Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek

Başkan Seçer, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

27 Mart 2024 Çarşamba, 18:10
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer; Anamur’dan Çamlıyayla’ya kentin her noktasına eşit ve adaletli hizmetle geçen 5 yıllık hizmet maratonunun ardından, ikinci 5 yıllık görev süresi için Mersinlilere ‘memnuniyetle’ yeniden hizmet sunmak için gün sayıyor.
 
Metro Projesi’nden Sosyal Konut’a,  Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nden yeni nesil kütüphanelere kadar yurttaşların yaşamını kolaylaştıracak birbirinden önemli yeni projelere imza atmaya hazırlanan Başkan Seçer ve ekibi, Mersinlilerin vereceği destek ile kenti ikinci yüzyılında Cumhuriyet’in parlayan yıldızı haline getirmeye hazırlanıyor.
  
Göreve geldiği ilk günden itibaren Mersin’in daha yaşanılabilir bir kent olması için gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer; Mersinlilerin desteği ile ikinci 5 yıllık döneminde de hayata geçireceği projelerle kente adeta çağ atlatmaya hazırlanıyor.
 
İlk 5 yıllık görev süresinde tüm Türkiye’de ses getiren ve birçok belediye tarafından da örnek alınan tarım, sosyal ve kadın politikaları ile Mersinli yurttaşların gönlünde taht kuran Başkan Seçer, ikinci 5 yıllık görev döneminde ise bu hizmetlerin üzerine koymanın yanı sıra ‘Metro’, ‘Sosyal Konut’, ‘Müftü Deresi Yaşam Vadisi’ ve ‘Afet Dirençli Kent’ gibi öne çıkan onlarca projesi ile Mersinlilere Mersin’de yaşamanın mutluluğunu hissettirmeye devam etmeye hazırlanıyor.
 
Tüm Türkiye’de Mersin konuşulmaya devam edecek
Her geçen gün artan ekonomik dar boğaza karşın, geliştirdiği sosyal politikalarla yurttaşın bir nebze olsun nefes almasına katkı sağlayan Başkan Seçer yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi, ikinci 5 yıllık döneminde bu sefer oldukça yükselen kira fiyatlarına karşı yurttaşlarına ‘Sosyal Konut’ yapmaya hazırlanıyor. Her ilçede yapılacak olan Sosyal Konut Projesi ile orta-alt ve alt gelir seviyesindeki yurttaşlara konutlar alışılagelenin aksine uygun fiyatlarla kiraya verilecek. Proje kapsamında uygun fiyatlara mal edilmesi planlanan konutların belli bir bölümünün ise yine gelir düzeyi düşük yurttaşlara kira öder gibi taksitlerle satışının yapılması planlanıyor.
 
Başkan Seçer’in ikinci 5 yıllık döneminde öne çıkan projelerden bir diğeri ise ‘Müftü Deresi Yaşam Vadisi Projesi’ olacak. Tamamlanan imar planları kapsamında Müftü Deresi’nin her iki yanında 500 dönüm büyüklüğünde alanı kapsayan proje ile yepyeni bir sosyal yaşam alanı daha Mersinlilerin kullanımına sunulacak.
 
Kentin artık olmazsa olmazları arasına giren Metro Projesin’de yine Başkan Seçer’in ikinci 5 yıllık dönemi için Mersinlilere verdiği sözlerden birisi konumunda. Toplam 47 kilometrelik Metro Projesi kapsamında kent için ulaşımın yanı sıra Mersin Üniversitesi kampüsü ve Hastanesi ile otogar ve Şehir Hastanesi’ne kolayca ulaşılabilecek. Projeden “Mersin’de Metroyu ikinci dönemimde bitirerek halkın hizmetine sunacağız” diyerek söz eden Başkan Seçer ayrıca, Tarsus’ta da Otogar girişinden Üniversite’ye kadar toplam 12 kilometre tramvay çalışmasını yapacaklarını müjdeledi.
 
Bünyesinde İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bulunan ve geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketinin ardından Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’nı kuran Başkan Seçer idaresindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’i afetlere dirençli kent haline getirmeye hazırlanıyor. Başkan Seçer’in yeni dönem için en önemli projelerinden birisi olarak sunduğu ‘Afete Dayanıklı ve Hazırlıklı Kent Mersin Projesi’ ile içerisinde; afet anında gerekli ekipmanların olduğu depoların ve Mersin’in bir veri tabanının olduğu ‘Afet Kampüsü’ oluşturulacak. Proje ile şehrin yapı stoku çıkarılarak, hangi bölgede nasıl bir çalışma yapılması gerektiğine dair projeler geliştirilecek.
 
Geride kalan 5 yıllık hizmet döneminde şehirde huzuru sağlayan Başkan Seçer başkanlığındaki Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni dönemde öne çıkan majör projelerin yanı sıra; çocuk, genç, kadın, yaş almış, özel geresinimli birey, eğitim, tarım, turizm, spor gibi hayatın her alanına dair onlarca proje ile 2029 yılına kadar Mersinlilere yeniden ‘memnuniyetle’ hizmet sunmaya devam edecek. Geçtiğimiz 5 yılda olduğu gibi önümüzdeki 5 yıllık süreçte de tüm Türkiye’de Mersin Büyükşehir’in hayata geçirdiği politikalara konuşulmaya devam edecek. 
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin