Mersin Şehir Hastanesinde Şok İddia "Hastalar 3 Aydır İlaç Bekliyor"

Haber ihbar hattımıza ulaşan bir vatandaş, Mersin Şehir Hastanesinde hastaların yedaviye başlaması için 3 aydır ilaç beklediklerini iddia ettiler.

21 Eylül 2018 Cuma, 10:23
G: 22.09.2018 - 13:15
Mersin Şehir Hastanesinde Şok İddia "Hastalar 3 Aydır İlaç Bekliyor"
-

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğ'ın "hayalimdi" dediği Şehir Hastaneleri bir çok ilde açılırak vatandaşların hizmetine girmeye başlarklen, Mersin'de de bulunan Mersin Şehir Hastanesi ile ilgili bir iddia gündeme bomba gibi düştü.
Mersin Haber, ihbar hattımıza bir vatandaşımız tarafına gönderilen bir şikayette Mersin Şehir Hastanesinde çocuğunun tedaviye başlanılması için yaklaşık 2-3 aydır ilaç beklediklerini iddia etti.
Konuyu CİMER aracılığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine şikayette bulunduğu ifade eden ve İsminin yayınlanmamasını isteyen vatandaş şunları iletti: "Benim 5 yaşındaki bir erkek oğlum var. Ama maalesef çocuğumda gelişim geriliği bulunduğundan dolayı Tarsus'ta uzun süren bir tetkit ve tahlillerin ardından 4 ay önce Mersin Şehir Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Bölümüne sev edildik. Burada doktor muayenesinin ardından, çocukta bulunan gelişim geriliği tedavisine başlanması için bir takım test ve tahlillerin yapılması kararı verildi. Bir kaç test ve tahlilden sonra en son bir tahlil kaldı. Fakat, doktorumuz bize, oldukça hayati öneme sahip olan bu tahlilin yapılması için hastanede hastalara verilen ve sonrasında kan alınması için kullanılan "CATAPRESAN TABLET" isimli ilacın hastaneden kalmadığını söyledi. Doktorumuz bu ilacın gelmesi için Hastane yönetiminin Sağlık Bakanlığına ve ilgili yerlere ilacın gelmesi için bildirdiklerini ifade etti. Ve doktorumuz ilacın gelmeden tedaviye başlanılmasının mümkün olmadığını ifade etti."
"YÜZLERCE HASTA BU İLACI BEKLİYOR"
Aradan 2-3 ay geççmesine rağmen ilacın hâlâ gelemdiğini iddia eden vatandaş, devamında şunları aktardı " İlacın istenilmesininin üzerinden neredeyse3 ay geçmesine rağmen ilaç henüz hastaneye gelmedi. Ve bu yüzden 3 aydır çocuğumun tedavisi gecikmektedir. Ve bizim gibi yüzlerce hasta bu ilacı bekliyor. Konu ile Sağlık Bakanlığı şikayet hatına bildirdik. Ama onlarda durumun SGK'dan kaynaklandığını söyleyip bizim onları aramamızı isteyerek başlarından attılar. İşin ilginç tarafı şu, ilaç sadece bize özel bir ilaç değil, Hastanede bulunması gereken bir ilaçtır. Kendi çabamızla yaptığımız kısa araştırmada ilacın piyasa değeri ortalama 80 TL olduğu ve bu ilacın Türkiye Eczalar Birliğinde olduğunu öğrendik. Yetkililere sesleniyoruz. Devletimiz bu mükemmel hastanesi, 80 TL'lik bir ilacın getirtilmesinde aciz olmamalıdır diye düşünüyorum."diyerek yetkililere çağrıda bulundu.
Öte yandan bize iletilen bu iddiayı araştırmak için görüştüğümüz görüştüğümüz doktorda bu ilacın hastanede bulunmadığını, ilacın gelmesi için beklediklerini ifade etti. (MersinHaber.com)

VALİLİKTAN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

Mersin Şehir Hastanesinde Şok İddia ''Hastalar 3 Aydır İlaç Bekliyor''
Mersin Şehir Hastanesinde Şok İddia ''Hastalar 3 Aydır İlaç Bekliyor''
Mersin Şehir Hastanesinde Şok İddia ''Hastalar 3 Aydır İlaç Bekliyor''

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin'de Ormanlarda Yangın Önleme Faaliyetleri Aralıksız Devam Ediyor
Çamlıyayla’da ORKOD Eğitimi
AKUT GÖNÜLLÜLERİ TOPRAĞA VERİLDİ
ÇAMLIYAYLA'DA SATHİ KAPLAMA ÇAL8ŞMASI
TARSUS BELEDİYESİ ALMANCA KURSU AÇIYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ YANAN TIR VE OTOMOBİLİ KISA SÜREDE SÖNDÜRDÜ
MADRİT'TE AY-YILDIZLI HALTERCİLERİMİZ İLKGÜN 5 ALTIN, 9 GÜMÜŞ, 5 BRONZ KAZANDI
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN KAHRAMAN GÜLEK MAHALLESİ’NE ULAŞIM VE ÜRETİM DESTEĞİ
Geleceğe Atılan İmza: Erdemli’ye 24 Derslikli İlkokul!
Tarsus Gazeteciler Cemiyeti'nden 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Mersin Haber ,Mersin