Mersin, savunma sanayine personel yetiştiriyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde kentte mesleki eğitimin gelişmesine yönelik geçen yıl başlayan çalışmalar karşılık bulmaya başladı. .

18 Ekim 2024 Cuma, 19:12
Mersin, savunma sanayine personel yetiştiriyor
-

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde kentte mesleki eğitimin gelişmesine yönelik geçen yıl başlayan çalışmalar karşılık bulmaya başladı. .
Meslek liseleri kentin talep ettiği sektörlere tekniker ve teknisyen yetiştirmek adına yeni bölümler açıyor. Son dönemlerde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) işbirliğinde kümelenme çalışmaları ivme kazanan savunma sanayini desteklemek adına Toroslar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (MTAL) savunma sanayine yönelik 3 yeni bölüm faaliyete başladı. Konuyla ilgili MTSO’da düzenlenen tanıtım toplantısına Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Teknik Eğitim Şubesi Müdürü Halil İbrahim Ulaş, Toroslar Atatürk MTAL Müdürü Ömer Yiğit ve alan şefleri katıldı. Toplantıda 9 No’lu Bilgisayar, Elektrik, Elektronik, 27 No’lu Makine Sanayi ile 32 No’lu Metal Sanayi Meslek Komitesi üyeleriyle savunma sanayine hizmet veren firma temsilcilerine Ağ İşletmeciliği ve Siber Güvenlik, Savunma Elektronik Sistemleriyle Savunma Mekanik Sistemleri bölümleri tanıtıldı.
Teknik sunumun ardından önümüzdeki süreçte sektör temsilcileri gerçekleştirecekleri okul ziyaretiyle okulun teknik imkanlarını yerinde inceleyecek.  “Okul sanayi işbirliğinde hedef, marka bölüm olmak”  Toplantıda söz alan MTSO Genel Sekreteri Mahmut Taşhan, Oda olarak Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle yürüttükleri çalışmaların karşılık bulmasının iş dünyasını heyecanlandırdığını söyledi. Ardından kentte bu alanda devam eden çalışmaları aktaran Taşhan, kentte DASSAD’ın kurulması ve MTOSB ile işbirliğinin önemini vurguladı.
MTSO ile yakın çalışma içinde olduklarını dile getiren Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Halil İbrahim Ulaş, “İş dünyasıyla meslek liselerini buluşturup sorunları karşılıklı çözmeyi önemsiyoruz. Bu anlamda her türlü işbirliğine açığız” dedi.
  Ardından yeni bölümlere dair sunum yapan Okul Müdürü Ömer Yiğit, altyapılarının ve öğretmen kadrolarının çok güçlü olduğunu belirtip ilk yılları olmasına rağmen her üç alana da 30’ar öğrenci alıp kapasitenin tamamını doldurduklarını söyledi. Sabit müfredatın yanı sıra sektörle işbirliği içinde eğitim içeriklerini çeşitlendirebildiklerini vurgulayan Yiğit, “Talep etmeniz halinde üretimlerinizde kullandığınız cihaz ve yazılımların eğitimlerini öğrencilerimize verebiliyoruz” dedi. Makine tamiri yapabilen, üretebilen personel yetiştirdiklerini dile getiren Yiğit, çizim programlarına hakim geleneksel imalattan teknolojik imalata kadar her tür üretim yöntemini bilen, parça üretimi ve montajı yapabilen beceri ve sosyal donanıma sahip mezunlar vermeyi hedeflediklerini söyledi.
Öğrencilerin yabancı dil ve sosyal beceriler konusunda donanımlarını artıracak projeler geliştirileceğini de kaydeden Yiğit, sektörle yapılacak işbirliklerinin artırılmasıyla çok daha talep edilen marka bir bölüm haline geleceklerine inandığını söyledi.  Toplantı, sektör temsilcilerinin merak ettiği soruların cevaplanmasıyla son buldu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN FUTBOL HAKEMLERİ VE GÖZLEMCİLER DERNEĞİ SEZON AÇTI
TARSUS BELEDİYESİ, SORUNLARI YERİNDE TESPİTİ İÇİN KÖY GEZİLERİNE BAŞLADI
AK PARTİ'NİN HİZMETKARI BÜLENT GÖÇMEN ADAY
KAYMAKAM AKYÜZ'DEN MUHARLAR HAFTASI KUTLAMA ZİYARETİ
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ İLE İLGİLİ SUNUM YAPILDI
TOROSLAR’IN 2025 BÜTÇESİ 2 MİLYAR 220 MİLYON 570 BİN TL
KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ BAĞLAMINDA SOSYAL POLİTİKALAR ÇALIŞTAYI’ SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI
Mersin, savunma sanayine personel yetiştiriyor
MERSİN'DE VATANDAŞLAR BOŞ ARAZİYE ATILAN HAYVAN KEMİKLERİNİN KOKUSUNDAN ŞİKAYETÇİ
TARSUS'TA YEM BİTKİSİ DEMONSTRASYON TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ

Mersin Haber ,Mersin