Mersin Sahil Boyu Ücretsiz Wi-fi, Mersin Sahilleri Ücretsiz ve Kesintisiz İnternetle Buluşuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sahil boyu ücretsiz ve kesintisiz wi-fi hizmeti, artırılan kapasitesi ile özellikle gençlerden büyük ilgi görüyor.

22 Temmuz 2019 Pazartesi, 12:55
Mersin Sahil Boyu Ücretsiz Wi-fi, Mersin Sahilleri Ücretsiz ve Kesintisiz İnternetle Buluşuyor
-

Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz wi-fi hizmeti ile sahil boyunda yer alan 67 noktadaki istasyon üzerinden 7/24 kesintisiz, ücretsiz ve güvenli internet sağlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kapasitesi ile alanı genişletilerek verimliği artırılan wi-fi uygulaması, sahil boyunca kesintisiz ve ücretsiz internet olanağı sağlıyor. Özellikle gençlerin büyük ilgisiyle karşılan bu uygulama, Babil Kavşağı’na kadar Pozcu sahil şeridinde hizmet veriyor.
24 saat canlılığını koruyan Mersin sahillerini boydan boya ücretsiz wi-fi ile buluşturan uygulama, vatandaşların mobil verilerini tüketmeden sahillerde eğlence, araştırma ve haberleşme ihtiyacını karşılıyor. Uygulamadan büyük memnuniyet yaşayan gençler, bu hizmeti sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e kendilerini düşündüğü ve öğrenci dostu olduğu için teşekkürlerini iletiyor.
Çağı yakalayan belediyecilik
Gelişen enformasyon çağına ayak uyduran ve çağdaş belediyecilik anlayışını hayata geçirdiği hizmetlerle hissettiren Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz wi-fi hizmeti ile sahil boyunda yer alan 67 noktadaki istasyon üzerinden 7/24 kesintisiz, ücretsiz ve güvenli internet sağlanıyor.
“Gerçekten öğrencileri düşünen bir başkan”
Sahilde arkadaşlarıyla vakit geçirirken Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz wi-fi hizmetinden faydalanan Berke Can Sekmen, sahile sık sık giden birisi olduğunu belirterek, “Benim gibi sahile çok sık gelen insanların faydalanması gereken bir hizmet. Mobil verinizden internet gitmiyor ve kesintisiz video izleyebiliyorsunuz, müzik dinleyebiliyorsunuz. Arkadaşlarla internette video izlerken, gayet hızlı ve kesintisiz bir görüntü alıyoruz, hoşumuza gitti” dedi.
Öğrencilerin kısıtlı internet kotaları olduğunu da vurgulayan Sekmen, “Öğrencilerin genel olarak sınırlı bir internet kotası olduğu için internetleri hızlı tükeniyor. Mesela bir ortama giriyorsunuz, sahildesiniz ve şarkı çalmanız gerekiyor. Şarkıyı kendi internetinizden açacağınıza belediyenin wi-fi’sinden açabiliyorsunuz. Bize bu hizmeti sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten öğrencileri düşünen bir başkan” diye konuştu.
“Artık sadece şarj derdim kaldı”
Arkadaşlarıyla sık sık sahilde buluştuğunu söyleyen Buse Reçber ise hizmet için, “Ben zaten sık sık yürüyüş yapan bir insanım, arkadaşlarımla da buluştuğum bir yer burası. Gayet iyi bir hizmet. Kendi mobil verimi düşünmek zorunda değilim. Evinde internet olmayanlar için de gayet iyi bir şey bu. Çünkü buraya gelip çalışabilirler. Ben bir öğrenci olarak hızından da gayet memnun kaldım. Artık sahile geldiğimde internetimi düşünmeyeceğim, sadece şarj derdim kaldı” dedi.
“Çok kolay bir kullanımı var”
Ücretsiz wi-fi hizmetine ulaşımın çok kolay olduğunu söyleyen kullanıcılardan Pelin Su Özdemir ise “Tek seferde giriş yaptım. Giriş yapmak çok kolaydı. Girdikten sonra da internetin hızı gayet iyi. Ayrıca kolay bir kullanımı var. Bundan sonra geldiğimde sürekli kullanacağım” dedi.
Ücretsiz wi-fi hizmetine erişim nasıl sağlanıyor?
Mersin sahillerinde söz konusu uygulamayı kullanacak olan vatandaşlar iki adımda hizmetten yararlanabiliyor. İlk olarak “Yeni Kullanıcı” kaydı oluşturulması, ardından da “Kayıtlı Kullanıcı” butonundan giriş yapılması gerekiyor.
Öncelikle mobil cihazlarda “Kablosuz Bağlantı” aktif hale getiriliyor. Kablosuz Ağ Listesi’nden MERSIN BSB’ye bağlanıldıktan sonra mobil cihaza “Kablosuz ağda oturum açın” bildirimi geliyor. Bildirim tıklandığında sistem ara yüzü ekrana yansıyor. Ara yüzde “Yeni Kullanıcı” butonuna tıklayarak kullanıcılar sisteme telefon numarası, içeresinde bir büyük ve bir küçük harf olmak üzere en az 8 karakterden oluşacak şifre ile kaydolabiliyor. Kayıt tamamlandıktan sonra adımları izleyerek “Kayıtlı Kullanıcı” butonundan giriş yapan kullanıcılar, ücretsiz, kesintisiz ve güvenli internetten faydalanabiliyor.
Mersin Sahil Boyu Ücretsiz Wi-fi, Mersin Sahilleri Ücretsiz ve Kesintisiz İnternetle Buluşuyor
Mersin Sahil Boyu Ücretsiz Wi-fi, Mersin Sahilleri Ücretsiz ve Kesintisiz İnternetle Buluşuyor
Mersin Sahil Boyu Ücretsiz Wi-fi, Mersin Sahilleri Ücretsiz ve Kesintisiz İnternetle Buluşuyor
Mersin Sahil Boyu Ücretsiz Wi-fi, Mersin Sahilleri Ücretsiz ve Kesintisiz İnternetle Buluşuyor
Mersin Sahil Boyu Ücretsiz Wi-fi, Mersin Sahilleri Ücretsiz ve Kesintisiz İnternetle Buluşuyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı

Mersin Haber ,Mersin