Mersin "İl Pandemi Koordinasyon Kurulu" Vali Su Başkanlığında Toplandı

Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı kentimizde yürütülen çalışmalar ile ilave tedbirlerin görüşüldüğü ‘İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’ Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

15 Nisan 2020 Çarşamba, 17:24
G: 15.04.2020 - 17:43
Mersin "İl Pandemi Koordinasyon Kurulu" Vali Su Başkanlığında Toplandı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Valilik Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe’nin yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Vali Yardımcıları, il müdürleri ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Toplantıda yaptığı konuşmasında, bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi ile ülkemizde olduğu gibi ilimizde de mücadeleye devam edildiğini kaydeden Vali Ali İhsan Su, Türkiye’nin salgınla mücadelede gerek alınan tedbirler gerekse uygulamalar bakımından en iyi durumda olan ülkelerden biri olduğunu ifade etti. Bu durumu devam ettirmenin önemine işaret eden Vali Su; “İyi durumda olmamız bizleri rehavete sürüklememeli. Bu konudaki farkındalığı ve kuralları kararlı bir şekilde devam ettirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.
Koronavirüse karşı mücadele konusunda ülkemizin olduğu gibi ilimizin de örnek bir sınav verdiğini sözlerine ekleyen Vali Ali İhsan Su; “İlimiz genelinde bu anlamda güzel bir uyum var. Kentimizde alınan tedbirleri ihtiyaçlar doğrultusunda revize ediyor, gerek görüldüğünde ilave tedbirler almaya devam ediyoruz. Aldığımız tedbirleri titizlikle ve büyük bir kararlılıkla uyguluyoruz. İlimizde aldığımız tedbirleri mutlaka aynı kararlılıkla sürdürmemiz hayati önem taşıyor. Basında Mersin en iyi il şeklinde çıkan haberler bizi rehavete düşürmemeli.” dedi.
Konuşmasının devamında Vali Ali İhsan Su; “Alınan önlemlerdeki asıl gayemiz insan hareketliliğini en aza indirgemek, sosyal izolasyonu sağlamak bunun yanında hayatın devam etmesi için gıda, üretim, sağlık gibi temel gereksinim alanlarında üretim ve hizmetin devam ettirilebilmesi için de gerekli tedbirleri almak.” şeklinde konuştu.
Vali Su sözlerini, Koronavirüs’ten korunmak için bireysel hijyen kuralları ile sosyal mesafe kuralına özen göstermenin önemine işaret ederek noktaladı.
Toplantı, görüş ve önerilerin alınmasının ardından, gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin