Mersin, Parkları ve Refüjleriyle Göz Dolduruyor

Büyükşehir Belediyesi’nin park, kavşak ve refüjlerdeki modern dokunuşları, Mersin’i daha da renklendirdi. Mersin’in gözde merkezlerinden biri olan Adnan Menderes Bulvarı’ndaki refüj ile kavşaklardaki iyileştirme ve yenileme çalışmaları tamamlandı.

27 Haziran 2022 Pazartesi, 10:00
Mersin, Parkları ve Refüjleriyle Göz Dolduruyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi tarafından, Adnan Menderes Bulvarı boyunca yapılan refüj ve kavşaklardaki yenileme çalışmaları tamamlandı. Göz dolduran çalışmalarla Mersin daha da yeşil olurken, kent genelindeki yeşillendirme çalışmaları da hızla devam ediyor.

Babil Kavşağı –Hilton arasında 7 km’lik rekreasyon çalışması yapıldı

Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde, modern dokunuşlarla kentin cazibesini artıran çalışmalar yapıldığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Proje Şube Müdürü Alpagu İlter, “Mersin’in en çok ziyaret edilen noktalarından biri olan Kültür Park’ın ulaşım yolunu sağlayan Adnan Menderes Bulvarı’nda, iyileştirme çalışmaları kapsamında kavşak, refüj ve yaya geçidi düzenlemeleri ile çim alanın yenilenmesi çalışmalarını bitirdik. Bu çalışma kapsamında, bölge iklimine uygun çim ve bitki türleri seçilerek düzenlemeler yapıldı. Bunu yaparken, alt yapımızla ilgili olarak otomatik sulama sistemimizi de yeniledik. Şu anda 7 kilometrelik alan içinde Babil Kavşağı’ndan Hilton’a kadar olan bölümde teknolojiyi de kullanarak, rekreasyon ve cazibe alanı oluşturmaya çalıştık. Kavşaklarımızda trafik güvenliğini ön plana çıkaracak şekilde, görsel sıkıntılar yaratmamak adına bitkilendirmeye dikkat ettik. Artı olarak yaya geçitlerinde görüşü engelleyen, hem yaya hem araç güvenliği açısından küçük ve renkli bitkilerle düzenleme yaptık” dedi.
Mevsimlik değil, uzun ömürlü bitkiler kullanıldı
Çalışmalarda kullanılan bitkilerin mevsimlik değil, daha uzun ömürlü bitkiler olduğunu vurgulayan İlter, “Yol asfalt dairemizin yaptığı örneğin 100 kilometrelik refüj düzenlemesinde çim yenileme, bitki yenileme, otomatik sulama, toprak yenileme gibi çalışmalarımız da olacak. Bu bulvarda yaptığımız çalışmalar gibi. Bununla birlikte kaldırımlarda ağaçlandırma çalışmalarımız oluyor. Çünkü güneşi bol bir memleketiz. İnsanların kaldırımlardan, yaya akslarından faydalanabilmesi için gölge yapan türlerden ağaçlar seçerek, geniş taşlı ağaçlarla bu bitkilendirmeyi yapıyoruz. Bu çalışmaların sonucunda da Mersin daha yeşil bir kent haline geliyor” diye konuştu.

Özençay: “40 senedir böyle bir yeşillik, böyle bir çalışma görmedim”
Mersin Marina civarında taksicilik yapan Bekir Özençay duygularını, “Vahap Bey’in bu çalışmalarından dolayı çok mutluyum. Çünkü her geçtiğimde bu yeşilliği gördüğüm için teşekkür ediyorum. 40 senedir ben böyle bir yeşillik, böyle bir çalışma görmedim burada. Özellikle bu kavşaktaki çalışmaları çok beğeniyorum. Mersin çok renkleniyor. Vahap Bey’in çalışmalarından dolayı, Mersin gerçekten çok güzel oldu. Sahilde oturulmuyordu. Bu kadar yeşillik yoktu. Kavşaklar olsun, sulamalar olsun hele gece çalışmaları olsun Mersin’e renk üzerine renk getirdi” şeklinde ifade etti.
Damla: “Mersin rengarenk oldu. Cıvıl cıvıl görünüyor”
Arkadaşlarıyla birlikte Kültür Park’ın güzel doğasında oturup dinlenmeye geldiğini söyleyen Neslihan Damla, “Genellikle izin günlerimizde hep burada oturuyoruz, vakit geçiriyoruz. Hoş oldu yani. Önceden bu kadar güzel vakit geçiremiyorduk, bu kadar rahat değildik. Şu an daha mutluyum. Gölgelik alan olması da hoş oluyor. Hele ki çok sıcak bir memleket olduğu için, burası daha da hoşumuza gidiyor. Yani Mersin rengarenk oldu. Bu hoşumuza gidiyor. Cıvıl cıvıl görünüyor. Daha güzel” diye konuştu.
Bozkurt: “Sahilimiz hem güvenli, hem de çok güzel”
Mersin’i çok sevdiğini ve çalışmalardan çok memnun olduğunu dile getiren Gürsel Bozkurt ise şunları söyledi:
“İyi bir Mersinliyim. Mersin aşığıyım yani. Mersin’i çok seviyorum ben. Şehrimiz çok güzel. Başkanımızdan çok memnunum. Bir de şu temizliğe bakıyorum, detaylı temizlik yapılıyor. Biraz da insanlar temiz davransa tabi daha iyi olacak. Mersin’in vitrininin sahil olduğuna inanıyorum. Sahilimiz çok güzel. Ben bir bisiklet sürücüsü olarak sahili tercih ediyorum. Hem güvenli olduğu için, hem de çok güzel bir görüntü var. Çok güzel yani. Şu refüje bakar mısınız? Daha önce de vardı ama şişirme bir güzellikti yani, şu an hakikaten çok güzel. Ben çok memnunum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin