Mersin İçin "Yangın Müdahale Riski ve Riskli Bölgeler Haritası" Hazırlandı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde ve Harita Bölümü koordinasyonuyla düzenlenen Intercontinental Geoinformation Days (IGD) adlı bilimsel toplantıya video konferans ile katıldı.

26 Kasım 2020 Perşembe, 10:45
Mersin İçin "Yangın Müdahale Riski ve Riskli Bölgeler Haritası" Hazırlandı
-

MESKİ’de altyapı sistemi yazılımını yenilediklerini ifade eden Başkan Seçer, ‘Yangın Müdahale Riski ve Riskli Bölgeler Haritası’nı da hazırladıklarını anlattı.
Başkan Seçer’in yanı sıra Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Mehmet Zeki Adlı ve akademisyenlerin de katıldığı toplantıda, ‘Akıllı Kentler, Akıllı Tarım’, ‘Arazi Yönetimi, Kullanımı ve İmar Uygulamaları, Kentsel Dönüşüm, Kırsal Kalkınma ve Afet Yönetimi’, ‘Coğrafi Bilgi Sistemleri, Kent Bilgi Sitemleri’, ‘Uzaktan Algılama ve Fotogrametri’, ‘Kültürel Mirasın Belgelenmesi’ ve ‘Yerel Yönetimlerde Konumsal Hizmetler’ konuları konuşuldu.

“Korona salgını kapsamında ‘Askıda Fatura’ uygulaması başlattık”
Video konferansın açılış konuşmasını yapan ve Mersin’de ‘Akıllı Kent’ uygulamaları kapsamında yapılan hizmetlere ilişkin konuşan Başkan Seçer, şunları söyledi:

“İl genelinde 70 adet akıllı kavşak sistemi uygulaması var. Engelli veri tabanını çıkarıyoruz. Bu sayede artık engellilerimizle ilgili her bilgiye dijitalden ulaşılabiliyoruz. Veri tabanına şu an kayıtlı engelli birey sayısı 191 bin 100 kişi. 8 kilometrelik sahil şeridimizde ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunuyoruz. Yine aynı şekilde KentBis uygulamamız var. Toplu taşıma araçlarımızda uzaktan güvenlik ve hız kontrol sistemi var ve bunun yanında 51 adet de akıllı durak sistemi kurduk. MESKİ SCADA Sistemi’ne sahip. Yine MESKİ, Akıllı Sayaç Okuma sisteminin pilot uygulaması içinde çalışmasını başlattı. Bu akıllı çözümle işçilik maliyetinin ve kayıp-kaçak oranının azalmasını bekliyoruz. Korona salgını döneminde en dikkat çekici akıllı şehir uygulamalarımızdan biri ‘Askıda Fatura’ uygulamamızdı. Çağrı merkezinin yenilenmesini sağladık. Bütün kurumların tek çatı altında ‘TEKSİN’ adını verdiğimiz Alo 185 hattıyla özellikle mobil uygulama ile e-belediyecilik faaliyetlerine hız kazandırmış olduk. Belediyelerimize ait kafelerde yemek listesinin Karekod’dan okunmasını sağlıyoruz.”

“SCADA ile Coğrafi Bilgi Sistemi entegrasyonu sağlandı”
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak MESKİ’de altyapı bilgi sistemi yazılımını güncelleştirerek sistemlerle entegre haline getirdiklerini kaydeden Seçer, “Bu süreçte 962 km kanalizasyon hattı, 351 km içmesuyu hattı, 258 km yağmursuyu hattı, içmesuyu depoları, su kaynakları, vanalar, hidrantlar ve oluşan arızaları kayıt altına aldık. Adres ve bilgi sistemi oluşturduk. Mevcut binalar haritalara işlendi. Aboneler ile binalar eşleştirildi. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi entegrasyonunu sağladık. SCADA ile Coğrafi Bilgi Sistemi entegrasyonunu da hızlandırdık” dedi.
Mersin için ‘Yangın Müdahale Riski ve Riskli Bölgeler Haritası’ hazırladık”
Büyükşehir İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Harita Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalara dair de konuşan Seçer, “12 ilçenin imar yolu ağı çizimini gerçekleştirdik. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nca Kırsal Yol Ağları envanterlerinin sisteme aktarılması çalışmaları devam ediyor. Mersin için ‘Yangın Müdahale Riski ve Riskli Bölgeler Haritası’nı hazırladık. Mersin için ‘Nüfus Yoğunluk Haritası’ hazırlandı. Mersin’in Nüfus-Mesken Yoğunluk Haritası çalışmalarımız ise devam ediyor. İmar uygulama alanlarının sisteme aktarılması yönündeki çalışmalarımız da sürüyor” ifadelerine yer verdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin