazı işçileri, "Son 5 aydır maaşları hep geç ödüyor normalde 20si olan maaş günü bu ay ise ayın 30u oldu halen ödenmedi geçen hafta perşembe günü pazartesi 18.00 veya en geç salı günü yatar diye gruplara mesaj atıldı ama bugün salı cumaya sarktı dediler 30unu geçince şirket ceza yiyecek denirdi yarın 31i cuma 2si emin olun cumada yatmayacak. Bunun üzerine yine çalışana baskı üstüne baskı yapılıyor maaş yatmadı diye işi yavaşlatan personel hakkında işlem yapılacağı söyleniyor bu sabah yani 31 temmuz çarşamba sabahı hastanenin kulelerindeki temizliklerin hiçbiri kata çıkmayacak eylem yapılacak gazeteci muhabir falanda çağrıldı siz değerli basın mensubu arkadaşların bilgisine sunarım insanlar evine ekmek götüremiyor icra gelen haciz gelen evinin huzuru bozulan boşanmanın eşiğine gelen insanlar var."

İsimlerinin açıklamasını istemeyen bazı işçiler, “Mobing ve tehditler bir yana bayram öncesi evimize ekmek götüremiyoruz. Haklarımız yok, sendika yok, devlet bize sahip çıksın sesimizi duysun” ifadelerini kullandılar.
İşçiler, yetkililerden maaş konusunda bir çözüm beklediklerini ifade ettiler.
Mersin Şehir Hastanesinde Taşeron İşçiler Eylem Yaptı
Mersin Şehir Hastanesinde Taşeron İşçiler Eylem Yaptı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin