Mersin, Kurtuluş Günü 3 Ocak’ta Tek Yürek Oldu

Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, 7’den 77’ye birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesini veren ve yürüyüşte Kurtuluş gününü coşkuya dönüştüren Mersinli hemşehrilerine teşekkür etti.

03 Ocak 2019 Perşembe, 19:15
Mersin, Kurtuluş Günü 3 Ocak’ta Tek Yürek Oldu
-

Toroslar Belediyesi’nin, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97’nci yıldönümünde bu yıl 15’incisini düzenlediği “Zafer Yürüyüşü” binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
            “Mersin Tek Yürek’ sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüşte, bayrağını alan binlerce Mersinli, Kuvayı milliye ruhunu bir kez daha yaşatarak, atalarının emanetine sahip çıktı. Toroslar Belediye binası önünde toplanan vatandaşlar, kol kola girerek marşlar ve mehteran eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
Sabahın erken saatlerinde Belediye binası önünde toplanan vatandaşlara; Toroslar Belediyesi’nce ballı süt ikramında bulunuldu. Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, yürüyüşe katılımlarıyla destek veren hemşehrilerine teşekkür etti.
Yürüyüş öncesinde, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz için belediye önünde bir tören düzenlendi. Başkan Hamit Tuna, burada Atatürk büstüne bir çelenk sundu ve ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Toroslar Belediyesi hizmet binası önünden başlayarak Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüşte; Adana Mehteran Takımı, Bursa Geleneksel Atlı Okçuluk ekibi, gaziler, klasik araçlar, motorize ekipler, mersin müfrezeleri, spor takımları, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Aydın ve Tarsus Şubeleri ile temsili Elif’in Kağnısı ve sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar, tarihi yeniden canlandırdı.
Mersin’deki kurtuluş coşkusunu görüntülemek isteyenler cep telefonlarına sarılırken, evlerinin ve işyerlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar ise korteje alkışlarıyla destek verdi. Kortejde yer alan klasik arabalar ve balkonlardan atılan konfetiler ile balonlar ise güne ayrı bir renk kattı.
Bu yürüyüşle, tüm yurda Mersin’deki birlik ve beraberliğin en güzel mesajını verdiklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, yürüyüşe destek veren herkese teşekkür ederek; “Yapmamız gereken, bugünden sonra da bu birlikteliğimizi devam ettirmektir” dedi.
            Başkan Tuna; “Biz bu işin sadece organizasyonunu yapıyoruz, öncülük ediyoruz.Bu anlamda vatandaşlarımız sabahın sekizinden itibaren gelerek bu yürüyüşü sahiplendi.Dereler ırmaklara, ırmaklar nehirlere, nehirler denizlere nasıl akıyorsa biz de binlerce Mersinli hemşehrilerimiz ile Cumhuriyet Meydanına kadar birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesini veriyoruz. Bu yıl yürüyüşümüze tüm ilçelerimizi davet ettik.Millet olmanın gereği budur. Özel gün ve haftalara sahip çıkmaktır. Bir aidiyet duygusu oluşturacağız dedik ve gerçekten bugün muhteşem bir katılımla bu organizasyonu gerçekleştirdik. İnsanlarımız coşkuyla bayramlarına sahip çıktı. Balkonlarından alkışlarıyla destek veren hemşehrilerimizin ve esnafımızın da teveccühü çok hoştu. Milli refleksler diri ve dik olmazsa yanı başımızdaki Ülkelerde Suriye’de, Irak’ta, Libya’da ve Mısır’da yaşananlar ortada. Onun için bu ortak paydamız dediğimiz tarih şuuruna hep beraber sahip çıkacağız. Halkımız her yıl olduğu gibi bu yılda sadece bir günlerini feda ederek, tüm Türkiye’ye en güzel mesajı verdiler. Bu birlik ve beraberlik karşısında hiç kimsenin bu milleti yıkmaya gücünün yetmeyeceğini gösterdiler. Teşekkürler Mersin, teşekkürler geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz” dedi.
Mersin, Kurtuluş Günü 3 Ocak’ta Tek Yürek Oldu
Mersin, Kurtuluş Günü 3 Ocak’ta Tek Yürek Oldu
Mersin, Kurtuluş Günü 3 Ocak’ta Tek Yürek Oldu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
ali7
11:47
4 Ocak 2019 Cuma
Allah muvaffak etsin seni Hamit TUNA.
212.252.118.108
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin