Mersin Otogar - Otoban Bağlantı Yolu

Kent giriş-çıkış trafiğini rahatlatması beklenen Otogar-Otoban Bağlantı Yolu Projesi’nde sona yaklaşıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projede asfaltlama çalışmaları başladı.

16 Temmuz 2018 Pazartesi, 13:53
Mersin Otogar - Otoban Bağlantı Yolu
-

OTOGAR-OTOBAN BAĞLANTI YOLU’NDA ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğine yönelik iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin kent trafiğini rahatlatmak amacı ile Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT) ile Mersin-Adana arası otoyol bağlantısını sağlayacak olan yolun yapımını hızla sürdürüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri 520 metre uzunluğundaki MEŞOT ile O – 51 otoyolu arasında bağlantıyı sağlayacak olan yolda sıcak asfalt çalışmalarına başladı. Yüzde 98’i tamamlanan yolun trafiğe açılmasının ardından MEŞOT’tan giriş çıkış yapan şehirlerarası otobüsler ve diğer araçlar kent trafiğini aksatmadan transit geçiş yapabilecek.
Otogar Otoban Arasında En Kısa Bağlantı
Bağlantı yolu kapsamında 18 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde ve 5 metre yüksekliğinde iki gözlü menfez yapılırken 7 metreden 2 metreye kadar değişen boylarda 362 metre uzunluğunda istinat duvarı yapımı devam ediyor. Yolun yapım çalışmalarında 23 bin metreküp altyapı dolgusu ve üst yapı çalışma malzemesi kullanılacak.
Mersin Şehir Hastanesi ve MEŞOT’a en yakın otoyol bağlantısı özelliği taşıyan yolun tamamlanmasının ardından sağlık araçları ve şehirlerarası otobüsler kent trafiğini aksatmadan kente giriş ve çıkış yapabilecekler.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE 15 GENÇ GİRİŞİMCİ, ÇİLEK ve ARICILIK EĞİTİMLERİNİ TAMAMLDI
BAŞKAN ALDEMİR, ŞEHİR HASTANESİNDE TEDAVİ GÖREN ÇOCUKLARI ZİYARET ETTİ
MERSİN SPOR KULÜBÜ, BURSASPOR YÖRSAN’A BİLENİYOR
MERSİN'DEN 286 HACI ADAYI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI
Tarsus TSO, "Tarsus ve Bölge Turizmİ" Etkinliğine Ev Sahipliği Yaptı
KAYMAKAM AKYÜZ, DEVLET HASTANESİ'NDE PERSONELİN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINI KUTLADI
TSO MECLİS BAŞKANI HÜSNÜ YAĞCI, ÇİN'DE DÜZENLENEN KANTON FUARINA KATILDI
MERSİN’DE JANDARMADAN TORBACI OPERASYONU: 112 GÖZALTI
Minik Y. D. Mersin'den Ankara'ya Helikopter Ambulansla Nakledildi
AİLE TEMALI RESİM ÇALIŞTAYI İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BAHÇESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mersin Haber ,Mersin