Mersin, Koronavirüs’e Karşı Önlemler Aralıksız Sürüyor

Dünyayı saran ve Türkiye’de de etkisini gösteren Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle teyakkuz halinde çalışma yürütüyor.

18 Mart 2020 Çarşamba, 15:04
Mersin, Koronavirüs’e Karşı Önlemler Aralıksız Sürüyor
-

İlaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarına hız veren Büyükşehir ekipleri, diğer kamu ve kurumlarıyla da irtibatlı biçimde çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Tarsus’ta bulunan resmi kurum hizmet binalarına, Büyükşehir ekipleri tarafından dezenfeksiyon işlemi uygulandı.
Dünyayı saran ve Türkiye’de de etkisini gösteren Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle teyakkuz halinde çalışma yürütüyor.
Toplu taşıma araçlarının temizliğinden personelin salgınla ilgili bilgilendirilmesine, kamuya açık alanlarda azami hijyen kurlarının uygulanmasından bireylerin salgın hakkında bilgi sahibi olması için sürekli uyarı yayınlarına kadar çalışmalar yapan Büyükşehir ekipleri, diğer ilgili kurumlarla da iletişim halinde faaliyetler yürütüyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ilçe belediyeleriyle birlikte Koronavirüs’e (COVID-19) karşı koordineli ve planlı çalışmalar yürütülmesi amacıyla kurulan “Kriz Merkezi” faaliyetlerine başlarken, Tarsus’ta da Büyükşehir ekipleri tarafından resmi kurumların hizmet binalarında dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Müdürlüğü’nde görev yapan ekipler, Tarsus’ta Hükümet Konağı, Adliye Sarayı, SGK ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü başta olmak üzere birçok resmi kurum hizmet binasında, özel giysiler giyip ekipmanlar vasıtasıyla dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi.
Toplu taşıma araçları da dezenfekte edildi
Çalışmalar kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı olarak Tarsus merkez ve bağlı mahallelerde toplu taşıma hizmeti veren araçlarda dezenfeksiyon işleminden geçirildi.
Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında görevli şoförlere de yine Büyükşehir hekimleri tarafından hassas dönemde uymaları gereken konular hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin