Mersin Sahillerine Sosyal Mesafeli Düzenleme Getiren Büyükşehir, Sosyal Mesafe Çemberleriyle Güvenli Bir Ortam Yaratıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sebebiyle kent genelinde aldığı tedbirler ve yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

28 Mayıs 2020 Perşembe, 10:33
Mersin Sahillerine Sosyal Mesafeli Düzenleme Getiren Büyükşehir, Sosyal Mesafe Çemberleriyle Güvenli Bir Ortam Yaratıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, salgın önlemlerinin aşamalı olarak azaltılmasıyla güzel havaları fırsat bilip sahilleri kullanacak yurttaşlar için sosyal mesafe çemberleri oluşturdu.
Ekipler, çimlere zarar vermeyen doğa dostu boya ile 3 metre çapında, aralarında 2,5 metre olan sosyal mesafeli çemberler çizdi. Büyükşehir ilk olarak Kültürpark’ta başlayan çalışma ile yurttaşları, Mersin’in gözdesi sahillerde gönül rahatlığıyla vakit geçirebilmeleri için sosyal mesafeli çemberlere davet ediyor. Ayrıca sahildeki yürüyüş yoluna çizilen sarı çizgilerle de 2 metrelik sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımına dikkat çekildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgının Türkiye’de ortaya çıktığı ilk günlerden itibaren aldığı tedbirler ve yürüttüğü çalışmalarla halk sağlığını koruma adına gerçekleştirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ekipler, salgın önlemlerinin aşamalı olarak azaltılmasıyla güzel havaları fırsat bilip sahilleri kullanacak yurttaşlar için sosyal mesafe çemberleri oluşturdu. Ayrıca sahildeki yürüyüş yoluna çizilen sarı çizgilerle 2 metrelik sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımına dikkat çekildi.
Kültürpak’ta oluşturulan sosyal mesafeli çemberler misafirlerini bekliyor
Büyükşehir, Mersin’in en uğrak yeri olan sahillerde bir düzenleme gerçekleştirerek yurttaşların sağlığını korumayı hedefliyor. Koronavirüs önlemleri aşamalı olarak azaltılırken tedbiri elden bırakmayan Büyükşehir, kentin her alanında temiz, güvenilir ve steril koşullar yaratıyor.
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren boya ekibi ilk olarak Babil kavşağından Hilton’a kadar Kültürpark olarak adlandırılan bölgede hummalı bir çalışma gerçekleştirdi. Çimleri biçilmiş ve kuru alanlarda çalışma gerçekleştiren ekipler, ihtiyaç halinde çalışmayı tekrarlayacak. Büyükşehir, yurttaşları gönül rahatlığıyla vakit geçirebilmeleri için Mersin’in gözdesi sahillerde yer alan sosyal mesafeli çemberlere davet ediyor.
Büyükşehir sosyal mesafeye dikkat çekiyor
Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren boya ekibinin sorumlusu Abdülkadir Ucuz, çalışmanın insan sağlığına verilen önemle gerçekleştirildiğini belirterek, “Çalışmalarımız Babil Kavşağı’ndan Hilton’a kadar sosyal mesafeyi korumak için devam ediyor. Yasak kalktıktan sonra sahillere gelecek yurttaşların sağlığını düşündüğümüz için doğaya zarar vermeyen boyalarla boyuyoruz. Çemberlerimizin çapı 3 metrekare, aradaki mesafemiz ise 2,5 metrekare”dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin